Älskade Ellen fyller 8 år idag :)

 
 
 
 
Fina, söta, härliga Ellen :) 8 år redan! Kommer ihåg när du föddes och var en liten plutt. Men min minsta plutt kommer du nog alltid vara! Älskar dig så min lillasyster! Ska bli kul att vi ses snart. Gillar inte alls att vara ifrån er alla så mycket.
 
Bilderna är från tidigare i år :)
 
 
 

Hemska onsdag

Njaa, inte riktigt hemsk rakt igenom, men stora delar i alla fall. Jävla skit faan! Sur man kan va ibland. Meen bara fokusera om och ta nya tag. Så otroligt besviken på en del lärare ibland. Sköt ert jobb för fasen!! Så kan jag sköta mitt jobb med att vara studerande och klara alla examinationer osv.
 
I allt det sura, tråkiga, hemska, jobbiga så finns alltid min underbara Alfred vid min sida. Vad skulle jag göra utan dig? Blir rädd när jag tänker på det. Är så tacksam att du känner mig och stöttar när det behövs! Älskar dig♥
 
 

Stresstisdag!

Om det var chillmåndag igår så kan jag meddela att det varit stresstisdag idag! Hann plugga inför opponeringen på förmiddan, efter det fick jag skjuts ut till Hammarö där jag var på förflyttningsutbildning (inför sommarjobbet)  i några timmar. Väldigt intensivt och mycket att ta in! Träffade Julia där också så vi skjutsade hem henne när Alfred hämtade mig. Efteråt var jag riktigt trött och slö. Hungrig som tusan också då jag inte hunnit äta så mycket mellan allt. Fick bli massa mat när jag kom hem. Har även hunnit plugga en del nu på kvällen också. Snart blir det något att äta igen och sen tror jag att jag bara tar en kväll framför tvn eller så. Ladda upp inför opponeringen imorgon! Hoppas vi inte blir sågade totalt :P
 
 
 
 
Underbara älsklingen som är så snäll och skjutsar och hämtar mig när det behövs:)♥

Grattis än en gång!

 
I torsdags fyllde den här tokfian 21 år! För den som inte ser vem det är så är det Alfreds syster Linnéa;) Hon tyckte att hon kände sig gammal nu, tack tänkte jag, eftersom jag alltid kommer va två år äldre än henne;) Bådar inte gott detta! Haha! Förhoppningsvis kommer hon till oss i helgen:) Då ska vi fira henne med paket och annat:)

Chillmåndag!

Har varit en rätt lugn dag. Idag skulle vi skicka över vår B-uppsats till alla andra grupper i våran kvartsgrupp och sen till vår examinerande lärare. Man har en grupp som man opponerar mot som man ska fokusera på och sen ska man komma med tillägg på de andra arbetena om man har något man känner för att ta upp. Så idag har jag suttit och läst ungefär 120sidor, alltså alla i våran grupps B-uppsatser! Intressant läsning men oj vad trött jag känner mig i huvudet nu. Ska bli skönt att det snart är över!
 
Blev en promenad med Moa och Gaj på kvällskvisten sen! Precis vad jag behövde. Gå av mig lite, bli lite piggare efter all läsning och sen var det allt kul att tjöta med goa Moa också :) Intensiv pratstund under promenaden blev det, men skönt att vi båda älskar att prata då:) Lagom tills vi sa hejdå började det regna, så hade verkligen tur i oturen! Blev blöta, men skönt att det inte började innan! Jag hade solglasögon på mig också, så kände att jag inte hade tajmat det där så bra, haha! Var ju tvungen att ha dem på mig också eftersom de fungerar som mina glasögon;) Men men, gick bra ändå;)
 
Alfred diskade förut och jag lagade maten. Var ett tag sen jag gjorde maten helt själv. Alfred bara överöste mig med komplimanger för att det var så gott, tackar för det, men har så svårt att ta emot komplimanger när det gäller matlagning. Vet inte varför, knas det där!
 
