Älskar min mamma♥

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Titta vad min mamma kom med idag till mig :) Två presenter bara sådär hux flux. Så otroligt fint tycker jag :) Sånt betyder så mycket! Speciellt när man inte är beredd på det och det verkligen kommer från hjärtat. Så fin gest:) Hon sa att jag fick dem för att jag alltid tänker på alla andra hela tiden och hjälper alla så mycket :) Älskar dig mamma och tack så mycket! Verkligen älskar presenterna. Fick ett presentkort på affären Förr i Skövde och en grej från Green Gate som jag kallar sockerströare ;) Ska till den affären imorgon eller på fredag och kika om jag hittar något fint:) Green Gate har ju så otroligt fina grejer så man smälter! :) Finaste inslagningen på länge var det på presenterna också :D Ville nästan inte öppna dem!

Krångel

Vad tråkigt det är när bloggen krånglar och det inte blir som man vill :( Irriterande!! Både ni och jag får väl vänja oss vid det så länge. Hoppas verkligen det blir bättre snart. Designen är enormt ful också, men det är något jag får fixa med i framtiden.

Det var ett tag sen vi hördes av!

Ja, jisses vad tiden går fort när man inte är hemma och har sina egna rutiner. Blir ju att vänja sig vid andras medan man är borta. Har inte prioriterat bloggen alls nu när jag inte är hemma. Får ta tag i det när jag kommer hem igen. Tänkte i alla fall hoppa in här och skriva lite, nu när jag fick lite tid över och inte hade något bättre för mig :) Har varit dagar fyllda med både underbart väder och rent hemskt väder. Just nu bara öser det ner regn. Men det positiva är väl att man umgås mer allihopa inne istället. Blir mycket att vi spelar olika slags spel, vilket jag tycker är jättemysigt och kul :) Vi har hunnit med att fira min älskade syster Linn som äntligen blivit 18 år. Presenterna hon fick av mig och Alfred var hon jättenöjd med. Speciellt den jag knåpade ihop själv :) Ska ta lite kort på den så både ni får se och så att jag har som minne!

Jag och Frida myser med hundarna :)


Vad har vi mer gjort? Hälsat på all släkt och familj vi ville hälsa på :) Umgåtts med dem, kikat i olika affärer, hittat lite fynd, grillat, vandrat i Rhododendrondalen, ätit glass i Hjo, ja lite allt möjligt helt enkelt. Blev att jag stannade lite till. Kände att jag inte var färdig med Skövde riktigt än. Så de var bra att det gick att lösa så:)Alfred åkte tillbaka till Karlstad för jobb och så stannar jag och Gaj några dagar till.Vi blir uppskjutsade av mormor och mamma. De ska passa på att titta lite på Ikea och så:) Kanske följer en av systrarna med och stannar för några dagar också.
Alfred och hundarna :)
Samtidigt som det är kul att stanna kvar är det tomt utan Alfred. Som alltid när vi inte är med varann. Längtan är enorm och när vi ses igen ska jag krama dig så mycket så du inte har tid för annat!:)♥ Tur att telefon finns!
Rhododendrondalen:)
Har i allafall varit underbart skönt att vara så här nära släkt och familj. Jag njuter till fullo. Finskan är och blir som alltid bättre när jag umgås mycket med mormor och morfar också. Häftigt:) Nästan så jag börjar tänka på det språket också. Är enormt tacksam för att jag fick lära mig mormor och morfars språk. På det sättet har vi en väldigt speciell relation:)♥

Full rulle

Dagen började tidigt med att min rara mormor ringde och väckte mig, så jag kom upp i tid :) Ringde till vårdcentralen och bokade tid åt henne. Stackarn har haft ont i foten i evigheters evigheter, så nu sa jag till henne att hon måste iväg och kolla den. Nu måste hon gå, när hon fått bokad tid med tolk och allt :) Hon blev jätteglad i alla fall att jag hjälpte henne med det!

