Lite bilder från helgen:)












yeey:)

Har inte skrivit på någon dag nu, har varit fullt upp helt enkelt. Blir nog så lite nu den här veckan, eftersom syrrorna ska vara här och så. Skriver efter hand så mycket jag känner att jag hinner med.

Lördagen var hur kul som helst:) Åt på mysiga Alfies, jättegod mat:) Kommer garanterat gå dit fler gånger. Enda minuset var att de inte frågade innan om vi ville ha notan delad eller inte. Var i alla fall en riktigt trevlig stund där:) Efter det blev det bowling, är inte världsbäst på det, men tycker det är jättekul ändå:) Det är ju huvudsaken:) Hade storlek 34 i bowlingskorna! Haha! Nytt rekord tror jag. Nog för att jag har små fötter, men så små!? Jisses, det var något nytt;) Var inte den enda personen i sällskapet som hade extra små fötter, en tjej till som bowlade med oss hade faktiskt 33:P Efter bowlingen åkte vi hem till oss:) Vi hämtade Carolines katt Sammet på vägen:) Så Gaj blev extra uppspelt när vi hade en katt med oss hem. Dagen var hur bra som helst:) Men tyvärr slutade den med att jag fick ett rejält migrän anfall. Hade känt redan under dagen hur huvudvärken låg och väntade på att komma fram, så kände på mig att jag skulle få huvudvärk, men att det skulle vara så illa, det trodde jag inte alls:( Fick gå ifrån alla och bara lägga mig i sängen. Kunde inte röra mig eller något:( Har aldrig varit med om det förut, hemskt som attan var det. Kunde inte ha något ljus alls på, för då kändes det som om ögonen skulle ploppa ut och att huvudet skulle sprängas:/ Mådde till och med illa av migränen, så spydde till slut av det:( Aa fy bubblan alltså. Var något av det värsta jag varit med om. Fick till slut i mig värktabletter och vatten, vilket gjorde att jag på morgonen dagen efter inte hade någon huvudvärk kvar. Så vila räcker väldigt långt! Kändes otroligt skönt att huvuvärken var borta! Aldrig mer, hoppas jag!




Den otroligt goda maten som jag åt:)
Tagliatelle, kyckling, soltorkade tomater, kapris och parmesanost:) Otroligt gott!:) Vattnas i munnen så fort jag ser den här bilden!:)


Carolines mat:)


Alfreds mat:)

Tyvärr kunde jag inte visa bild på Mikaels och Oskars mat, bilderna blev alldeles för suddiga för det:(


Jag och Oskar:)

Min syster Linn kom med bussen igår:) Var så roligt att träffa henne:) Speciellt helt själv, alltså utan de andra, mamma och Frida. Få lite kvalitéts tid med henne, bara hon och jag:) Och självklart Alfred och Gaj:) Vi åkte och handlade lite när hon kom och sen när vi kom hem till oss fikade vi lite. Fanns lite morotskaka kvar från dagen innan. Bjöd gästerna på det i lördags och som tur var räckte det till Linn dagen efter, hon älskar nämligen just den kakan:) Blev en lugn hemmakväll med god mat, kyckling thaiwok med ris och sötsursås:) Blev starkt men gott:) Vi bara tog det lugnt och pratade och sådär:) Gaj gillar Linn väldigt mycket, så det blev att han tyrde sig till henne mycket och mös med henne:)

Idag tog vi en skön sovmorgon, klart syrran ska ha lite sovmorgon när hon har höstlov:) Vi har ätit frukost och gjor iordning oss, även matat och varit ute med Gaj. Snart ska vi ner till stan:) Linn har aldrig varit där, så ska visa henne runt lite:) Förhoppningsvis blir det att fika någonstans:) Senare idag planerar vi att baka tunnbröd och göra mat. Kanske tråkigt nog diska, men skönt när det är gjort. Är man fler kan ju en diska och en torka. Annars blir det nog en film eller liknande ikväll, får se helt enkelt:)

Natti natti!

Är ännu mer effektiv:) har beställt bilderna till pappa och Tinas scrapbook:) Blev att beställa från Fuji, har gjort det förut därifrån, blir bra kvalité, är billigt och man får hem dem snabbt:) Yeey! Längtar tills jag får börja pyssla på den! Kommer bli så fin, Love it! Funderar på att köpa en silverpenna bara, så man kan skriva lite fint i den:) Blir nog prima ballerina det hära:)

Längtar tills imorgon också:) Blir att äta ute med massa goa vänner. Vi ska äta på restaurangen Alfies:) Efter det blir det bowling:) Var länge sen jag spelade, i januari sist! Efter det blir det nog (kanske, om folk vill) att vi drar hem till mig och Alfred för lite häng här. Lite booze och spel kanske:) Blir verkligen najs detta:D en annorlunda men härlig Halloween!:)
Tänkte baka så jag har något att bjuda på också:) En variant av morotskaka kommer det bli:)

Nu ska jag nana. Har varit uppe länge nog nu, som sagt igen, varit en låång dag! Kommer sova som en stock! Natti natti!:)

Fredag kväll/natt:)

Herre jösses, såg att det var mer än 13 timmar sedan jag skrev mitt första inlägg idag! Det betyder att jag har varit vaken i mer än 16 timmar, inte konstigt att jag är trött! Har somnat lite smått två gånger idag och tagit små "naps". En innan vi åkte till stan och en nu på kvällen. Var fasen behövligt, orkade inte vara vaken! Som tur var, var det bara 10 minuter åt gången. Hade det varit längre hade jag nog somnat för natten, i alla fall nu sista gången. Hade väl inte gjort något egentligen, men kände inte för att gå och lägga mig riktigt än. Jag är lite sån där att även om jag känner mig trött, så måste jag vara uppe ibland bara för att det är för tidigt att lägga sig och jag skulle kunna hinna mer utav kvällen innan det är dags för sängen. Haha!

Har varit som sagt en lång dag. En intensiv dag, på sina sätt. Att det har hänt mycket. Tvättade ju som sagt, lagt upp 10 nya tradera auktioner, duschat, målat naglarna, spelat wordfeud, åt lunch och mycket mer. Detta var innan vi åkte till stan. Efter detta hände minst lika mycket.



Alfred och Mikael skulle klippa sig som de brukar åka och göra tillsammans, någon gång åker jag och Alfred men det är ju såklart mer sällan, då jag inte klipper mig alls lika ofta. Men Alfred skjutsade in mig till stan innan, så jag strosade runt där för mig själv innan herrarna kom. Riktigt mysigt ibland att bara gå själv. Nästan oftast då jag hittar mest. Man kollar i de affärer man själv vill och har bara sina egna tankar och viljor att välja och styra mellan. Hittade en del på stan också, kul:) Inte alls ofta jag verkligen unnar mig nya saker, från affärera:P Brukar ofta vara som sagt Tradera med mera. Lättare att kika på nätet efter något och sen beställa hem det, än att gå på stan.

Hade presentkort på Åhlens som jag fått i och med att jag varit med i undersökningar, så då tänkte jag att jag skulle köpa något till mig själv där:) Efter att ha gått omkring där inne jättelänge hittade jag till slut två hur söta och fina kakburkar som helst:) Precis sånt jag gillar:) Har inga riktiga kakburkar heller, så det var tur att det blev något som jag inte redan hade mängder av;) Annars kan det ju ofta vara så att man kommer hem med smycken igen och så vidare;) Men inte denna gången! Köpte även en lila fin scrapbook som jag ska ha till pappa och Tinas bröllops present:) Ska skicka efter bilder också och sen är det bara att börja pyssla:)!

Var bara tvungen att gå in på Indiska också medan jag var i stan, älskar den affären:) Däremot är Karlstads Indiska väldigt liten om man jämför med Skövdes, så det är ett minus. Fick bli att komma hem med en ursöt pepparkaksform, motivet var en fjäril:) Kände att den var jag bara tvungen att ha:) Passar perfekt snart till pepparkas bakandet:) Blev även en till tesil också:) Har ju bara haft en förut, så det var behövligt med en till:)








Blev en tur in på Gina tricot också såklart och självklart hittade jag ju en klänning där:) En jättefin i lila färg:) Tänkte ha den till jul eller nyår, eller kanske både och:) Till sist gick vi in i en sportaffär och så kollade jag på jackorna jag hade tänkt mig. Valde mellan röd eller svart jacka. Alfred tyckte den röda var finast och Mikael den svarta. Efter många om och men och flera turer in i provrummet för att prova dem båda, så valde jag den svarta. Men är inte så säker nu när jag är hemma, om det verkligen var rätt färg. I provrummet kändes det i alla fall som att den svarta var den rätta. Får se hur jag känner. Har ju kvittot kvar och det var öppet köp i 30 dagar, så har ju ett tag på mig att fundera. Risken är ju bara att min storlek försvinner och att den röda inte finns kvar sen. Men det är en väldigt bra jacka i alla fall:) Mikael kollade på en sådan  i herr, fast en blå, men det blev ingen för honom.