 
Så otroligt underbara färger på blommorna :)
 
 
 

Nöjda men ändå inte

 
 
Har haft de nya stolarna nu ett tag. Tycker de är fina och sköna. Men tyvärr tror jag vi får sälja vidare alla stolarna vi har. De gamla vi hade är det ju bara fem av nu och de nya är lite låga för vårt bord. Men vi ångrar ändå inte köpet, det var ett väldigt billigt och bra köp och säljer vi vidare dem så kommer vi få mer än vad vi gav för dem. Tror det får bli så att vi säljer och sen satsar på att köpa de stolarna vi egentligen ville ha från början. De är dyrare, men vill man ha något är det väl bara att försöka spara antar jag. Ska nog bli ordning på det här med stolarna till slut!;)
 
 

Man mår som man förtjänar!

Det blev att vi grillade igår! Hur fint väder som helst. Vi blev ett gäng också. Runt 10pers. Snackade, åt, drack gott, spelade kubb och när det blev kallare gick vi in. Det droppade av folk lite titt som tätt, till slut var det bara jag, Alfred och Lisa kvar. Vi tjötade som bara den. Vi hade så kul att hon gick hem 5.30 imorse! Det var inte dåligt alltså! Kvalitetstid verkligen! Synd att hon ska flytta nu snart. Men är ändå glad för hennes skull:) Vi får åka och hälsa på varandra:)
 
Jag har verkligen varit bakis idag. Herrejösses! Alfred brukar må sämre än mig, men idag var det tvärtom. Kände mig till och med full när jag vaknade. Då är det illa! Alfred bara skrattade åt mig för att han tyckte jag va så rolig. Så seg är bara förnamnet av vad jag har känt mig idag! Sovit lite då och då. Har pluggat lite idag också, annars har det mest varit att titta på tv eller ringa nära och kära :)
 
Viktoria var en av dem som var med igår :)
 
Helena och Henke var också med :)
 
 

Lördag:)

Hej och hopp vad tiden går! I den här takten kommer det snart vara julafton..känns det som i alla fall;)
 
Har under dagen tok-panik städat, pluggat och försökt ta det lugnt en sväng mellan varven! Snart kommer det gäster! Det vankas grillning ute i det fina vädret och spela kubb! Ser fram emot det väldigt mycket:) Det är nästan lördagarna man ser fram emot nu för tiden. Resten av tiden spenderas i böckerna med plugg! Men snart är det sommar, det ska bli sköönt! :)
 
 
Nu ska jag iväg och fixa iordning det sista till maten vi ska äta vid grillningen! Börjar bli riktigt hungrig så det ska bli gött med lite mat i magen!

Skövde:)

Åå saknar Skövde såå! Vill att skolan ska va slut så vi kan åka ner! Älskar mormors trädgård på sommaren! Saknar hundarna, människorna, Segerstorp, Karstorp, Mangos, Alpina, vänner, Hjo, syrrorna, restrerande släkt och familj, jaa allt!!!
 
Tror vi alla tre här hemma skulle behöva åka till Skövde snart! Ska bli så kul! Får hoppas det går fort, men det gör det säkert! :)
 
 
Mormor, mamma och Leo :) Miss them so much!
 
Rhododendrondalen måste vi åka till och gå i, i år igen! Så otroligt vackert :)
 
Fridfullt att gå där! :)
 
Annie, Ellen, pappa och Tina ska vi träffa också! :) Åå måste hinna med massor:)
 
Saknar mina sötnosar♥
 

Kom precis på att alla mina fyra systrar fyller år på sommaren. Ellen i maj, Linn i juni, Frida i juli och Annie också i juli! :) Bara jag som är född på vintern! :P
 
Hoppas att vi kan träffa så många från släkten som möjligt! Även mostrar, kusiner osv.
 
Marley sötnosen:) Ska bli kul att få träffa Linns katt för första gången också:) Brasse heter han!
 
Ville också såklart:)
 
Kusin Ida :)
 
 
Alfreds mamma Anki ) Deras radhus som är i bakgrunden :)
 
Mörk bild, men tycker den är fin ändå! Gaj och Citte :)
 
 
 
 

A little bit of everything

Kvavt som attan idag. Nu tycker jag åskan kan komma! Nästan ser fram emot årets första åskoväder, hehe. Vet inte varför men det är något speciellt, lite mysigt sådär. Fast varför säger jag så när jag är rädd egentligen? Haha! Har respekt för blixtar, åska och muller. Det är otroligt mäktigt!
 