Efter det gjorde jag mig iordning för att åka ner till stan och möta Alfred älsklingen. Vi åt på mysiga Maché och sen gick vi runt och kollade på stan ett tag. Fann främst lite paket till syster Ellen som fyllt år och sen två krukor som sitter ihop, jättefin är den:) Vi tänkte vi skulle ha två olika örter, en i vardera:) Blir perfekt tror jag. Speciellt eftersom vi använder örter i matlagning och så jämt! Känns som det är en bra idé då vi köper örter nästan varje gång vi är och handlar. Sen ser det ju så fint ut också med lite örter i köket:)

Nu sitter jag här vid köksbordet och har massor av alla pysselsaker framme. Tror jag drunknar i dem. Fast ändå är det kanske bara en tredjedel som är framme. Phu!! Mycket av det är julpyssel också, så blir att kolla igenom det mesta för att se vad man kan använda nu. Här sitter jag nog resten av kvällen tror jag. Måste ju bli färdig med Linns present innan vi åker till Skövde. Bäst att sätta igång igen, hejsvejs!

Bakat och pysslat

Har bakat bröd och pysslat precis hela dagen. Verkligen inte gjort så mycket annat. Ätit, pratat lite i telefon. Träningen får jag ta imorgon. Det hanns inte med. De grova limporna jag bakade tog visst längre tid än vad jag trodde. Tror det blev 6 timmar allt som allt med jäsning hit och dit. Nu ska de bara vila över natten invirade i kökshanddukar. Har minst lika många timmar, mellan brödbaket, pysslat så fingarna blöder snart. Nästan värker i fingrarna, så mycket jag använt dem. Och lim överallt har jag också. Men det blir bra resultat vill jag lova! Får hoppas syrran blir glad:) Nu blir det promenix och sen sova, jag orkar snart inte vara uppe mer. Natti!





Lite färg på fingrarna blir man glad av :)

En dag i taget

Idag blir det en dag med lite allt i allo. Pyssla, baka, träna m.m. Vet inte riktigt vilket av allt jag ska börja med, men det brukar ge sig. Kul ska det bli i alla fall. Kanske blir det att se någon film senare sen också :)

Läste ut Mia Skäringers bok Avig Maria imorse. Jättebra bok som jag ska spara. Kan vara nyttigt att läsa den igen  om något år. Får se vilken bok det blir här näst. En kandidat är Vägen till kraft av Barbara Berger. Fik låna den av mamma. Hon tyckte den var bra och sa att jag borde läsa den.

Har de senaste kvällarna och dagarna för den delen bara gjort saker jag känt för, både själv och tillsammans med Alfred. Lyssnat på mitt inre, att ta det lugnt och bara vara. Visst känns det på ett sätt tråkigt att säga nej till kompisar att inte göra saker, men det har ändå varit bra för mig. Alla andra roliga grejer hinner jag med sen ändå, när allt annat är i balans.

Har målat naglarna i glada och roliga färger, kikat runt på massor med underbara bloggar, har några riktiga favoriter, som är så mysiga att man dör en smula. Drömt mig bort lite, planerat här hemma vad som ska bytas ut, lite renovering m.m. Ja lite allt möjligt egentligen.

Nu ska jag plocka iordning lite här hemma tror jag, för att sen antingen baka bröd eller pyssla :)




Här är en glimt av några plagg som kom från HM förra veckan:) Gillar allihopa skarpt!

Frisk luft har ingen dött av! :)

Blivit både promenader ute i fina vädret idag och en tur ner och hem till stan :) Jag cyklade och Alfred tog inlines :) Nere i stan träffade vi Oskar. Vi tog alla varsin glass och sen bar det hemåt igen :) Nu när jag kommit hem fryser jag som bara den! Blir ju så när man varit igång mycket och sen skiftar till att ta det lugnt.

Ikväll blir det film och mys här hemma med Alfred :) Ska iväg till affären en sväng bara och se om man kan hitta sig något gott :)

Kram på er :)


Bilden är rätt häftig på Oskar faktiskt! Togs precis i början av våren nere vid Alstern!

The secret to having it all, is believing you already do

Varit en lugn dag. Tog en långpromenad förut på dagen när solen var framme och på kvällen kollade vi på Alice i Underlandet. Nostalgi på hög nivå var det. Anledningen till att vi tittade på den var för att Alfred sa till mig häromdagen att han aldrig sett den. Så kan det ju inte vara tänkte jag, så den tvingade jag honom att se. En annan anledning var för att vi tänkt se Tim Burtons nyproducerade film Alice in wonderland och då måste han ju se originalet innan. Ska bli spännande att se den :) Många bra filmer som kommer i år. Har en lång lista jag vill se. Även massor med andra filmer också som jag inte sett än. Har nog så det räcker lång tid framöver.