Vi fikade på stan med:) På ett café som heter Melkers café:) Jag tog en hallonsmoothie och en macka med kyckling, fetaost, vitlöksdressing och sallad i:) Mums var båda två! Dit kommer jag gå fler gånger. Kanske skulle ta med syrrorna dit nästa vecka? Vore ju inte så dumt faktiskt;)

Mikael följde med hem. Alfred och han brukar ju spela CoD tillsammans här lite titt som tätt. Blev lite glassfikande, testade de nya smakerna som man kan köpa i 1/2 liters paket. Vi testade Lakrits puck, nogger och päron split. De två sistnämnda var riktigt goda, men trots att jag annars är ett stort fan av just lakrits, så föll den mig inte alls i smaken tyvärr.

På kvällen blev det Idol och pizza. Pöjkarnas idé. Eftersom jag var så sjukt trött, så orkade inte jag laga någon mat, vilket inte dem gjorde heller, så fick bli en snabb nödlösning. Alfred sprang iväg och köpte de medan jag och Mikael (idol nördarna) satt lvar och kikade på programmet:)



Så efter en låång dag med mycket som vi fått gjort, så ligger jag nu bara i sängen och njuter för fullt. Jag tänker inte röra mig så mycket mer ur fläcken. Jag kommer somna bums sedan när jag väljer att lägga mig för att sova, vilket borde vara rätt snart.

Fredag förmiddag:)

Gick upp otroligt tidigt idag, innan 8 faktiskt. Riktigt stolt över det:) Jag sa till Alfred innan vi gick och lade oss igår att jag ville gå upp när han skulle äta frukost innan han gick till skolan. Så jag sa att han kunde använda några knep som skulle få upp mig och det funkade till slut. Knepen var att tända överallt och göra iordning en skål fil och müsli:) Har hunnit med sjukt mycket sedan jag gick upp, ätit frukost, myst med Gaj i soffan och kollat på tv, duschat, slängt in första tvättarna i tvättstugan, spelat wordfeud och mycket mer:) Jisses vad effektiv jag känner mig! Nu är det resten av tvättiden kvar, gå ut med Gaj, äta lunch om någon timma. Efter det blir det att göra iordning sig för att åka till stan:) Alfred och Mikael ska klippa sig och jag tänkte kika lite på stan medan de är där. När de är färdiga kommer dem också till stan och då ska vi fika:D Ska bli mysigt! Planerar att köpa mig en riktigt god macka och en kopp varm choklad eller te kanske? Längtar i alla fall dit:)

Torsdag

Sov länge idag igen och drömde mardrömmar idag igen. Vad fasen, varför ska jag ha det? Hatar det. Vaknar upp vissa mornar med att man känner att man precis drömt en hemsk mardröm och nu det senaste har det varit att jag drömt om samma sak. Extra läskigt! :(

Brödbullarna gräddades när vi hade gått upp, så det fick bli nybakat till frukost:) Mums! Supergoda blev dem också! Så dem ska jag garanterat göra flera gånger:)



Gick en sväng med Gaj och handlade lite behövligt i affären. Låter som jag handlar jämt, men vissa gånger storhandlar vi och andra gånger kompletterar vi med vissa basvaror som tar slut snabbare som mjölk och ägg med mera. Men idag blev det massa fryspåsar och majs till maten ikväll:)

Fick hem  massor med reklam idag och hittade en jättefin jacka jag vill ha:) Ska kika på den imorgon när jag, Alfred och Mikael ska gå på stan:) Får vi se vad jag och killarna tycker om dem:) Vill ha antingen en jacka i röd variant eller svart, så hoppas någon av dem finns kvar:) Annars får jag väl kika vidare efter någon annan. Kändes bara så mycket lättare nu när jag redan sett en i förväg:) hittade en annan fin jacka också, en rosa:) Men sen såg jag att det bara fanns i juniorstorlekar, så där sket det sig! Men vi får hoppas att jag kommer hem med en ny jacka imorgon då:)

Gaj blev duschad efter promenaden idag:) Var länge sen han duschades, i somras senast. Han hatar det, men ibland måste även pälslurven duschas. Titta så söt han är den lilla gamlingen<3


Blöt sötnos<3

Onsdag

Idag har jag och min älskipälski haft det lite sådär extra mysigt:) Gosat i sängen inför att ta tag i dagen, haft massor med ljus tända i lägenheten, myst i soffan och kikat film och sådär:) Härligt när man får sånna där speciella stunder med varandra:) Guld värda! Passar perfekt en dag som den här också, full av ösregn. Vilket inte gillas alls! Efter en kortis promenad med Gaj till affären för att köpa vitlök och skicka två Tradera paket, så var mina fjuttiga tygskor hela genomblöta. Då tänker säkert någon, varför tog hon inte gummistövlarna. Joo alltså, det var ju så här, att jag hade min svarta jacka med rosa detaljer på, sen hade jag min illrosa sjal och för att lägga till lite mer rosa på det, så hade jag på mig mina knallrosa pjamasbyxor. Så jag tyckte jag redan såg så pass rolig ut, så tänkte bespara alla dem gapskratten ni hade fått om ni hade sett mig med ett par gummistövlar också. Haha! Men vad fasen, vad gör man inte för lite vitlök;) Vi skulle göra soppa och kom på i slutet av matlagningen att vi inte hade någon, så jag tänkte att jag ändå kunde passa på att skicka några paket, de där med pjymasbyxorna var så att jag helt enkelt inte orkade byta till några mer normala byxor, men, vad gör lite färg?:P (fasen vilken lång mening) Som tur var, var det minimalt med folk i affären;)


Gaj och sin enormt stora påse mat! Maten räcker länge för den lilla hunden!;)

Jag och Alfred har nog kommit in i någon tomat period, ätit två maffiga tomatsallader två dagar i rad och idag åt vi tomatsoppa:P Haha! Men gott är det allt:) Fast imorgon blir det nog något annat, bara för omväxlingens skull:) Kollade även idag på en film, fjärde filmen på en vecka tror jag. Har nog inte sett så många filmer på väldigt länge. Kommer inte ens ihåg när det var innan det som jag gjorde det. Idag blev det i alla fall Captain America, jovars, var väl bra. Men den var inte den bästa av dem vi sett.



Något extra kul som hänt idag är att det är bestämt att mina syskon Linn och Frida kommer till oss nästa vecka:) Ska bli så kul:) Linn kommer på söndag och åker hem på tisdag och Frida kommer på tisdag och åker hem på fredag:) Vi ska hitta på så mycket kul! Älskar att umgås med dem:) Finns det något bättre, mer avslappnat än att hänga med sina syrror? Okej, Alfred då, men sen är det dem:) Ska bli så kul, wiiieee! Ska ta så mycket kort på dem och krama dem och proppa i dem massa god mat och jaa masssor:D! Skämma bort dem helt enkelt:) Det är vad en storasyrra är till för;)

Har bakat bröd idag också, kom på det vid 22 att kesellan jag skulle baka brödet med hade gått ut, men var inte öppnad. Så tänkte att jag behövde använda den nu. Morgonbullar heter dem:) De fick jäsa lite och sen rullade jag dem till några bullar och nu får de ligga i kylen över natten för att gräddas imorgon:) Antar att det blir nybakt bröd imorgon, mums:) Nu har vi köpt ost också, så det passar ju bra. Nybakt bröd, marmelad och ost är ju något av det bästa som finns:) speciellt till frukost:)


Nu blir det att kolla på ett True talent avsnitt, japp jag vet, jag är beroende av det. Men har man börjat följa något, måste man ju se det som är kvar, speciellt när det inte är alls långt kvar till finalen. Däremot har jag missat både Desperate housewifes och Greys anatomy den här veckan:( Får hoppas att jag kommer ihåg att kolla på söndag när de avsnitten går:)

Film:)

Idag blev det film till maten igen:) Trevligt det där tycker jag:) Speciellt när filmerna vi sett varit mycket bra. Den vi såg idag var allra bäst, Thor:) Se den vett jag, urbra!:) Får se vad det blir för film imorgon då?;) Börjar bli en liten tradition det där tror jag:P


Var och handlade jag, Alfred och Mikael förut, mycket trevligt:) Blev en del saker hem även denna gång. Jag brukar välja ut några recept, vanligtvis sju stycken ungefär, både bröd, mat och kakrecept, som vi sedan köper ingredienserna efter. Tycker det går bra så, så köper man inte med sig allt för mycket annat hem;) Fast det blev det idag ändå, var ju bara tvungen att ha årets första julmust och pepparkakor med mig hem:) Är så lycklig:D Älskar dem båda, fast pepparkakorna var inte dem godaste:/ Men ska ha dem i filen på mornarna ibland. Har ni ätit det? Riktigt lyxigt och mumsigt. Är Alfreds syster Linnéa som lurat mig att börja med det:P Man blir beroende av det;)

Har pratat mycket med syster Frida på skype idag:) Även spelat massa wordfeud med henne:) Kul att prata och spela samtidigt. Man avbryter varandra hela tiden och säger "din tur":) Hoppas verkligen att hon kan komma på hennes höstlov nästa vecka:) Även syster Linn om hon vill det:) Fast absolut inte samtidigt, det vägrar jag!:P de blir alldeles för jobbiga tillsammans^^ Men det vet dem själva. Bättre att ha kvalitetstid med var och en av dem i så fall<3


Linn och jag:)


Frida:)

Nu blir det att kolla på True talent och kanske Vem tror du att du är:)

Tisdag

Hade sjukt svårt att somna igår, Alfred somnar på två röda och snarkar och hela köret. Jag brukar putta på honom, som tur är slutar han då. Men innan han somnade frågade jag om vi kunde byta ände på sängen att sova på, så det gjorde vi. Vi brukar göra så ibland när jag inte kan sova. För allra oftast är det jag som inte kan somna, aldrig Alfred.