Var iväg och fixade nytt id idag. Lätt som en plätt och tar bara någon dag innan jag får det. Blir bra det!  Hatar mitt id jag har nu! Ser ut som ett mongo :/ Hemskt är vad det är. Hade superljust hår och svart ögonskugga. Ni kan ju gissa hur den kombon ser ut. Så inför fotot tänkte jag på hur jag såg ut. Mer än vad jag gjorde förra gången! Ingen svart ögonskugga och inget superljust hår för den delen heller! Tycker inte om att man inte får ha glasögon bara:/ Tycker det ser så tomt ut på mig när jag inte har några på mig. Men men, jag tröstar mig med att mitt nya id aldrig kan bli så hemskt som mitt förra! Det är i alla fall en sak som är säker! ;)
 

Den här underbara tavlan finns på ikea! Jag tittar på den varje gång jag är där men köper den aldrig. Varför? Jag har ingen aning. Snål kanske! :P Tycker den är så otroligt fin och dessutom skriker den ju Hanna också! Nää, tror bannimej den ska införskaffas nästa gång vi är där! Lite fjärilar har väl ingen dött av right?;)

Pyssel!

Älskar att pyssla! Så en dag när jag kände för att göra det så kom jag på att jag kunde måla alla mina tråkiga nålar i mycket finare färger! Tog fram alla nagellack jag hade och började måla dem. Det tog några timmar! Pilligt jobb men de blev jättefina! :) En liten rolig grej sådär som man kan göra om man har lust!
 
Syns inte så jättebra här, var lite svårt att ta kort. Men den här målade jag i ljuslila!
 
Den här bilden är tagen från min Instagram Hklaar. Visst är det skillnad?:) Jättefina tycker jag dem blev :)
 
 
 
 

Regnet det bara öser ner!

Måndag igen! Regnig dag rakt igenom. Perfekt pluggväder. Slipper man ha dåligt samvete för att man inte tar vara på det soliga vädret. Nu kan man med gott samvete sitta inne och plugga! Väldigt bra tycker jag! Däremot var det stort minus när jag gick till skolan. Blev pisseblöt:/
 
Sista spurten nu med B-uppsatsen! Misstolka mig rätt, men det ska faktiskt bli skönt när det är över! Sen är det en pytteliten uppgift kvar i PPU:n och sen är det lov och jobb som gäller! Fick reda på att jag äntligen kan hämta mitt schema inför sommaren nu också, så det ska jag passa på att göra imorgon! Spännande!
 
Nu håller jag på att städa och tvätta! Skönt att få iordning lite i hemmet. Känns som hemmet varit ett enda stort kaos de senaste dagarna!
 
 
Ungefär så här kände jag mig när himlen öppnade sig förut när jag gick till skolan! Fast hade vattentäta skor och ett paraply som tur var! Men skulle nog ha satsat på regnjacka också!

Succé!

Kakorna var en succé! Gjorde dubbel sats så nu har vi kakor hemma också. Perfekt att ta sig en kaka till fikat på eftermiddagarna! Moas födelsedagsfirande var också en succé. Massvis med trevliga människor, lekar, grillande och festande! Vi alla blev ganska lulliga och härliga! Jag och Alfred somnade inte föränn 4.30 imorse! När vi gick hem var solen påväg upp. Riktig sommarkänsla :) Härligt!
 
Idag har man mått som man förtjänat. Alfred mår sämre än mig, jag är mest seg och trött. Har suttit mycket framför tv:n. Skönt att bara slappa ibland också och inte behöva göra massor som man annars brukar göra.
 
Nu är det slut med slappandet för en stund. Ska transkribera en intervju. Ser inte fram emot det kan jag inte påstå. Men det behöver bli gjort, så är väl bara att sätta igång antar jag. Wish me luck!
 

Bakar i värmen

Idag har det varit lika varmt ute som inne:/ Fy alltså! Har bakat massvis med kakor till festen ikväll. Moas favoriter :) Ska bli kul att överraska henne! Innan vi pallrar oss dit måste jag nog ta en avsvalkande dusch, dör av värmen! Kvavt som attan är det också. Skulle inte förvåna mig om det börjar åska. 
 