Don´t let someone become a priority in your life, when you are just an option in their life

Haft många underbara och behövliga pratstunder med både mamma och Alfred i omgångar nu i några dagar. De är främst de här två människorna som förstår mig och som puschar och lyfter mig när jag inte orkar själv mer. Känns skönt att även om man själv tappar fästet, så finns dem där och låter mig stödja mig på dem. Vi har pratat och pratat och tjatat och gnatat, hit och dit och bak och fram. Alla korten på bordet. Tagit några beslut, vissa tunga, andra inte. Känns som att jag genom att prata med dem, kommer fram till väldiga viktiga saker när det gäller mig och besluten känns helt rätt. Det är så jag behöver ha det just nu. Behöver inte alltid vara så och kommer inte vara så heller, men just nu, idag, imorgon och en tid framöver, så kommer det vara så här och det är helt okej, det får ta sin tid.

Längtar något enormt efter min familj och släkt. Både på min och Alfreds sida. Vill bara krama om alla och umgås med alla så mycket vi bara hinner. Ska bli så underbart. Vet att jag kommer må bättre av att ha dem alla nära. Jag kommer verkligen njuta till fullo. Tills vi åker ner måste jag fixa en del presenter både köpa och göra egna. Mina systrar Linn, frida och Ellen fyller år/har fyllt år, försenad morsdag present till både alfreds och min mamma och sen kanske något mer.

Fick hem paket från HM igår och Ellos idag. Var endast en av sakerna jag kände inte var bra och som jag ska byta till en annan grej, annars var allt det andra jättebra:) Bland annat var det gardiner, regnjacka, topp till träning, klänning och en cardigan m.m. Det blev en del grejer, men det blev faktiskt inte farligt dyrt. Speciellt gardinerna blev precis som vi tänkt oss och det blev verkligen jättefint och bra! Är hur nöjd som helst :) Dessutom fick jag allt sålt som jag la upp på Tradera förra omgången, så det var kul :)



Söta lillkillen :)

I smile and act like nothing is wrong. Sometimes, it´s called dealing with shit and staying strong.




What a day, is all i can say!

Just nu är det väldigt upp och ner för mig. Vet inte riktigt på vilket ben jag ska stå eller vad jag ska prioritera. Vill så mycket men orken är verkligen inte på topp. Måste börja göra det som är bäst för mig just nu. För dagen. Försöka orka dag för dag. Jag ska räcka länge. Har vilja att faktiskt bli gammal och ha barn och barnbarn och så. Men just nu känns det som att jag inte kommer leva mer än tills nästa år eller något. Tunga tankar blandas med världens livsglädje. Hänger inte med riktigt i svängarna. Är extremt skoltrött just nu och skulle bara vilja ligga i mormors hammock hela sommaren. Vet att jag skulle behöva bara vara. Utan massor med krav på mig själv. Att ta igen mig. Senaste året har varit väldigt jobbig och tärt på mig mycket. Är väl allt jag varit med om som tar ut sin rätt i mitt mående. Haft det psykiskt jobbigt länge nu och börjar även gå över i fysisk trötthet. Ibland är det enda jag orkar att sova. Samtidigt så ser det inte alls alltid ut så här. Vissa dagar har jag all energi i världen och gör allt.  Det är det som är så otroligt frustrerande, att ena dagen vara på topp, till att i nästa känna sig så nere i skiten. Trots detta är jag som vanligt positiv. Vill ju inte ha det så här. Vill ju leva och ha det bra. Jag är en riktig kämpe som håller i för glatta livet. Jag vet att detta kommer gå över. Att det snart är min tur att skina. Har haft det så här i perioder förut. Gäller bara att orka igenom det. Men med människor som verkligen bryr sig om mig och visar att de finns där och tror på mig, så kommer det gå. Det är med deras energier jag verkligen lyfts och orkar det där lilla extra. Gillar känslan av att man ger och tar. Jag hjälper dem när de behöver hjälp och samma tillbaka till mig, när jag behöver.

