Snart påsk!

Hej och hå vilken dag det varit! Dagen har gått i ett och nu är typ första gången jag sitter ner och tar det lugnt och det är egentligen tid att lägga sig för att sova. Jahapp, det var den dagen det! Men men, sånna är vissa dagar! Har pluggat och nästan blivit helt färdig med min utredning. Bara kika på den en sväng igen och sen skriva ut den. Har även varit och fixat lite påskpresenter till lite nära och kära! :) Älskar att skämma bort de man gillar lite extra! :) Hoppas de kommer bli glada!
 
Har även diskat monsterberget from hell, så mina händer är som stora russin nu. Får verkligen smörja in dem massvis imorgon! Imorgon blir det även att åka mot Skövde! Blev senare än tänkt men ändå inte, haha! Var tänkt ons eller tor. Ska bli så kul! Längtar så! iiiih! Imorgon är det hem till mamma som gäller! Gaj ska få leka med Marley och jag umgås med mamma och syrrorna Linn och Frida! Kommer bli grejt det! Love it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Älsklingen min :)

Alfreds födelsedag närmar sig och jag har skaffat en av presenterna han ska få! Hihi! Tycker om lite hemlighetsmakeri! Min älskling förtjänar en riktigt grym födelsedag! Megabra kommer den bli! Världens bästa vän, person och sambo är verkligen värd detta! Efter hans födelsedag blir det troligen någon fest för honom också :)  Dagarna efter han fyllt år ska vi ner till Skövde igen, så då blir det ju att släkten firar honom också! :) Åå, längtar så :) Älskar att se min älskling bli bortskämd av alla som tycker om honom!
 

Min älskade Alfred! Du är så otroligt bra, bäst helt enkelt! Med dig är livet perfekt! Det vill jag också att din dag ska bli! Du är värd det! Du gör så mycket för mig, vill göra detsamma för dig, speciellt på din dag! Ser fram emot det mycket :) Älskar dig sötisnosis♥

Äntligen plusgrader!

Idag har det varit riktigt skönt väder. Soligt och plusgrader. Blåser lite väl mycket fortfarande men det fick ändå vara vårjacka på :) Fick bli årets första glass också. Den har jag tjatat om länge! Var inte det ultimata vädret, men var härligt att gå runt i det fina vädret och äta god glass :) Testade den nya Daimglassen med jordgubbssmak. Helt okej! :)
 
Vi åkte till Skåre idag för att laga bilen! Tog några timmar så fick bli lite sightseeing runt i byn. Tycker det är mysigt och gå runt och titta på alla hus och så. Var även där vi köpte glass. Alfred visade mig vart han hade jobbat förra sommaren och även vart han ska jobba nu i sommar. Har ju sett det förut, men fick se mer nu. Superskönt att ha en helt fungerande bil nu också! :) Värt pengarna helt klart! På vägen hem åkte vi till Coop forum. Köpte en spegel som kan hängas över dörren. Jättesmart och perfekt för oss som inte har så mycket plats att ha speglar på. Däremot kändes den inte så bra som vi först trodde, så får se hur vi gör. Man kanske vänjer sig. Spegeln var nämligen väldigt tunn och sen var den lite konvex, får se om vi kan gör den helt rak, annars får vi byta den! Man ser ju helt knäpp ut, precis som man ser ut i speglarna i lustiga huset på Liseberg.
 
Vi har planterat nya örter också, Fick bli basilika och rosmarin. Rosmarinen blir ny för oss, det har vi aldrig sått förut. Så det ska bli riktigt kul att testa! Om ett tag kommer vi så lite andra örter också! Älskar det :)

:)

Ända sen jag var mindre har jag sparat lappar, bilder osv. som betytt mycket för mig. Oftast får de åka upp på mina garderobsdörrar, eller på insidan av dem i alla fall. Under åren har de tagit borts och lagts till. Med flytt har det blivit att jag gjort nya. Inget som jag gör direkt utan saker kommer upp efter hand. Det är det som gör det så speciellt. Älskar det! En del har inspirationsväggar med bilder m.m. Man kan säga att det är samma koncept jag använder mig av fast med kärlek!:)
 
 
Tycker alla borde ha sånna här väggar. Man blir så glad varje gång man öppnar dem. Har en till vägg med bilder på min andra garderobsdörr. Den är det mest teckningar på som jag fått av mina yngre släktingar.
 