Ikväll blir det att träffa bland andra:
 
 
Jasmine :)
 
Paket ska Moa få såklart också :)
 
Johanna "Kiruna" Pålsson kommer va där också :)
 
Ser fram emot kvällen riktigt mycket :)
 
 
 
 
 

Fredag

Vaknade av ett ryck mitt i natten och trodde jag hade försovit mig. Slängde mig över Alfreds ben för att nå mobilen och se vad klockan var. 4.40 visade klockan! Cooooome on!! Vad fasen! Hatar sånt. Som tur var somnade jag om väldigt fort. Tror det bottnade sig i nervositet för jag skulle gå brevid inför sommarjobbet. Jag kom i tid och det gick jättebra! Jobbade mina första timmar själv också medan de andra var på APT. Var helt slut efteråt. Var koncentrerad till max hela dagen. Blev inte bättre av att årets hittills varmaste dag skulle komma idag. Kvavt som tusan var det. Dessutom hade jag ju såklart klätt mig efter hur vädret var imorse, vilket inte var så varmt som det var på eftermiddagen. Jag erkänner, jag är dålig på det där med att klä sig efter väder. Eller är rättare sagt duktig på det i stunden, men brukar ofta vara helt fel sen ändå! Haha. Var helt död när jag kom hem. Slängde av mig de varmaste plaggen och vilade tills jag var i normaltemperatur igen. Var så varm innan att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Dagdrömde om att få bada i en pool och dricka litervis med vatten. Dagen har bara vart lugt efter det. Ätit mat och gått kvällspromenix :) Nu ska jag sova, är ju en dag imorgon också!
 
You ande me♥

Torsdag

Vilka dagar jag haft! Började gårdagen med att jag var så trött så det kändes som att jag hade behövt sova hundra år till för att ens vara på snudden till pigg. Kände mig död när jag satt på föreläsningen i skolan. Dagen blev bara bättre efter det :) Fick reda på att jag klarade en tenta som jag väntat att få svar på! Snacka om att lyckan i mig steg med så många % möjliga! Sååå otroligt skönt! Går inte att beskriva! Senare på dagen blev det en tur till Solareturen. En secondhandbutik! Aldrig varit där förut. Stort som attan var det, nästan så vi gick vilse. Men oj så roligt det var! Vi planerar att åka dit igen nästa vecka. Så mycket grejer att vila ögonen på. Riktigt nostalgiskt var det. "Det där har min mormor hemma", "sånna glas hade vi när jag va liten", osv. Fann tre fynd för sammanlagt 55kr! Det kallar jag fynd! Supernöjda är vi! På kvällen avrundade vi dagen med räkmackor och vitt vin! Kunde inte blivit bättre:)
 

Lugn dag

Har varit en rätt soft dag. Stundtals lite seg. Känner mig sjukt trött just nu. Ingen aning om varför. Jobbigt är vad det är i alla fall! Intalar mig själv att det går över, att alla dagar inte är likadana!
 
 
Lillkillen är nöjd efter att ha fått slickat kastrullen ren från resterna av potatismoset som gjordes idag! :) Han får så sött skägg när han druckit eller som idag slickat ur kastrullen :)

Velande hit och dit!

Blev sjukt sugen på att klippa mig nu! Anledningen är att Alfred var och klippte sig idag! Blev såå fint på min älskling! Ser ju så fräscht ut! Måste iväg till frissan snart! Eller åtminstonde ringa och boka tid! Japp, så får det bli!
 
Kort eller långt, det är frågan!
 

Gillar båda frisyrerna! Men så lång som det är på nedersta har jag inte nu, så vill jag satsa på det så får jag bara toppa och spara ut. Får nog bli att diskutera med frisören om hur vi ska göra! Spänningen fortsätter ;)

Gårdagen

Igår kändes det verkligen att det var måndag! Hua alltså :/ Riktigt seg dag hela dagen. Kändes nästan som att jag lika gärna kunde ha sovit igenom hela dagen! Men det tycker jag brukar vara typiskt för måndagar!
 
Såg att jag fått fulaste brännan från när jag satt ute och pluggade igår. Så typiskt att jag alltid bränner mig, oavsett!! Samma sak varje år! Smörjde in mig i ansiktet där jag brukar bränna mig mest, men såklart brände jag mig på bröstet istället! Blir att dölja bröna framöver, haha! Ser inte allt för trevligt ut!
 