Åt frukost på stående fot idag och fixa massa saker samtidigt. Bland annat att döda bananflugor, hatar de där jävlarna! Blir inget bättre med den där disken som det alltid finns så mycket utav. Inte nu heller när vi har börjat med sortering av matavfall. Började med det igår, fast vi hämtade de där påsarna i söndags. Undra hur många det är som kommer att vara duktiga och följa det. Har svårt att tro att många gör det på vårt område, men man kan ju alltid hoppas:)




Än så länge är jag inte så positiv med det där med matsortering. Eller jo, både och. Bra idé och hjälper miljön, men luktar fan och påsarna är inte ens anpassade efter behållaren. Vi fick ta en tidining och lägga under också för att det annars rinner igenom fett med mera. Får väl hoppas att det känns mer positivt framåt. Vi tänker ju i alla fall inte sluta med det. sorterar vi nästan allt annat man kan som plast, tidningar, metall med mera, då kan vi ju göra det också:)

Nu ska jag och Alfred slänga i oss mackor för att sedan åka och handla lite med Mikael:)

See yaaah!

Sen måndag

Blev sent idag med. Vi har nog vänt på dygnet här lite. Blir så ibland. Gäller bara att vända tillbaka det!, när nu det kommer ske!

Idag blev det att kolla på film medan vi åt maten. The green lantern, bra film! Gaj var riktigt gosig under tiden och ville ligga och riktigt mysa i knät på oss, sötnos han är:) Blev som sagt paj att äta idag och en mumsig sallad till:) Som vanligt gör vi så pass mycket att vi har lunch eller middag till dagen/dagarna efter. Smidigt och bra om man inte orkar laga mat någon dag eller om man behöver lunch och inte orkar göra ny mat på lunchen, bara att värma så är det färdigt, smidigt så säg!:)

The green lantern

Kollade på True talent på datorn förut eftersom jag missade det på tv:n igår. Mitt i hela stängs datorn av antagligen för att den var för varm. Neeeej tänkte jag, inte en till sak som kommer gå sönder. Hade panik och försökte kyla datorn. Skämtade och sa att Alfred skulle hämta fönen, som tur var gjorde han inte det. Kommer inte våga använda den på ett tag. Inte för att jag tror att håret kommer att smälta, men jisses vad skraj jag blev förut när jag gjorde sönder tangentbordet! Var jäkla svårt att få igång datorn igen sen och det tog ett tag. Sen när jag skulle fortsätta se färdigt avsnittet så var det såklart extra svårt att ens få igång det på rätt ställe i avsnittet. Vill ju inte se om så mycket av det jag redan sett och absolut inte se något som jag inte har sett. Men till slut gick det, phuuu! Datorn verkar må bra, febern gick ner till slut;)

Ser fram emot den här veckan. Blir nog bio med vänner, fika på stan på fredag + kolla grejer jag behöver köpa från stan och så är det ju halloween, så då kommer det att hittas på något med vänner:) Goodigood vecka enligt mig:)

Känns som mitt mående går väldigt framåt, men pepparpeppar, man vet aldrig. Ser mycket mer positivt på allt nu i alla fall. Tur det, var riktigt nere i bott ett tag. Som tur är har jag världens underbaraste pojkvän som alltid finns där och en dagbok (riktig sådan, som man skriver med penna i) som alltid finns där, som tar i mot allt jag skriver av mig. Tråkigt nog skriver jag ofta i den vanliga om det inte är något jag känner är för personligt, eller som bara jag vill kunna gå tillbaka och läsa i framtiden. Då oftast bara om jag är riktigt glad eller riktigt ledsen. Tyvärr aldrig något mitt i mellan. Min dagbok är ju trots allt bara min. Den enda personen som skulle kunna få öppna den och läsa den rad för rad och sida för sida är såklart Alfred. Han känner mig ut och in redan och han älskar mig redan för allt jag är! Förjävla härlig känsla det:) han är BÄST den där Alfred<3

Alfred påminde mig idag om att det är bara 2månader kvar till julafton. Jisses amalia! Längtar efter den mysiga gemenskapen man har med nära och kära, öppna en och annan present och självklart ge bort till andra man tycker om. Äta underbart god mat, alldeles för mycket så man ser ut som julskinkan själv, men det hör till. Vill man få bort det, avlägger man ett nyårslöfte med sig själv om att få bort det. Haha! Älskar den julstämning som görs i stan, med olika ljus, strosa omkring i stan och leta julkappar, stanna för en mysig fika på ett café och sitta tätt intill den man älskar. Bara en sån sak att hålla sin älskade i handen och gå genom stan en mysig vinterkväll och njuta av alla fina kreationer som görs vintertid, är guld värt. Jag är en person som verkligen gillar det lilla som sker hela tiden såväl i vardagen, jobbet eller vad det nu kan vara. är inte så mycket för pampiga resor utomlands med mera, (inte för att jag ens varit på någon), kanske är just därför:P Men men, ni förstår! Eller? Aja, jag gör det i alla fall.



Så otroligt fin och söt människa! Älskar dig<3


Sov sött<3


Måndag

Idag vaknade jag av att Alfred sa att han försovit sig. Det var bara att somna om, sånt händer ibland! Rätt mysigt att ha den där extra stunden i sängen med sovmorgon och mys:)<3

Blev sen frukost och promenad med Gaj, nu börjar kylan verkligen komma! Gick utan vantar och mössa, det var kallt! Men är så härligt när man går den där promenaden, oavsett väder. Man får luft, solljus och känner sig allmänt piggare:) Extra skönt att komma in till en varm lägenhet sen och bli värmd av det:)

Bilarna är borta från parkeringen nu också, de som brann. Är avspärrat där, hela asfalten är ju pajad. Gick förbi bilarna igår, helt nerbrunna. Undra hur något sånt kan hända!:/

Har betalat massor jag köpt från tradera, eller massor och massor, två saker till min syster, till hennes mobil, som ändå ska skickas ner till henne, en tunika till mig, en CD väska till mig och Alfred och två julklappar. Årets första två julklappar by the way:) Men ändå:) Nu är det bara att vänta på att få hem allt:) Är rätt nöjd över tunikan jag köpte, eller allt egentligen eftersom jag alltid hittar fynd;) Men i alla fall så kostade bara tunikan 42kr MED frakt:) Nice eller vad? Då gör det inget heller ifall den inte skulle vara så bra sen ändå.

Haha! Idag hände en grej som bara kändes så: Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!:/
Alfred spillde kaffe på sitt tangentbord (Som händer lite titt som tätt) Vet inte egentligen hur många tangentbord han gjort så med. Många är det i alla fall och har en känsla av att det kommer bli fler! Vi agerade snabbt i alla fall och drog ur sladden ur datorn och torkade upp allt kaffe, även hällde ur det som kommit i det. Sen bad Alfred mig att föna tangentbordet. Aha tänkte jag, kan jag väl. Så satt och gjorde det, sen helt plötsligt såg den inte ut som den gjorde innan. Skiten hade smält! Jag bara skrek rakt ut: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Det kan inte vara sant. Inte nog med att jag ofta irriterar mig på att Alfred spiller kaffe på tangentborden och att han vägrar sluta dricka kaffe vid datorn, nu har även jag klantat mig och varit med om att döda ett av dem. Buhu!:( :P Som tur är hade vi ett extra i förrådet som vi fått av mormor och morfar! Tur det, annars hade vi fått slänga oss iväg och köpa ett nytt och hur kul är det med oförutsedda kostnader på sånt som man skulle kunna förhindrat, INTE ALLS! Men nu är sagan slut och den slutade lyckligt för oss i och med att vi hade en till. Den andra ligger med allt annat som ska slängas. Så R.I.P kära tangentbord!:P






Blev ett gott mellanmål idag:) Hallon och choklad smoothie:) Mumma! Aldrig ätit det förut, lite speciellt. Föredrar nog vanlig smoothie med bara bär,mjölk och yoghurt med mera. Men kakaon i den vi åt idag var lite skum, det var gott men inte den godaste.





:)

Idag blir det Broccoli, skink och ost paj till middag:) MUMS!