Känner man att man behöver styrka och glädje så är det bara att kolla på mina väggar :) Ler varje gång jag ser på dem!
 
 
 

new week

Idag har jag varit på kurs för det nya systemet Heroma som Karlstad kommun precis bytt till. Ett system där personalen kan lägga sig tillgängliga och så. Kan inte påstå att jag lärde mig så värst mycket. Brukar bli så när det inte är så jättebra föreläsare, men tror att om jag bara får sitta och testa själv så kommer det gå sen! :)
 
Haft väldigt ont i huvudet idag. Hemskt! Var länge sen jag hade sån huvudvärk! Men börjar bli bättre nu som tur är. Tror att jag och mina killar ska ta en sväng i solen sen! Kan vara skönt, lapa lite sol och få frisk luft.
 
Känns konstigt att ha en dag där det inte är så mycket planerat på. Dessutom också när det inte är helg. Jag ser det däremot som ett under. Är så otroligt skönt! Förra veckan var ju verkligen tvärtom, så man får ta vara på dagarna som denna.
 
 
 
 
Gammal bild på mig och Gaj. Vi har nu haft honom boende hos oss i 2 år! Tiden går fort! Ångrar inte en sekund att vi valde att du skulle bli våran! ♥

Snart åker vi mot Skövde.


Ska bli så kul att åka till Skövde och träffa alla igen! Blir ju tyvärr lite långt mellan gångerna ibland. Men är så otroligt värt när man ses! Det uppskattar man mycket! Ska få träffa Frida bland andra :) Längtar! Tycker så mycket om bilden på henne. Påminner mig så om hur lika vi är till sättet och sådär:) Biter i kinderna, lånar andras stora tröjor och myser ner sig i soffan :)
 
Ska krama sönder den här sötnosen :)
 
Moster och hennes barn kommer vara i Skövde när vi är där också! Det ska bli riktigt kul! :)
 
Ville killen får vi träffa igen :)
 
Leo killen också :) Han ska förövrigt börja på vattengympa på tisdag. Hur sött är inte det? Kan tänka mig hur det ser ut :)
 
Ska även få träffa Linn och hennes kille Citte! De firar snart 6 månader tillsammans, tycker jag är riktigt kul :)
 
Annie hoppas jag på att få träffa! :) Miss my sisters!
 
Även busungen Ellen :)
 
Fanny sötnosen ska vi också hinna träffa såklart!:)
 
Mummu och Ukki ska vi åka till och hälsa på :)
 
Blir en sväng till Timmersdala för att hälsa på också :)
 
Hoppas på att hinna träffa mamma innan hon åker mot Vänersborg :)
 
Längtar tills vi åker mot Skövde! Man känner att man behöver det i mellan åt! :) Sen får ju folk gärna komma hit också såklart! :)
 
 

Helgen snart slut

Snart är helgen över. Tycker helgerna borde vara längre.Har varit en riktigt skön helg. Inga riktiga måsten, bara göra som jag och Alfred själva velat. Igår var det en dag med mjukiskläder på. Så skönt med sånna dagar ibland! Dessutom med Alfreds goa stora tröja! Älskar det :) Något speciellt det där med att låna sin killes kläder :) Har varit en helg full med städ och tvätt också. Alltid tråkigt att behöva gör sånna grejer när man hellre skulle spendera tiden på annat sätt. Men på något sätt har det varit bra ändå. Lyckats kombinera de sakerna med att ändå ha det härligt. Låter säkert knas när jag skriver nu, haha!
 