Blev att åka till Hammarö en sväng igår kväll! Blev att vi kom hem med sex nya stolar! Hihi :) Så nu står de här hemma och ser fina ut! Billigt kom vi över dem också, precis så det ska va! Älskar fynd! Får se vad som sker med de andra stolarna. En gick ju sönder, så den fick slängas, men de andra åker nog ner i förrådet tills de säljs. Ska ta kort på dem innan bara! När bordet är målat i vitt tror jag det kommer bli hur fint som helst. Ser ju bättre ut redan, men vi har ändå pratat länge om att måla och slipa bordet.
 
Kul med små projekt hit och dit! Gillar när saker och ting får ta sin tid! Att det händer lite saker pö om pö!
 
Så här fint blev det! Fick ändra färgerna lite då lampan gjorde så allt såg orange ut. Detta är mer likt hur det ser ut :)

Början på veckan

Har varit en riktigt bra helg över lag :) Filmmys blandat med parkhäng, fest, loppis, pyssel och annat :) Gillar den mixen av olika saker! Men idag var det åter tillbaka till vardagen igen! Cyklade hem till Matilda och pluggade med B-uppsatsen en sväng. Satt ute i tre timmar. Var härligt när solen sken på oss men annars blåste det kallt mest. Resulterade i att jag frös som en tok när jag kom hem. Hade svårt att få upp värmen, inte helt bra än faktiskt. Sitter under filt och huttrar, te har jag druckit också! Här näst får jag ta en varm dusch eller nått! 
 
Idag blir det att plugga enskilt med B-uppsartsen en sväng och sen senare ska jag och Alfred iväg och kolla på lite saker vi spanat in på Karlstadtorget. Får se om vi kommer hem med något fynd! Hade ju vart kul :) Det återstår att se!
 
 
Funderar fortfarande på hur jag vill ha håret när jag klipper mig nästa gång (vilket måste va snart). Många säger att jag ska spara ut, men jag känner för den här frisyren igen eller till och med kortare. Det ska inte va något problem att våga! Hår är ju hår och växer ut. Även detta återstår att se hur det blir! Spännande!
 

Mariebergsskogen

Igår var en riktigt härlig dag! Fint väder! Lite blåsigt men inget som var jobbigt. Jag och Alfred tog med oss Gaj och åkte mot Mariebergsskogen. Alfred hade aldrig varit där förut, bara hört om det, så jag tyckte det var kul att få visa honom. Vi gick runt i hela parken och hade det mysigt. Gillar att det finns möjlighet till så mycket olika saker där inne. Passar för alla åldrar. På vintern är det marknader och på sommaren så mycket mer. Man kan spela minigolf, boule, beach volleyboll, ha picknick, bada, fika, titta på djur, leka på lekpark, ja massvis med olika. Vi kommer definitivt åka dit fler gånger. Även ta med oss nära och kära som kommer på besök. Det är verkligen ett smultronställe! Ett ställe vi kommer återkomma till många gånger framöver. En sån otroligt härlig känsla där, fridfull på något sätt! Underbart :)
 
Efter att vi var i Mariebergsskogen åkte vi och handlade en sväng. Köpte oss även ett kubb! Äntligen äger vi ett. Kul att kunna ta fram och spela när lusten faller på. Vi har alltid velat ha ett men aldrig köpt ett. Så nu äntligen har vi ett, hihi :)
 

Lite av varje

Det varma vädret håller verkligen i sig! Känns som att det gått från vinter till sommar direkt! Nu bara på någon dag har träden börjat blomma ut på riktigt och gräset har blivit grönt! :)
 
Igår tog vi en tur lite här och var. Hade slut på massor av förnödenheter hemma så vi tog en sväng till Edsvalla. Varför åka dit tänker ni? Jo ÖB finns nämligen där. Tänkte att det var lika bra att bunkra upp med tvättmedel, sköljmedel osv. Så det gjorde vi! Däremot konstaterade vi att vi aldrig åker dit mer igen! Hela Edsvalla var ju som en spökstad, kändes inte alls kul att åka igenom där. Sunkigt och hemskt. Likadant var det på ÖB de hade där!
:/
 
Efteråt åkte vi in till stan och åt på Maché! Tog varsin sallad! De har hur goda sallader som helst! Ett hett tips om man är inne i Karlstad centrum! Efter det blev det att kika in en loppis vi velat kolla in hur länge som helst. Var en besvikelse tyvärr! var inte större än en provhytt kändes det som. Så var bara att gå in och ut igen. Men nu vet vi det i alla fall! Får bli att kika in andra loppisar och så istället, för det finns det många av här i krokarna!
 