Sunday

Dagen igår var jättebra:) Hade jätteroligt på både på förfesten och när vi gick ut på Nöjes:) Både Movits och Kapten röd var grymt duktiga! Var verkligen värt pengarna. Var härliga människor vi festade med också:) Så det är kul när man känner att kvällen varit grymt lyckad:) Det enda felet var att jag blev nykter för tidigt, men var kanske bra ändå, kände mig lite seg och sådär. Men var ju inte länge sen jag var sjuk, så var nog det som spelade in lite. Innan vi åkte hem gick vi och köpte var sin baguette, var tur det för vi alla var jättehungriga! Jag tog en med rostbiff och potatissallad, mums:) Så blev en riktigt lyxig lördag med både pizza och baguette, men så får det vara ibland:) Tycker det är bra att det finns så mycket olika ställen öppna så sent på natten, de som har öppet tjänar ju verkligen på det, för det var verkligen massa folk som skulle käka nattamat. Kändes hur härligt som helst att efter en bra kväll, sitta på en bänk med tre vänner och bara njuta av allt som varit och skratta:) Blev väldigt mycket flum där i slutet, sånt gillar vi:)




Haha! Så rolig bild;)


Jenny:)


Det som var mindre kul var att när vi gick av bussen och började gå mot oss, så såg vi att det stod polisbilar där med ljus och hela köret på. Alfred sa till och med att han såg att det brann längre fram. Vi gick fram och pratade med en polisman och han sa att det var bilar som brann. De hade hört explosioner och visste inte riktigt hur det gått till och så vidare, men han sa att vi inte fick gå närmare, för det var så giftig rök. Vi frågade till slut om vi kunde få gå runt en del av huset, så vi ändå kunde komma in i lägenheten. Det kunde vi! Vilken lättnad det var att komma in och krama om sin hund och se att inget hade hänt med honom. Fick för mig först att det var i huset det brann, så fick lite panik och grät lite, men allt gick över när vi kom in. Däremot kunde vi inte sova i sovrummet, för det luktade stark hemsk lukt där inne, som kom från de brinnande bilarna. Så det var bara att ta våra extramadrasser och bädda ute i vardagsrummet. Så vi stängde dörren mot sovrummet och gick och la oss. Gaj var väldigt kelig och ville ligga mellan oss och sova:) Han har blivit mer och mer mysig, vilket känns så härligt:) Märks att han mer och mer trivs med att bo hos oss och att han trvs med mig och Alfred:) Räknade ut att det var ett halvt år sen vi fick honom! Tänk, känns som tiden bara sprungit iväg, samtidigt som det känns som vi har haft honom mycket längre än så.

Blev att sova ut idag, skönt! Var inget bakis dessutom, så pluspoäng för det;) Men det visste jag innan jag gick och la mig att jag inte skulle vara. Var ju nykter redan på Nöjes, så när jag kom hem gjorde jag mig iordning inför läggdags som jag vanligtvis brukar göra, men inte brukar orka göra på fyllan. Haha! Var rädd däremot att Alfred skulle vara bakis, men det var han förvånansvärt inte. Hade bara lite huvudvärk, men det för honom kan istället vara koffein brist.

Har haft en slapp dag idag, gått i slappkläder och bara varit.Pratat mycket med syster Frida!<3 Skönt att man kan finnas där för varandra när man behöver det som mest!<3 Känns som det för hennes del blev bra till slut, känns skönt för en storasyster som mig att känna. Man är ju lite överbeskyddande som storasyster och vill sina småsyskons bästa i vått och torrt. Önskar att jag själv hade haft ett äldre syskon, hade varit häftigt!

Myspys!

Vi åkte till Kvantum Välsviken förut:) Älskar den affären, så fräsch och fin! Hittade allt jag skulle ha och också lite till;) Hittade ett nytt lim, så får testa om det funkar, men inte idag. Har blivit lite mycket sånt, mer klarar jag inte idag!;) Hittade även mina Dumle med pepparkaksmak:D wiiiee! Så fick bli en sån påse, kunde inte vänta tills vi åkt de 3minutrarna det tar att åka med bil ner dit, så jag öppnade påsen och smakade. De var farligt goda! Smakade som pepparkaksdeg! Det tyckte jag och Alfred var väldigt mumsigt! Hittade även mina älskade julskum som jag köper varje år. Men i år fanns en ny smak också, som i alla fall inte jag sett förut, polkagrissmak:) Så de fick också följa med hem:) Får hoppas att de också är goda!:) En riktig gottegris kväll:) Än så länge är inte tomtarna med polkagris smak öppnaade. Får nog bli någon annan dag, vi har fullt upp med att njuta av det andra. Men kommer ni ihåg chipsen jag köpte igår? De med rödlök och sourcreme smak? De var inte alls så goda som jag trodde att de skulle vara, så minus från mig till dem:(

Grytan vi åt idag blev god, fast även den trodde jag skulle bli godare. Så lite synd. Ett stort plus var att jag åt champinjonerna OCH tyckte att de var goda:D Börjar hänsa saker med mina smaklökar tror jag, börjar bli mer vuxna;) Några exempel på saker jag inte ätit förut som jag äter nu är: Lax, svamp, mackrill, feta ost med mera. De är några av de sakerna jag inte gillade för några år sedan. Tänk inte ens feta ost! Men nu älskar jag det! Fascinerande hur sånt kan ändras egentligen! När jag var liten åt jag tydligen inte sås till maten, exempelvis köttbullar sås och potatis, det åt jag utan sås. Förstår inte det:P Men men, man ändras, tur är väl det ibland!

Kollade på Idol sen ändå och måste säga att det var mycket bättre idag. Rätt person åkte ut också. Under tiden har jag spelat Wordfeud, tur att man kan spela det i pauserna så man inte blir uttråkad. Reklampaus är något av det mest enerverande som finns.


Var ute med Alfred och Gaj på en kvällspromenix nyss. Inte lika kallt som igår. Hittade en annan jacka jag kan ha som höstjacka:) Men får allt köpa mig en vinterjacka att ha när det blir mer minusgrader ute. Måste bara hitta något ställe där de har fina jackor. Tycker det är så svårt att hitta någon som man älskar. För några år sedan när jag skulle köpa den jackan jag har nu, så tog det väldigt lång tid innan jag hittade den. Hittade den i sista butiken vi var i, dessutom i en liten stad utanför Skövde. Så ibland kan man hitta det man behöver i affärer där man minst anar det.



Julkänsla javisst:)





Kycklinggryta och ris:)

Friday

Hejsan mina vänner!
Idag är det fredag och Idol går på tvn ikväll. Kanske man skulle kolla på? Dock blev jag så otroligt besviken på många av dem förra helgen, så vettifasen om man ens ska kolla ikväll. Har jag inget bättre för mig kanske jag gör det.

Idag har jag försökt använda mitt tålamod, eller att tålamodet ska hålla en längre stund. Har problem med vissa saker ibland när det gäller just det! Idag skulle jag hjälpa Alfred att sy på remsor på hans Ove. Jag och Alfred hjälptes åt, blev riktigt imponerad att Alfred satt med och verkligen ville hjälpa till. Tog ett bra tag innan symaskinen var ihopsatt och  allt fungerade som den skulle. Men när vi sytt en bit, insåg vi att det inte funkade att göra så. Så blev att sprätta upp det vi hade sytt. Efter det försökte vi med lim, som det stog skulle fungera på textil också. Men fy fasen vad dåligt det var. Då efter ett X antal timmar, så blev jag så sur så jag gav upp. Alfreds ove får han ha hand om. Om inte annat får vi kika på något bättre lim. Då möjligtvis kan jag hjälpa honom. Men inte innan dess! Phuu.. Energislukande, JAVISST:(

Har tagit fram vissa plagg som behövs sys. Sy upp vissa byxor och sådär. Det ska jag fixa nu i helgen tänkte jag. Så symaskinen får allt stå framme, annars så blir det nog inget gjort. Ska bli så skönt att få plaggen sydda, har behövt göra det ett tag, men inte tagit tag i det. Kanske är det för att det var i högstadiet sist som jag sydde på en symaskin. Är det nu också som jag ska berätta för er att jag inte hade så bra betyg i det? Har alltid gillat syslöjd och sånt, men just det där med symaskinen, att allt ska funka, tråd här och där med mera, det är fasen jobbigt alltså! Lyckas jag med plaggen som ska sys, så ska jag allt ta en bild på dem och visa er, för då är det verkligen ett mirakel:)

Nu blir det en snabb tripp till Kvantum Välsviken, vill ha god kolsyrad dricka till fredagsmaten, kanske skulle kolla bättre textillim där också och sen även såklart Dumlen med pepparkakssmak:) Hoppas hoppas hoppas att i alla fall de två sistnämnda finns:) Dricka spelar ingen större roll, bara det är kolsyra:)

Har bakat färdigt brödet idag också:) Hann grädda det innan frukost, så det blev en extra lyxig frukost med nygräddat bröd och marmelad på:) Receptet kommer upp senare:)

Ikväll ska vi äta kycklinggryta och ris. Vi har aldrig gjort kycklinggryta här, så det ska bli spännande:) Ska vara färska champinjoner i, gillar inte svamp så mycket, men ska gå in med inställningen att det är gott, så får vi hoppas att allt blir en succé:) Jag är huungrig, så hoppas att jag klarar mig tills maten är färdig!

Ha en mysig fredagkväll nu, vi ses:)

Mys!

Har hunnit med en del sen jag skrev senast:) Har bakat bröd, fast lägger upp receptet imorgon, för limporna ska ligga i kylen över natten, så ska gräddas färdigt imorgon. Så då får ni se hur det blev:) kanske blir nygräddat bröd till frukost?! Mums, vore väldigt gott och lyxigt!