Idag kom Alfreds föräldrar och syster och hämtade Ville. Jösses så glad han blev när de kom. Lämnade inte deras sida någonting. Han kramade inte ens hejdå, han bara sprang till bilen. Han hade tydligen blivit jätteglad av att komma hem också! Stackarn, tänk om han fått men av att vara här! :P  Hoppas och tror jag inte, men ändå. Känns tomt utan honom här nu. Ingen som följer med en överallt, ingen som tigger mat vid matbordet, ingen som ser sådär söt och bedjande ut som bara han kan, ingen som har sån energi som han, ingen som väcker en på mornarna på de mest knäppa sätt, ingen som pruttar så illa som han. Jaa, det finns många grejer som bara Ville kan. Tur att vi alla är olika :) Blir så mycket mer roligare då :)
 
 
Lillkillen är alltid på sin vakt när det gäller Ville. Har nog varit lite jobbigt de här två veckorna som han varit hos oss. Nu får han verkligen ta det lugn och bara vara som han vill. De är ju väldigt olika och det märks så väl, liten konstig kombo men det går om man ger sig fanken påt :)
 
Känns som sagt redan tomt utan honom men vi åker ju mot Skövde i veckan som kommer, så då ses vi ju igen :)

Äntligen fredag!

Vaknade innan 9 idag utan klocka och allt. Inte dåligt för att vara mig inte :) Har redan hunnit utfodra hundarna och ätit själv, så alldeles strax blir det promenad med dem. Fast en och en åt gången för Alfred är inte hemma. Vill inte riskera att bli dragen efter två vildingar, hehe! Men det kunde ju ha varit en rolig syn;) Har även hunnit lite andra grejer, känner mig produktiv idag minsann. Om några timmar är det tenta också. Ska läsa igenom mina anteckningar igen, kanske kan Alfred förhöra mig också! :) Yes, så ser fredagen hittills ut! Skönt det kändes att det är helg om bara några timmar för mig. Det glädjer mig! Ha en bra dag allihopa! Det önskar jag er :)
 

Solig torsdag!

Idag var det ännu en dag full med plugg, men så är det ju för en student! Examinationen är färdig! Och det gick bra för mig och Sophie! Skönt det! Nu är det tenta imorgon, så får bli plugg på det ikväll. Sen efter det är det helg! Ska bli riktigt skönt! :)
 
Äntligen har det börjat kännas som vår! Solen har varit framme hela dagen! Det är extremt varmt i lägenheten och jag gick med öppen jacka till och från skolan. Nu ska bara temperaturen höjas och snön försvinna! Är så jädrans sugen på att byta ut vinterjacka och skor för vårens jackor och skor! Tycker våren borde rappa på snart! Alfred fyller ju år om inte alls länge! Vägrar att det ska vara snö ute då! Vill se blommor i vägkanterna och fåglar som kvittrar! Inte snö och bitande kallt! Nä. Nu får det allt vara nog!
 
Älskar mitt smyckesträd som jag fick från några vänner för ungefär 1 1/2 år sedan! Använder det dagligen :)
 
 

Tired

Som jag skrev förut så har det varit skönt att ha haft en dag hemma. Visserligen behövt plugga och så men ändå riktigt skönt att inte behöva flänga iväg till skolan. Tycker det är mycket lättare att plugga hemma också. Mindre ljud, bara jag och mina tankar. Älskar att sitta och plugga med Alfred i samma rum. Han pluggar på sitt och jag på mitt men ändå kan vi hjälpa varann om så behövs. Dessutom får jag lov att titta på världens finaste och mest underbara människa när jag vill också! :)
 
Har börjat bli så trött på kvällarna nu. Igår somnade jag 22.30. Nu är jag trött också och skulle säkert somna om jag lade huvudet på kudden. Så det får nog bli att sova inom kort. Ingen idé att sträva emot det inte.
 