Stor eloge till Alfred som trots allt som vi gått igenom ihop i våra snart 7 1/2 år, fortfarande älskar mig lika mycket som när vi var nykära. Upplever själv att våran kärlek till varandra bara blir större för varje år som går. Är det något i mitt liv jag är mäkta stolt över så är det min och hans fina relation! Att vi lyckats behålla allt det fina när det gäller oss. Vi pratade om det igår, hur vi har växt som personer under åren, hur mycket vi uppskattar varandra och att känslan att se sin allra bästa vän i varandra är magisk. Känner mig så otroligt förälskad, vilket är så underbart. Vill alltid ha det så här :) Vi är verkligen varandra äkte hälft, varandras stora kärlek. Vi ska leva hela livet tillsammans, så är det bara. Något annat är inte ens tänkbart. Det är Alfred, min trygga punkt här i livet, som alltid finns vid min sida, som hjälper mig genom vått och torrt, som tror på mig oavsett vad. Att känna kärleken från honom gör att jag vet att jag kommer klara detta. Vi kommer klara detta. Med hans hjälp genom att bara finnas kommer det gå. Försöker mata mig själv med massa sånna tankar, så de även räcker de allra svåraste och jobbigaste av dagar.

What doesn´t kill you makes you stronger

Blir så kär i Alfreds systemkamera! Man kan få så otroligt fina bilder med den! Speciellt med det minsta objektivet han har. Kär är vad man blir!

Har så hemsk träningsvärk så det inte är sant. Är väl gött på det sättet att man får kvitto på att man har tränat. Snart är vi på´t igen ;)

Imorgon händer två helt olika grejer som kommer vara så bra för mig på olika sätt. Har väntat på den ena länge. Så ska bli skönt att kliva in i ett nytt kapitel när det gäller Mig. Känns pirrigt men ändå skönt. Äntligen! Now it is my turn to shine :) Så känns det lite :) Den andra grejen som jag inte väntat på lika länge, har jag inte lika mycket förväntningar på, men ser positivt på det ändå. Tisdagen kommer vara full med känslor, på många olika sätt tror jag. Är verkligen förväntansfull. Känner mig nästan lite rädd, men det hör nog till nervositeten. Jag vet att när jag väl är där i den stunden så fixar det sig.


Världens bästa måndag :)

Vilken dag jag haft. Visserligen började dagen med mulet väder, men humöret var ändå på topp. Spenderade morgonen med promenad med Gaj och att göra sig iordning inför att åka ner till stan. Tog med mig det stora paraplyet. Hittar inte de små vi har, så fick bli att bära på det. Man kände sig allt lite gammal, som att man hade en käpp med sig hela tiden, haha. Lite komiskt var att Viktora som jag spenderade dagen med hade ett lika stort paraply, så vi var gamlingar ihop;) Vad gör man inte ifall det skulle komma regn!? Regnade gjorde det inte någonting medan vi var där, blev snarare varmt och sol. Men det är en annan femma;)

Hade en så otroligt rolig dag. Blev både att luncha och fika :) Det blev några timmar som vi spenderade på stan:) Vi båda hittade en del. Hon köpte bland annat väldigt fina kläder och jag köpte ett jättefint linne, två prydnader att hänga i fönstret och en present till min syster :) Har under några veckor nu köpt lite nytt då och då som jag inte visat, så kommer säkert upp bilder på sånt om ett tag :)

Vi velade lite först vart vi skulle luncha. Jag har inte ätit på stan så mycket när det gäller just luncher, så jag hade ingen aning om vart vi skulle gå. Till slut snubblade vi över ett ställe och så fort vi satte fötterna innanför det mysiga stället var vi fast. Här ska vi äta tänkte vi! Ett jättehärligt personligt drömställe! Ett smultronställe när det gäller lunchställen i Karlstad for sure! MaChé heter det :) Har ni inte varit där så tycker jag ni tar er en sväng dit. Helt magiskt gott och mycket får man. Vi åt inte ens upp allt för det var så mycket.

Efter några svängar in och ur en del affärer kom Alfred och vi alla tre köpte Smoothies från Happy 2 go :) Underbara var dem :) Vi satte oss ute i solen och njöt av dem :)

Har haft en otroligt rolig dag som sagt och känner mig fylld med energi. En vän som Viktoria skulle alla ha! Gör en alltid så glad och som man mår bra av att vara runt. En av mina allra bästa vänner :)♥



Här är en bild på det underbara halsbandet jag köpte förra veckan :) Så otroligt fin tycker jag! Det blåa som ugglan ligger på är det nya linnet jag köpte idag :)



En fin bild på en grej jag köpte till vardagsrumsfönstret idag :)



En till bild på den :) ska ta kort på hela fönstret någon dag så man ser helheten med allt :)



Bild på en present som en av mina systrar ska få när hon fyller år :) Kommer bli så bra och fint!