Vi var ner i förrådet och skulle hämta upp skorna och jackorna. Vi hittade Alfreds vinterjacka, men ingen mer jacka:( Förstår inte vart min är någonstans:( Frågade min ena syster också om den kanske var hos dem, men nepp:( Så får verkligen åka ner på stan någon dag och kika på det, för nu börjar det bli akut! Fick ha min fliströja under vårjackan. Men det är ju inte så optimalt precis. Varmt var det ju och rätt okej, men såg ju ut som ett korvskinn, inte så smickrande kanske:P

I affären hittade vi lite godsaker i alla fall:) Köpte två olika teer, så ska bli spännande att smaka i alla fall ett av dem idag:) Passar bra nu, för just nu fryser jag som en tok! Hittade även en ny chipssmak som fick följa med hem:) Dem ska jag njuta av i helgen:) Hittade även ett nytt bröd som WASA lanserat. Köpte ett bröd av dem för någon vecka sen och det brödet var jättegott, så hoppas att detta är det också:) Inte så smart kanske att köpa bröd när jag precis bakar två limpor, men har ju en frys. Gäller ju bara att trycka in det som ska frysas, har inte allt för generöst med plats. Halva frysen är ju fylld med bär från mormor, även saft och äppelmos, restrerande är mat och vi har ingen stor frys, så det är därför det kan bli kaos ibland. Det värsta är att vi egentligen behöver frosta av frysen, men det lär väl inte hända än på ett bra tag:P


De luktar så himla gott:) Hoppas innerligt att de är mumsigt goda:)


Nya brödet från Wasa:) Finns massa olika varianter som har lanserats nu:)


Mums mums muuuums!:)


Fina blomman:)

Hittade även en urfin blomma i affären när vi var där:) Hade egentligen inte planerat att köpa någon, men tyckte den var så fin, så blev ett litet impuls köp. Har ni hört någon som impuls köpt blommor någon gång? Inte jag i alla fall. Hittade en jättefin kruka också:) Den har en ljuslila ton, jättefin är den:) Syns nog inte tyvärr på bilden, men nu har vi blommor så det räcker ett tag:) Nu kan dem ju inte dö i alla fall! Nu har vi ju så många, så nu kommer vi nog inte glömma att vattna dem. Hoppas jag;)

Har pratat mycket med syster Linn idag på skype:) Väldigt roligt måste jag säga:) Inte så ofta som vi pratar med varandra, men när vi gör det så är det kul:) Spelade wordfeud samtidigt också:P Nu har även hon börjat med det, så nu har jag en till vän där;)

Thursday

Då vi var uppe så länge igår, så blev det att vi sov lite längre idag. Det resulterade i en god brunch:) Älskar när man äter det:) Det brukar ofta bli det när vi är hos Alfreds föräldrar. Frukostgrejer blandat med köttbullar, bacon och äggröra med mera:) Älskar när man äter länge tillsammans och bara umgås:)

Efter brunchen blev det att ännu en gång ta tag i disken. Kände att det var dags. Vill även baka bröd idag, så antar att det kommer bli mer disk då, så lika bra att få bort hälften av disken vi redan har nu. Undra vad det blir för bröd att baka idag, får leta fram något recept som jag har de mesta ingredienserna till:)

Känns som en riktig mysdag idag. Fryser lite lätt hela tiden, så har på mig min fliströja och dricker te:) Funderar på att köpa något nytt te idag, känner att man kan variera sig lite, så man inte tröttnar på dem man redan har. Så får se om jag hittar något spännande:)

Idag blir det rester att äta igen, så enda receptet som möjligtvis kommer upp idag är på brödet som jag ska baka:) Ska bli så skönt att sätta på ugnen och få lite värme här hemma:) Förra vintern hade vi på ugnen väldigt ofta, bara för att det skulle bli lite varmare här. Elementen va ju sönder, eller gav ifrån sig väldigt lite värme och innan de hjälpte oss med det, så använde vi oss av ugnen. Tur att vi hade den, annars hade vi fått ha på oss vinterjackorna inne:P Att bero på vinterjackan, så MÅSTE jag ner till källaren, vårt förråd och hämta upp höst/vinter skorna och jackorna. Har inte gjort det än. Och man går ju aldrig ner där, eller väldigt sällan i alla fall. Så tänkte jag skulle göra det idag. Så kan jag få upp de skorna och de jag behöver och ställa ner vår och sommarskor som man inte kan använda nu. Kanske kan få lite mer plats i hallen också, just nu är det mängder med skor där, men man använder ett fåtal av dem bara.

Vad knepig jag är egentligen. Igår skrev jag om både den nya Dumle smaken som jag skulle titta efter i affären och köpa och även att Greys anatomy var på tvn igår. Glömde ju både att leta efter Dumlen i affären och att titta på Greys på tvn. Hopplöst alltså, hur kunde jag det? *Suck* Men får titta på reprisen på söndag och försöka komma ihåg att leta efter Dumlen så fort jag går in i en mataffär:P Känner mig lite för virrig ibland just nu:/ Inte likt mig alltså!



Film:)

Alfred kom hem tidigare än vad jag trodde att han skulle göra ikväll. Han har gått med i nollekommitén för sjuksköterskeprogrammet, så han ska vara fadder nästa år sen när nya studenter börjar!:) Så han festade lite med dem och gick till Bunkern. Men det var inget direkt festande för deras del, lite chillande bara med några öl och tjöta lite. Var ju ändå en onsdag, så Alfred kände att det inte var någon idé att dricka för mycket, han måste ändå plugga inför tenta imorgon.


Sötnos<3

När han kom hem gick vi ut och gick en promenad med Gaj, vad kallt det blivit ute! Som tur var tog jag en ny liten tjockare sjal och virade tjockt runt halsen. Har ingen lust att det blir värre för mig med hosta och allt vad det är. Det var varmt och skönt med den:)

När vi kom in tog vi lite nattamat, för Alfreds del blev det lite pasta och köttfärssås och för mig blev det att göra en grej som min vän Caroline gjorde för någon dag sen. Nämligen att äta mos på knäckebröd. Aldrig sett någon innan henne göra det, men tänkte att det såg gott ut! Och eftersom vi hade både mos och knäckebröd hemma, så varför inte testa? Jag har nu testat och kan meddela att det är gott!:) Mumma!:) Perfekt att göra så när man inte vet vad man ska använda det överblivna moset till!




När vi ätit lite blev det att kolla på film. Var år och dar sen vi gjorde det. Det fick bli att se "The last airbender". En riktigt bra film och anar att det kommer uppföljning på den, så det ser vi fram emot:) Fick en lite Narnia känsla över den, just med känslan över filmen och stilen på vissa grejer. En film som verkligen tilltalade mig:) Men jag är allätare i det mesta, både i musik, filmer med mera, så gillar variationen, inte bara en viss typ av genre.



Blev en sen kväll/natt idag, men det gör inget. Jag är ju nattuggla, så trivs bra när allt blivit mörkt och tyst. Är något speciellt lugn med det! Ska läsa lite tidningar nu tänkte jag, köpte Expressen förut och bilagan till den, så det ser jag fram emot:)

buhu!

Typiskt typiskt typiskt! Detta händer bara inte! Jag och Alfred åkte iväg mot Willys och Gengåvan och det. Gengåvan va stängd. Senast jag var där stog det att de hade öppet varje dag, men nu var det ändrat så det bara var tre gånger i veckan. Så det var tråkigt:/ När vi åkte mot Willys, gick vi in på Rusta också eftersom det ligger brevid. Där fanns det ingen scrapbbok:( Så får åka in till stan och kolla det. När vi va inne på Willys köpte vi riven ost och bröd, men nu när jag är hemma kom jag ju på vad det var jag skulle kolla. Det var ju DUMLEN! Gaaaaaah:( Nu får jag vänta ännu längre på att hitta och smaka den!! Blev väldigt deppig nu kände jag:( Om man ändå hade haft den dumlen, julskum eller julmust!!


Wednesday

Igår satt jag i flera timmar och bara pysslade. Jättehärlig känsla:) Klistra, klippa, designa sina egna julkort:) Blev två födelsedagskort också, eftersom både mamma och mormor fyller år om någon månad:) Ska köpa en scrapbook tänkte jag och göra ett album till pappa och Tina som gifte sig i somras:) Jag lovade dem att min bröllopspresent bland annat skulle bli ett album med bilder från när de gifte sig. Först tänkte jag köpt ett album man lätt kan göra på internet och skicka efter. Men nu känner jag för att göra det helt själv. Det tar ju självklart längre tid. Men då är den i alla fall gjord med hjärtat. jag struntar i om det tar längre tid än vad jag först trott. Bättre att de får den när jag är helt nöjd med den. Tror de också tycker att det skulle vara roligare!