 
Fick dessa för ett tag sen :) Fina tycker jag! Gör sig inte riktigt rättvisa mot det bruna bordet. Passar mycket bättre på vardagsrumsbordet tycker jag, Perfekta underlägg mot glasskivan vi har på det bordet! Är från Indiska ifall någon vill ha likadana. Finns i två olika färger till! :)

Mitt i veckan

Veckan är i full gång. Pluggat med Sophie stora delar av dagarna. Vår barnavårdsutredning har blivit riktigt bra! Får hoppas läraren och de andra tycker det imorgon också;) Då blir det upp till bevis helt enkelt!
 
I måndags jobbade jag efter plugget också. Gick brevid för första gången inför sommaren :) Var jättenervös innan, men det gick hur bra som helst! Hade en jättebra person att gå brevid med. Med henne var man inte rädd för att fråga frågor, vilket var väldigt skönt! Tror det kommer bli jättebra detta! Ska även gå brevid två dagar också i April! Samt gå en deligeringskurs! Mycket inplanerat hit och dit. Känns som jag sagt innan jättekul att få chansen att jobba som personlig assistent när jag inte gjort det alls förut! :) Så det är jag tacksam för!
 
Idag har det varit en hemmadag. Plugga hemifrån. Blir ju inte bara plugg utan andra saker också som att gå med hundarna och fixa och dona och sådär. Trivs när man kan göra lite allt i allo när man känner för det.
 
Fick ju byta en av väskorna jag hade köpt för ett tag sen. Den lila om ni kommer ihåg? Kändes tråkigt men lika bra då den var av dålig kvalité. Bytte till den här istället. Mycket mindre och till bara för telefonen och mindre grejer så som kontokort och läppglans m.m. Tror den kan bli riktigt bra i sommar och så :)
 
Tycker den har fina detaljer som prickarna inutti och guldkedjan runt om :) Hur fin som helst helt enkelt! :)
 
 

Söndag

Hela helgen har varit riktigt skön! Laddat batterierna inför den kommande veckan. Var ute och gick idag med, ungefär 5km båda gångerna. Riktigt härligt! Vi åkte till skutberget och gick med hundarna, jag och Alfred. Tror däremot det är roligare att gå där på sommaren. Mer liv och så då. Blev mäkta irriterad över att det inte fanns någon soptunna någonstans! Vilket resulterade i att jag fick hålla hundbajset hela promenaden! För inte tänker jag slänga det i skogen när man väl mödat med att ta upp det! Även om jag förstår när personer slänger det när det inte finns någon soptunna att slänga det i! Stor miss av dem där! Till veckan innan Ville åker hem ska vi försöka passa på att åka till Mariebergsskogen och gå samt rundan jag gick med Moa och Johanna igår! :) Ville kommer ju hämtas om drygt en vecka. Kommer bli tomt utan honom sen!
 
Har även hunnit plugga idag, tråkigt på en söndag, men kändes likabra att göra det. Blev att äta våfflor till lunch så det vägde upp pluggandet rejält :) Har också hunnit slänga upp lite fler auktioner på Tradera:) Så köp köp köp, annars hamnar det på myrorna! Fast det gör i och för sig inget heller! Bara jag blir av med det till slut :)
 

Minikillen :)

 
 