Wonderful weather!

What a wonderful day! Jag säger då det, superhärligt väder! Fick spendera dagen med att intervjua en socialsekreterare i en grannkommun till Karlstad och efter att den var gjord var det bara att börja transkribera. Inte det lättaste vill jag lova. Har snart gjort halva inspelningen och är uppe i 5 sidor. Man skriver ner varje ord som sägs. Var kul i början, nu börjar det bli mindre kul!  :P Får allt bli att fortsätta imorgon!
 
Har efter det spenderat dagen ute i det underbara vädret. Grillade på gården med Alfred och en del annat folk. Vi blev ett gäng. Riktigt härligt :) Vill ha sånna kvällar varje kväll :) Verkligen sommarkänsla!
 
 
Verkligen gött att gräset börjar bli grönt och att våren/sommaren är på ingång på riktigt!

v.18

Oj jösses vad mycket kan hända bara på någon dag. Vända upp och ner på tillvaron sådär och sedan vända det tillbaka till det normala igen. Inte hänt något hemskt så, även om jag vet att det lät lite så kanske i  och med hur jag skrev, haha! Dagarna har i alla fall sett ut lite så här:
 
Valborg: Började tidigt med att göra iordning oss. Bunkra väskor med alkohol för att inta Gubbholmen för härligt häng där med massor av studenter. Underbart var det. Blev en lååång dag som resulterade i världens bakfylla dagen efter. Om den var värd det? JA, eller nja, eller jo. Helt klart värt festandet på Valborg men hade det varit resultatet från en annan fest då hade jag nog blivit nykterist, haha! Så dåligt som jag mådde var nog jäkligt länge sen faktiskt. Dagarna i mellan innan helgen spenderades med plugg av B-uppsats, PM och PPU. Massor med olika uppgifter igång samtidigt. I fredags kom min syster Linn och hennes pojkvän :) Tycker det är jättekul att få gäster! Blir intensivt men det är det värt. Vi åt jättegod mat, hade myskväll med film, har även vart på stan en sväng och även hunnit grilla och spela spel och "festa" lite. Blev inte så jättemycket för min del om man tänker på tidigare i veckan.
 
Den händelsen som vände upp och ner på vår tillvaro lite var att vi råkade sätta på en platta så att det blev torrkokning av en kastrull som stod på plattan med lite rester i. Detta hände på kvällen och Alfred vaknade av att det är rök i hela lägenheten. Förstår inte att brandvarnarna inte funkade.. Får verkligen kolla dem! I sånna lägen ska de ju funka! Resultatet av torrkokningen var att det luktat rök hemma också. På ALLT vi äger. Fick köpa massor med spray som ska ta bort sådan lukt, även fått vädra hela dagar, vilket gjort att det varit svinkallt hemma. Men nu efter snart en vecka känns det som att det blivit mycket mycket bättre. Har haft skålar med kaffe och ättika ståendes så det har också hjälpt. man känner av det ytterst lite nu, men det ska nog gå bort. Fick verkligen storstäda hela lägenheten alltså. Jösses. Kändes som vi skulle flytta. Fick ta alla textilier och tvätta dem. Allt från gardiner, gosedjur, jackor, handdukar, rubbet! Inte det som var i lådor då, men allt som var framme. Torkat väggarna med ajax, skrubbat golv och dörrar. Tur att vi gjorde det för hade vi inte det så hade det väl inte blivit så bra som det blivit på kort tid heller. Jag förvarnade gästerna som skulle komma också men de ville ändå komma. På eget bevåg sa jag;) Men de har inte tyckt att det varit alls jobbigt, som tur var. De första dagarna hade jag till och med svårt att andas här hemma. Är väldigt tacksam för att vi kom så lindrigt undan. Tänk, vi hade ju kunnat brinna inne om det varit något annat på plattan!
 
Bild på min syster Linn från i höstas:) Här hade hon ljust hår, vilket hon inte har nu. Nu har hon mörkare.

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0