Var och köpte textillim till Alfred förut. Han ska vara med några från hans klass idag och umgås lite och göra iordning hans Ove:) Ska bli kul och se hur den blir:) Hade gärna velat vara med och göra den, men förhoppningsvis får jag mina egna någon gång:)

Det finns en matblogg jag alltid följer som heter Gourmetmorsan.blogspot.com, helt underbar är den! Och hon skrev igår om att Dumle har lanserat en special edition påse med pepparkak smak:D Jag blev överlycklig och sprang till affären idag, så fort jag kunde. Men hepp, fanns såklart inte. Ledsen i ögat blev jag en smula. Men hoppas på att den finns på Willys. Vi ska nämligen åka iväg lite sen, behöver köpa riven ost, lite tygbitar till Alfreds Ove och så tänkte jag passa på och kolla lite på gengåvan och se om man hittar något roligt:) Älskar ju allt som har med secondhand, tradera, loppisar och allt sånt att göra:) Sist vi var på Gengåvan här hittade vi en assnygg spegel, men vi köpte den aldrig sen ändå, vilket jag ångrar mig för lite. Men men, hoppas på att det finns något som faller mig i smaken denna gång:)

Igår åt vi vegetarisk lasagne här, väldigt gott, Mumma:) Så det receptet slänger jag upp här under dagen sen:) Idag blir det nog att äta rester, har ju både kvar från laxen vi åt för någon dag sedan ch även lasagnen. Älskar när man har "hänt i veckan" dagar och kan äta lite allt möjligt. Känslan blir lite av buffé:)

Vad glad jag blev när jag precis insåg att det är Greys anatomy idag:) Blir att krypa ner i soffan ikväll och kika på det. Ska även kolla ikapp på ett Tru talent avsnitt och även se det avsnittet som går idag:) Orkar jag, ska jag även kolla på svtplay, på Vem tror du att du är. Det avsnittet gick på tv igår, men hann aldrig kolla på det. Gud vad skön kväll det här blir känns det som:) Förhoppningsvis har jag hittat Pepparkaks Dumlen också:) Wish me luck:)

Tuesday

Vilken inspiration man kan få genom att kika på andras bloggar. Älskar att kika runt på olika matbloggar eller pysselbloggar:) Även helt vanliga är också härligt att läsa:) Följer man vissa ett tag känns det nästan som att man känner dem! Väldigt kul att ta del av andras liv helt enkelt:)

Usch vilket höstväder det varit idag, rikitgt kallt och ruskigt, med mycket regn. Nu däremot verkar det som att det klarnat till lite, typiskt tycker jag, då det inte var länge sen jag var ute och gick med Gaj. Blev att ha på sig gummistövlar och använda paraply, jag klarade mig ifrån mycket av regnet, men lilla Gaj däremot var helt genomblöt hela han. Han ser så söt ut när han är sådär rufsig och håret står åt alla håll. Tänkte jag skulle fönat honom lite, tänk er att han ser ut som en enda stor fluff-boll:) Haha! Det var mitt mål, men han däremot blev sur på mig och sprang iväg:P Så mitt mål gick inte att nå!:(

Funderar på att pyssla lite, var väldigt länge sen jag gjorde det. Det är ju så härligt mysväder för att ägna sig åt sånt:) Julkort kanske? Jag brukar alltid göra julkort låång tid innan jul. Varför vet jag inte. Är väl nu i Oktober som julkänslorna verkligen börjar komma och man inser att julen börjar närma sig. Så då kliar det i mina små pysselfingrar:) Först får jag nog göra en lista på hur många julkort jag ska göra, har ju både min och Alfreds släkt att tänka på. Dessutom brukar det alltid bli några till vänner och sådär också. Älskar själv att få julkort också:) Passar ju perfekt som prydnad hemma med:) Nuförtiden kan man ju både göra väldigt fina själv men också köpa hur fina som helst:) Längtar tills första advent och dricka massor med glögg, pepparkakor, julmust, julskum med mera:)

Japp, pyssla får det bli, har en jättestor låda med bara pysselgrejer, så material till det har jag verkligen inte ont om:) Tur att jag har så stort köksbord som jag har också, så kan jag breda ut mig rejält med alla mina grejer:)

Fick förresten ett kuvert från min syster Frida idag, med en liten present och ett utklippt hjärta med massor med fina ord på:) Hon är så söt hon, det gjorde min dag:) Blev väldigt glad över det! Älskar dig Frida, Tack:)<3




Monday

Idag har varit en hemsk dag när det gäller förkylningen och febern:( Har varit riktigt segt:( När jag var ute och gick med Gaj och när jag diskade så blev jag otroligt trött efteråt:( Alfred ordinerade sängen resten av tiden för mig. Han är så söt:)

När jag var ute och gick med Gaj, så mötte vi Alfred som varit i skolan idag. Vi tog en sväng till apoteket och köpte lite värktabletter, kan vara bra att ha när man är så här hängig. Sen köpte vi var sitt Berocca rör. Vi brukar ta en sån kur en gång i halvåret:) Vi tycker det är bra och är dessutom gott att dricka:) Vi kom hem med en febertermometer också. Vi har aldrig ägt någon, så det var på tiden kände vi. Kan ju vara bra att ha koll på febern om man behöver till läkare och sådär. Den var rätt dyr, men det är värt det. Min mormor och morfar har haft en likadan och de köpte sin 1998 och den håller än:) Så därför vet jag att det är värt pengarna:)

Blir allt mysigare på kvällarna nu, det blir tydligare för varje dag att det blir mörkare fortare. Man tänder automatiskt mer ljus hemma och har på sig tjockare kläder. Allt är myspys helt enkelt. Underbart! idag när jag och Alfred satt och åt, så var det så mysigt, vi hade tända ljus och det kändes som att man satt på restaurang:) Lite romantiskt sådär:) Försökte ta kort på den fina stunden, men lyckades inte alls få med den härliga stämningen på bilden:P Så tyvärr visar jag inget. Blev nämligen helt tvärt om, haha! Maten däremot satt som ett smäck i magen. Gudars vad gott det blev! Riktigt lyxig måndagsmat blev det idag:) Vi gjorde ugnsgratinerad lax och hemmagjort potatismos:) Kan erkänna att jag haft väldigt svårt för lax förut, men jisses vad gott detta var, inga negativa omdömen här inte! Mumma:) Lägger självklart ut receptet på det senare:) Kan verkligen rekommendera detta! Är första gången jag äter lax och verkligen gillar det, annars har jag bara smakat en tugga och sen inte ätit mer, men denna gång tog jag till och med om! Det gjorde både mig och Alfred glada, så nu kommer det bli mer lax i vårat hem!:) Det hade jag nog aldrig trott;)

Ska vila upp mig i veckan så mycket jag kan och inte göra allt för mycket, men ändå så mycket jag orkar, så jag inte blir rastlös. Jag, Alfred, Caroline och Jenny har nämligen köpt biljetter till lördagen, då Kapten röd och Movits spelar på Nöjes! Ska bli så grymt kul, taggad till tusen. Så nu jävlar ska jag kurera mig. Tänker gå även om jag inte hunnit bli frisk. Annars kommer jag va så avis och pengar kommer vara slängda i sjön, så hepp, jag kommer gå oavsett!:) Det har envisa Hanna bestämt:)

Nu blir det ännu en kopp te och kanske en bit kaka, borde vara trött på dessa massa kakor nu, men ska ta en kaka som jag knappt ätit av, så kanske det känns bättre;) Tycker det är så mysigt med något litet till tet, oavsett vad det är. Har minnen från när jag jobbade som telefonförsäljare och satt med en kopp varm choklad varje dag och knaprade på mina skorpor som jag alltid hade med mig:) Sånt är MYS:)



Sunday

Detta är inte bra, INTE BRA. Har inte skrivit på några dagar nu. Gillar det inte. Känns så skönt när man skriver något varje dag, men samtidigt ska man väl inte bli stressad om man inte skriver hela tiden, men fyra dagar sen jag skrev sist, vad fasen med det liksom? Ajah, skräpning med mig på den fronten!

Har haft väldigt händelserika dagar nu det senaste, känns som jag aldrig sitter still. I fredags var jag och Alfred och storhandlade massor. Blev både en sväng till Lidl, Willys och Konsum. Var ett tag sen vi gjorde det, så det var skönt att fylla på riktigt mycket både i frysen, kylen och skåpen. Annars blir det lätt att man småhandlar och då får man ju gå hela tiden, vilket kanske inte är det roligaste, brukar ofta bli dyrare också, så de va skönt:) Men nu är kruxet att vi inte har plats med nästan något, någonstans:P



Alfred köpte en kalender till sig själv, att kunna skriva ner alla läxor och så i. Den va billig och han var nöjd:) Det enda var att när vi kom hem såg vi att den gällde från och med 2012. Haha! Vilken miss;)

Fredagen slutade med att Alfred lagade maten, blev en god och mustig köttfärssås med tagliatelle:) Tyvärr kunde jag inte riktigt njuta av maten, då jag blev jättedålig på kvällen:( Var ju sjuk för några veckor sen och sen när jag äntligen blev frisk, så åkte vi till Skövde och självklart var många där förkylda. Så eftersom mitt immunförsvar redan var lågt, så blev jag smittad igen:( Så nu är jag sjuk igen, fast på ett annat sätt än tidigare, har fortfarande feber ibland, men inte lika mycket som förra gången och hosta har jag också, men den är inte heller i lika jobbig skala som förra gången. Får hoppas det går över helt och hållet snart bara, orkar inte vara så här slö, speciellt inte när det psykiska inte är helt 100 heller. Min fredagskväll slutade med att jag slocknade innan klockan tolv och sov med alla kläder på mig och två täcken för att jag frös så. Men jag behövde verkligen sova, så mycket som hänt nu det sista. Märktes verkligen att jag behövde vila. Kroppen orkade ingenting mer den kvällen. Även att jag ville göra saker så gick det inte.

på lördagen var det full rulle. Jag kände mig mycket kryare än vad jag gjort dagarna innan, men eftersom vi inte hann göra mycket av det som vi tänkte ha gjort på fredagen, eftersom jag var så dålig, så fick det bli på lördagen istället. Jag diskade upp all disk vi hade och Alfred dammsög och dammade med mera. När jag till slut hade duschat och gjort iordning mig, så skjutsade Alfred mig till Caroline, där även Jenny var:) Där hade vi det kul, vi spelade spel och bakade massor:) Mums!  När vi hade bakat färdigt, hämtade Alfred oss, så snäll som han är:) Väl hemma hos oss, hade Alfred och Mikael gjort mat:) Det var väldigt gott! Tacos blev det och när vi hade ätit det, var jag så mätt så jag fattade inte hur jag skulle få ner kakor i magen också. Men vi väntade som tur var ett tag innan vi gav oss på det. Mellan maten och fikat blev det att spela spel:) Tycker det är så roligt att spela spel, men märktes av att jag var så trött, för kändes inte som att hjärnan funkade som den skulle.