Den här lilla killen kastrerades igår. Hemsk upplevelse för honom säkert men ändå behövligt. Många besök hos veterinären för djuren i Skövde inom släkten. Marley kastrerades, Ville är ju ut och in där ofta med amputering av tå osv. Leo opererades för att ledbandet var av och innan dess en titthålsoperation. Fanny är där också ibland, nu sist för att hon åt råttgift. Gaj däremot har inte varit där sedan förra året då han fick tänderna skrapade. Hoppas det inte händer något mer som gör att de behöver åka dit! Vill verkligen inte mista någon av våra godingar. Var allt för jobbigt när Molly somnade in för lite mer än exakt ett år sedan. Kommer ihåg henne som igår. Hur pälsen kändes, hur glad och busig hon var, men ändå strikt och sa till om de yngre hundarna busade för mycket. Hur mycket hon älskade att äta äpplen, tjockpannkaka, bada och åka bil! En underbar hund som jag kommer bära med mig så länge jag lever. När jag själv ska säga farväl till den här världen, vill jag att du är en av dem som möter mig på andra sidan! Det skulle vara ett så underbart återseende! Åå älskade Molly! Saknar dig något enormt!♥

Bra lördag!

Hade en underbar fredag igår med min älskling! Idag har det varit en bra lördag också :) Var ute och gick med Moa och Johanna i ungefär 3 timmar. Gaj var med också såklart :) Vi gick en ny runda som Moa visade mig! Den ska jag gå med Alfred och hundarna någon dag nu framåt! Nu efteråt är jag sådär härligt mosig och trött. Värmer mig under filt! Trodde jag tog bra skor när vi var ute och gick, blev mina walkingskor. Men tji fick jag, de klarar inte riktigt is, så jag halkade runt rätt mycket och sen ramlade jag och skrapade upp båda knäna. Byxorna gick inte sönder som tur var. Men det var allt länge sen jag skrapade upp knäna sådär! Blev en lite flashback från när man var liten.
 
Nu resten av dagen blir det att städa iordning, klippa Gajs klor, gå ut mer med hundarna, baka pitabröd och göra mat. Slutar kvällen med film tror jag :) En härlig lördag helt enkelt!
 
 

It´s friday, friday!

Haft en riktigt bra fredag idag! Förutom cykelturen till skolan. Vet inte vad jag tänkte med. 14 minus ute och jag cyklade, precis som jag gör varje gång jag ska till skolan. Jösses alltså! Det fick jag ångra. Kände inte ansiktet när jag kom fram. Hade förfrusit helt. Hemskt var det! Annars har dagen varit bra! Hade föreläsning i skolan om barn och ungdomsutredningar. Väldigt intressant! Jag och Sophie hann även börja jobba på våran utredning som vi har examination på nästa vecka. Gick hur bra som helst att jobba med henne, det gör jag gärna fler gånger! Har så kul tillsammans! Kände verkligen att vi var värda helg efter några timmars intensivt plugg.
 
Här hemma har vi släppt kraven på alla bestyr. Har istället varit myskväll med film, godis och hämtmat. Ibland så;) Även varit ute med Ville och Gaj, fick leta godis i snön och springa efter boll. Två trötta nöjda killar efter det.
 
Nu känner jag mig faktiskt trött, så tror det blir sista promenixen för idag och sen nana. Är ju en dag imorgon också;)
 
Skruttisen♥ Blir mycket bilder på hundarna osv. här på bloggen, men de är ju bara för söta! Can´t help it!
 
 

:)

Ens nära och kära är verkligen guld värda! En del finns alltid närmare hjärtat än andra. Att få uppskattning och även ge andra detsamma, det är något som jag tycker om. På alla♥dag gjorde jag fina kort och skickade. Blev även små presenter till Alfred och Frida :) Även de minsta ting och gester kan ha en stor betydelse. Förra veckan exempelvis fick jag en spontan kram av en kompis, bara sådär, för att hon var glad att se mig:) Det gjorde hela min dag!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skolfri tisdag

Idag har det inte varit någon skola, vilket varit väldigt skönt. Lite för omväxlingens skull. Känns som jag bott där det senaste. Nää, idag har det varit en lugn dag med andra bestyr än skolarbete! Har varit ute och gått olika omgångar med både min vän Jasmine och sen även med Alfred och hundarna. Promenader som verkligen gjort gott! Var helt mosig när jag kom hem. Skönt när det känns så. Däremot tror jag att Ville skulle kunnat gå promenader hela tiden om han fick. Hyperaktiv hund, javisst!
 