Citron muffins:)



Mockarutor:)



Morotskaka:)

Det blev en lång kväll/natt. Vi sa hejdå till alla och skjutsade hem Caroline till sig. Sen åkte vi och tankade och gick ut och gick en nattpromenix med Gaj, innan vi skulle sova. Men när vi kom hem somnade vi inte direkt, Alfred spelade lite på datorn och jag kollade lite avsnitt på datorn. Men sen somnade vi skönt:)



Underbara vänner:)



Underbart god mat:)


Har bytt påslakan i sängen nu så nu har vi flanellpåslakanen på:) Gud vad mysigt det är:) Passar perfekt nu när det börjat bli kallare i lägenheten. Märks så väl här hos oss när temperaturen ute sjunker. Då sjunker den även inne också, så var det förra året med. Men förra året hade vi väldiga problem med innetempen. Då var vi nere i 17° en gång. Usch, var ingen rolig upplevelse. Men sen visade det sig att det var våra element som strulade. Så när de fixade dem, så blev det bättre. Så vi hoppas starkt att det blir bättre i år:) Har även liknande problem på sommaren, för när det är varmare ute, har vi det mycket varmare inne än normalt, känns som medelhavsvärme.

Nu idag har vi tvättat upp massor av tvätten vi hade:) Sen har vi ätit rester för att bli av med massor i kylskåpet och få tillgång till lite mer plats. Bjöd även hit Mikael på lite fika, för att bli av med lite sånt också, så de fikar och spelar xbox nu:) Oskar var tydligen tjurig idag, så han ville inte ha någon fika. Enligt mig måste han va väldigt tjurig när han säger nej till god morotskaka, bullar, mockarutor och mazariner. Men men, förhoppningsvis kommer han hit och fikar någon annan dag i veckan:)

Har pratat med min fina syster Frida i Skype också:) Mycket bra uppfinning det där:) Har läskat och retat henne med god fika, men inget bet på henne, för hon hade tydligen ätit mormors goda mat. Slutade med att jag blev avis på henne för det;)

Blev ett långt inlägg men sp blir det när man inte har skrivit på massor med dagar. Nu ska jag trycka i mig en Ipren, för febern har kommit tillbaka igen och så ska jag krypa ner i sängen och kolla avsnitt av "Vem tror du att du är?". Tycker det är jätteroligt att kolla på:) Jag är lite gammaldags kanske när det kommer till sånt:P Men skulle så gärna själv vilja släktforska i min släkt någon gång:) Ha det så bra så länge, hoppas ni haft en mysig söndagskväll:)

behaglig dag!

Idag har det varit en slapp och behaglig dag. Inte känt massa press för vad man skulle behöva göra, utan bara göra det som faller en in. Tog en härlig promenad i det fina vädret med Gaj. Försökte gå i rask takt med honom, men det lyckades sådär. Han vill nosa överallt, så måste gå på asfalt för att det ska funka, för där är han inte alls lika intresserad av att det. Har kollat ikapp lite avsnitt på internet också som jag inte hunnit med på tv:n. Har kikat på True talent och karatefylla. Gillar True talent väldigt mycket och har inte missat ett enda avsnitt:P Har kollat på något avsnitt av karatefylla, har ni sett det? Helt sjukt är det! Vet inte vad jag ska tycka om det. Är väl ett program man antingen älskar eller hatar, jag har inte bestämt mig vilket jag tycker än. tur i alla fall att den möjligheten finns, att kolla på datorn, så slipper man va rädd för att missa något. Vissa program finns ju inte på internet, men de går ju att läsa ändå, antingen via repris eller nerladdning.

Alfred sa en idé till mig häromdagen som jag tyckte lät bra:) Att vi varsin dag i veckan väljer en rätt vi vill äta och lagar den helt själva till oss båda:) Tyckte jag lät bra! Dessutom kan den som inte lagar mat göra andra saker om det skulle behövas, så Alfred diskade idag:) Tyckte jag kändes riktigt bra eftersom jag oftast diskar. Idag hade jag min dag och det blev en klassisk vardagsrätt, pyttipanna:) Fast absolut inte färdigköpt, hade varit lite för lätt;) Så gjorde för första gången hemmagjord pyttipanna:) Blev väldigt gott och är ett recept som vi kommer att spara och göra fler gånger:)

Titta här förresten vad Alfreds pappa fick med sig till oss från Tyskland:) Nu räcker det lääänge framöver:)



Hoppas på att jag och Alfred masserar varandra sen också, känner för att bli avslappnad och somna extra snabbt och gott ikväll:) Brukar fråga ibland om Alfred kan läsa en godnatt saga eller något för mig, men det gör han aldrig:( Förstår inte varför:P:( Man kan väl aldrig bli för stor för det eller?

Nepp, nu blir det att krypa ner under täcket och se lite fler avsnitt av True talent och andra program, får se om jag hittar något kul att titta på:)

En riktigt fin höstdag:)

Vaknade självmant mycket tidigare idag, än vad jag har gjort det senaste när jag varit själv hemma. Skönt det! Känns som jag fått mycket mer gjort idag, än vad man annars kanske skulle hinna. Har slagit in massor med tradera paket, bakat enkelt surdegsbröd, varit ute och gått med Gaj i det fina vädret och även handlat inför maten vi ska äta idag. Än är inte dagen slut och jag lär hinna mer saker innan ögonen stängs för den här dagen.


Det enkla surdegsbrödet:)

Ringde och bokade tid för en personlig makeup kurs i Skövde på Laclasse. Fick det i present av Alfreds föräldrar förra året och har inte haft riktigt lust och tid föränn nu. Så ska bli spännande:) Köpte mig ju en sån på Makeup store här i Karlstad förra året och gick då med min vän Frida. Det var roligt och lärorikt, fick då en vardagssminkning. Nu tänkte jag ta antingen festsminkning eller säsongens trender. Ska bli roligt och spännande, kanske kommer upp en bild på sminkningen med, beroende på hur nöjd jag blir med den;) Det blev bokat den 11Oktober i alla fall, så det ser jag fram emot, exakt en månad från idag:) Skönt att ha något extra kul att se fram emot! Tänkte samtidigt planera in att jag är i Skövde några dagar, så jag hinner träffa min familj så mycket som möjligt!:)

Jisses!

Jisses vad veckorna springer iväg. Tycker det alltid är måndagar och ny start på veckan. Har inte skrivit på några dagar här i bloggen och kan meddela att jag har velat väldigt många gånger, men inte haft tiden till det. Har hänt så mycket hela tiden i helgen, vilket har varit kul, men blir nästan lite för intensivt ibland. Har hunnit träffa både Alfreds familj och min mamma, syrrorna och min mormor och morfar. Man får inte glömma alla gosiga hundar också!:)

Har varit en så rolig helg och kommer att leva på den länge. Jag hoppas att vi träffas så snart som möjligt igen, kändes som att jag inte hann träffa alla lika mycket som jag hade velat. Hade kunnat vara med alla mycket mer om jag hade fått bestämma, men ibland går ju inte det.

Har gjort massor i helgen, ätit på pizzeria med mamma och syster Frida, var jättetrevligt och inte så ofta längre som vi har möjligheten att göra det tillsammans, har gått långpromenad med hundarna i härliga Segerstorp där mormor och morfar bor, varit på Alfreds pappas 50års fest och mycket mycket mer!


Jag och Alfred på 50års festen! :)


Älskar verkligen min familj!<3 De är speciellt dem som hjälper mig när det är svårt och finns där för mig alltid! Så skönt att känna så, att alltid kunna komma hem till någon av dem när det verkligen behövs. Har egen nyckel till dem, så kan komma och gå som jag vill, om jag vill det. Samma gäller för dem hos mig och Alfred, det är bara att komma när ni vill!:)<3

Resan från Skövde till Karlstad gick bra, kändes som det gick fortare än vanligt. Som vanligt när vi kommer från Skövde har vi med mycket mer tillbaka än vad vi hade dit. Förstår inte alls varför:P;) Jo, det är för att mamma,mormor och Alfreds mamma alltid ska skicka med oss saker hem. Men det uppskattas starkt:) Den här gången fick jag och Alfred massor med hemmagjord äpplesaft och äpplemos:) Kommer räcka hur länge som helst. Känns så kul att få något som någon har gjort själv:) De presenterna är de roligaste att få! Fick med oss fyra blommor hem också:) Blev ingen blomsteraffär, fick nämligen blommor som både mormor och mamma hade hemma. Smidigt och bra! De hade överflöd med blommor, så då passade det ju bra att jag fick:) Så nu ser våra fönster mer fina ut och inte så tomma som innan. Måste bara köpa några krukor och en vattenkanna, men annars är det färdigt:) Hoppas bara blommorna överlever, jag är som sagt ingen stjärna på den biten;)


Medan Alfred fick åka till Arvika på praktik nästan direkt när vi kom hem, har jag packat upp allt vi hade med oss tillbaka och fixat och donat med lite smått och gott här hemma. När Alfred slutade, köpte han med sig goda baguetter, sallad och röror som vi mumsade på:) Extremt gott och lyxigt!:)


Skinka/lök och Kyckling/curry röror:) Mums!

6/10-11

Men hallå där, nu är det ju så här då att jag glömt berätta en sak för er! Det är nämligen så att det är min och Alfreds första månad som förlovade idag:) Känns underbart!:D Tänk, ingen av våra familjer har ens sett ringarna, så det får dem göra imorgon, känns lite pirrigt faktiskt, men samtidigt otroligt kul. Vill att hela världen ska veta det, för jag är så glad! Jag och min Alfred<3 Du och jag Alfred, du och jag:)<3




040105- Dagen då du och jag blev vi <3

060911- Dagen du du och jag förlovade oss <3

Torsdag

Har fortfarande massor att göra idag, men inser att de får bli att göra vissa saker imorgon innan vi åker istället. Alfred har kommit hem från praktiken nu i alla fall, vilket känns skönt. Ser fram emot helgen i Skövde. Hoppas mina batterier fylls på lite mer! Måste tvinga mormor att göra vissa maträtter som bara hon kan göra! För gör andra samma rätt, blir det ändå inte som mormor gör det:) Älskar att få träffa alla hundarna också, alla mina godingar!!





Detta hittade jag en morgon när Alfred hade åkt till praktiken:) Söt han är min älskling!<3




Nu blir det att fortsätta med Wordfeud, finns inget bättre när man inte vet vad man annars ska göra:)

Tiden bara flyger iväg!

Tänk vad tiden bara flyger iväg när man har mycket att göra eller när man känner att man har roligt! Och tvärtom när man har tråkigt och lite att göra! Idag har jag gjort massor känns det som, fast har massor mer att göra. Har tvättat idag, andra gången i mitt vuxna liv (sen jag flyttade hemifrån) som jag tvättat helt själv. Känner mig riktigt duktig;) Annars brukar det vara Alfred som mestadels tvättar och jag diskar (av någon anledning). Kan inte påstå att diska är sådär jättekul. Men Alfred brukar springa till tvättstugan och tvätta och jag viker all tvätt när allt är färdigt och sådär, så det funkar ändå:)

Har tvättat massor idag så det hänger tvätt i hela lägenheten (även fast jag har ett tvättställ). Har promenixat med lilla Gaj, fixat med tradera paket, kollat min "dagliga runda" på internet, klippt och donat med recept och pysselgrejer, druckit vatten och proppat i mig två bullar. Men har massor kvar att göra som att gå med lille Gaj igen, handla i affären, plocka in torkad ren disk och diska mer, vika kläder och lägga in i garderoberna, packa resväskan inför Skövde resan imorgon, laga mat, ringa mamsen och massor mer. Jisses! Dagen kommer inte att räcka till känns det som!

Inte nog med det så har jag blivit beroende av spelet Wordfeud på mobilen också. Var Mikael som lärde mig det. INTE bra INTE bra:P Eller jo, tycker det är jättekul:) Så mellan allt jag gjort och kommer att göra idag så spelar jag det:P hihi!

Mormor ringde på skype nyss, alltid kul att prata med henne:) Försökte få en av mina syrror att snacka men nehepp, hon hade inte tid med storasyster:P Jag och mormor bestämde i alla fall att vi ska till någon blomsterhandel i Skövde och köpa blommor till oss båda:) Jag behöver verkligen blommor och mormor brukar ju alltid fylla på sitt förråd både ute och inne, så det passade ju jättebra! Dessutom så får jag ju bästa hjälpen när det gäller den biten. Hade inte klarat det själv, blommor är nämligen inte min starka sida. Nu gäller det bara att få med mamma också, så blir det ännu bättre:) Förhoppningsvis kommer jag hem med blommor:)



Mitt kära vattenglas (älskar vatten om ingen visste det), men titta vad tom fönsterbrädan är. Jag behöver blommor, bums!

Idag när jag hämtade posten också hade jag fått ett presentkort på Åhlens på 100kr, man tackar man tackar:) Är ju med i Åsiktsgruppen och är med i undersökningar titt som tätt och när man kommit upp i ett visst belopp, kan man ta ut de pengarna i form av presentkort:) Så jag valde Åhlens:) Tänkte jag skulle försöka åka dit när jag är i Skövde nu och se om jag hittar något, vore kul:)

Mat

Idag blev det fika med Alfred och Mikael:) Blev bullarna som bakades igår och mitt rågbröd med smör och ost! Självklart drack jag te till:) Tycker det är så mysigt att prata och fika! Något som hör hösten extra mycket till:)

Medan Alfred och Mikael var på Bergvik lagade jag mat:) Blev Kyckling, ris, mango chutney sås och grönsakswok:) Mycket gott vill jag lova! Däremot blev det massor över, så det både räcker till lunch för Alfred på praktiken imorgon och lunch till mig också. Hade räckt till Mikael också men han hade redan ätit, så det var synd.



Kanelbullensdag:)

Blev ändrade planer igår, vilket kan hända ibland, så blev att vi bakade idag. Blev inga hederliga kanelbullar utan kryddbullar, men de blev goda ändå:) Och väldigt STORA! Haha! Vi har aldrig bakat bullar helt själva förut, så får skylla på det. Eller så är vi för glupska helt enkelt;) Tänkte ta med massa bullar hem till mamma och syrrorna på fredag:) Hoppas dem blir glada för det!






Choklad:)




Har jag bästa pojkvännen eller vad? Han kommer hem med chocklad till mig, utan att jag sagt något:) Det är äkta kärlek det! ;)


3/10-11

Måndag igen och Alfred är snart hemma från praktiken:) Wiiieeehooo! Vi ska baka bullar idag, för imorgon är det ju kanelbullens dag:) Då måste man ju äta bullar! Måste köpa mjölk också för det är ju något som hör till:) Blir inga vanliga traditionella bullar, har några olika recept som jag skulle vilja testa så Alfred får välja en av dem:) Lägger upp en bild sen på hur dem blev!  Får se om vi äter rester här idag eller om vi gör något smarrigt, gör vi något nytt så lägger jag upp en bild och recept på det också sen.

Har haft ont i nacken nu i några dagar och idag var smärtan hemsk, så har gått med nackkrage, inte så smickrande;) Får smörja in med Orudis sen, hjälper lite i alla fall. Hoppas det går över snart, inte kul att gå runt som en  robot!





Här är en bild på mig utan kragen, tur är väl det, annars hade ni skrattat ihjäl er;)

My love<3




Alfred är på praktik nu och kommer hem om någon timma. Både saknar och längtar efter honom massor när han är borta. Det är liksom något som fattas när han är borta. Jag är inte hel. Han är mitt allt, det jag lever för. han får mig att må så otroligt bra, jag känner mig allra bäst med honom. Vi har det så otroligt bra tillsammans och jag är så himla tacksam för det. Jag vill vara tillsammans med honom tills livet inte kommer att levas mer. Jag vill uppleva allt med honom, ser så otroligt mycket fram emot framtiden med honom:) Ååh, älskar dig så mycket Alfred, mitt allt, min allra bästaste vän! Alltid du och jag min älskling!<3

Lördag:)

Lördag idag och jag har massa godis kvar:D Jag är så seg på att äta godis, kan ha det kvar i mer än en vecka ibland. Hade det däremot varit choklad eller chips, då hade det inte funnits något kvar vid det här laget;) Jag är en riktig chipsoman och har alltid varit det och kommer för all framtid vara det:)

Sov hur länge som helst idag, lider med Alfred som måste gå upp jättetidigt:( Han börjar bli sjuk också, han har nog fått det jag hade. Ska ta hand om honom så mycket som han tog hand om mig!!

Alltid när han är borta längtar jag efter honom hur mycket som helst!:) Tänkte jag skulle ha maten färdig när han kommer hem, så är det bara att äta och att han gör iordning sig snabbt och sen blir det fest ikväll:) Känner mig taggad:)!

Har glömt visa er mina nya skor!:D De är så fina så jag vet inte vad! Är så nöjd! Jisses! Kan man vara kär i ett par skor? I så fall är jag det;)
Tänkte ha på mig dem ikväll:)


Love them<3

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0