Har fått tider nu till att gå brevid inför sommaren också :) Nästa vecka är första gången! Spännande och nervöst men ska bli jättekul att få möjligheten! Lite pengar i kassan är aldrig fel det heller! Inte när vi funderar på lite allt möjligt här hemma som tapeter m.m.
 
Ikväll hade vi tänkt storhandla, men tröttheten föll över oss så tror vi kanske tar det imorgon istället. Men i och för sig så stänger Maxi som vi tänkt handla på vid 22. Så vi har ju tid på oss om vi ändrar oss. Handla måste vi senast imorgon ifall för det ekar väldigt tomt. Fast ibland kan man faktiskt bli förvånad över vad man kan hitta på med de få ingredienserna man har! :)
 

yeey :)

Det har kommit flera nya nyheter angående sommaren. Ska provjobba som personlig assistent! :) Funkar det då kommer jag få sommarjobb i sommar! Känns så otroligt roligt att få den möjligheten! Längtar verkligen! :)
 
Har många vänner som jobbat som det och hört mycket positivt, att det varit lärorikt m.m. Hoppas verkligen att min bild också stämmer med deras:) Känner mig nervös men ändå inte! Speciell känsla det där! Men detta kommer gå bra! Att vara nervös hör till!
 
 

Alfred:)

 
 
Den 6/3 firade jag och Alfred 1 1/2 år som förlovade :) Varje dag sitter ringen på mitt finger som symbol för det du och jag har tillsammans. En oändlig lycka som aldrig försvinner! En trygghet som visar att jag alltid har dig med mig. Jag älskar dig och kommer alltid att göra! Uppskattar dig så otroligt mycket och vill föralltid vara din Hanna. Många tjatar och frågar när vi ska gifta oss, det kommer att ske, men ingen stress till det. Även om jag vill nu på stört vill jag att det ska vara en riktig minnesvärd händelse som man lägger mycket planering vid. Ett tillfälle att med sina närmsta dela den speciella stunden som kommer att vara ett minne för livet. Längtar! Precis som jag längtar till många andra saker  att få uppleva med dig :) Älskar dig Alfred ♥

Härlig söndag!

 
Igår kom Ville till oss :) Alfreds pappa var och lämnade av honom. Han stannade på lunch och fika för att sedan åka hemåt igen. De ska nämligen på skidsemester, så då ska vi ha hand om Ville under den tiden och även lite till :) Det ska bli jättekul att ha honom här! Lite sällskap för Gaj :) Ville och Gaj är ju helt två olika typer av hundar. Gaj är social, men Ville i mycket större skala. Han är med överallt, säger till mer när han behöver ut, matfixerad och mer bortskämd i övrigt än vad Gaj är;) Det märks verkligen! Mellan varje gång Ville ska dricka visar han att han vill att vi fyller på nytt vatten. Något som jag aldrig märkt att andra hundar gör. Han kan även psyka ut en för att försöka få som han vill, haha! Han har lite grejer för sig, men är en så otroligt mysig hund att ha att göra med :) Så det är verkligen jättekul att få ha honom här!
 
Idag hoppade Ville upp i sängen och kollade på mig tills jag öppnade ögonen. Helst vill han ligga under täcket och sova brevid :) Efter frukost och så packade vi ihop grejer för att åka iväg med Jasmine, Simon och hundarna till Skutberget! Där grillade vi för första gången i år. Klassiska korv med bröd! Det var hur mysigt som helst. Kommer garanterat åka dit fler gånger! Våren är inte här än, även om det känns så vissa dagar. Men grilla kunde man allt göra ändå :) Vi var där i några timmar, men det var väldigt kallt så vi åkte hemåt och värmde oss istället. Efter det har det gått i lugnets tecken här hemma. Vikt lite tvätt, diskat och haft det allmänt mysigt.
 
 
 

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0