Träning och lite till

Sen jag skrev sist har jag hunnit med en del. Alfred och jag var och tränade. Ett hårt styrkepass. Pressade oss till max, vilket kändes skönt i musklerna efteråt. Mindre kul med promenaden dit och hem, då det regnade tokmycket. Men tack Alfreds morbror som gav oss de megabra och stora paraplyerna från Statoil förra året :) Används flitigt kan jag säga!

Köpte ett par nya träningsbyxor i helgen också så jag har ett par att byta med:) Hittade ett par Adidas från Stadium outlet. Var inte riktigt säker om jag skulle tycka om dem, men det blev helt tvärtom, så det är kul:) Nu fattas det bara några överdelar att kunna byta med. Tycker det är så svårt att hitta både fina och sköna. Men har inte gett upp än. Jag ska allt hitta någon :)

När vi kom hem från träningen frös jag som bara den. Fick bli att ta på sig mer kläder och dricka lite te. Passade på att ringa lite samtal också:) Pratade bland annat med Annie, Ellen och pappa :) Nu är det klart att jag och Alfred ska vara med på deras skolavslutningar den 15e juni:) Kommer bli så kul! Ser fram emot det jättemycket och dem också:) Det ska vara i Bergs kyrka. Har aldrig varit där (tror jag), så får se om vi hittar. Men det ska nog gå:) Det är bestämt också nu att pappa och dem kommer till oss i Karlstad i sommar när de har semester:) ska bli riktigt kul, eftersom de aldrig varit här någon gång innan och att det snart är två år sedan vi flyttade hit.

Nu ska det fixas något att äta och sen blir det Big brother final! Kommer bli så bra! Ser fram emot det väldigt mycket. Däremot kommer det bli så otroligt tomt på kvällarna nu sen när det är över. Får helt enkelt hitta på något annat att titta på!



Otroligt glad över att snart få träffa de här sötnosarna :) Annie och Ellen :)

Livet

Att skriva är som balsam för själen. En möjlighet för allt som finns inom en att komma ut. Ett bra sätt att låta allt fås ner i ord och inte bildas på hög inom en. Alltså oavsett vad det än är och om det är positivt eller inte. Både min dagbok och blogg fungerar lite så. Allt som känns för stunden. Det skrivs om och fås ner i ord. Därför kan det skilja så från dag till dag eller till och med timme för timme ibland. Det är det som är livet. Allt går inte som på en rak stig hela tiden. Titt som tätt kommer det både upp och nergångar på vägen som rubbar allt det andra. Det är ju så det fungerar och man vet aldrig hur det kommer se ut framåt. Ena dagen är sällan den andra lik.

Känslor är något som verkligen fascinerar mig. Hur man ena stunden kan vara glad och helt plötsligt övergå till att vara ledsen. Eller att vara arg och övergå till att vara ledsen. Det finns alla möjliga kombinationer och under mitt liv har jag nog både en, två och tre gånger varit med om dem alla många gånger. Jag är en person som tänker mycket. Som reflekterar både på hur jag är och andra. Medveten om hur jag fungerar och viljan att förbättra det som inte fungerar fullt ut. Ja, you name it. Allt det där, det är jag. Så jag fungerar.

Är så spänd och exalterad på att se hur framtiden kommer att se ut. När man är gammal och kan titta tillbaka på sitt liv, se vad man varit med om. Hur världen ser ut då. Jämföra det från när man var ung tills sitt nuvarande liv. Allt det där vill jag vara med om. Livet♥



Tre personer från olika generationer :) Jag och två av de personerna som toppar listan över mest underbara människorna i världen. Mormor och mamma! Två starka individer som varit med om mycket och som jag ser upp till! Alltid funnits där som hjälp på vägen. Vackra och älskvärda är vad dem är!

Man tror sig veta, men ack så fel det var.

Är helt tom. I huvudet alltså. Fast ändå inte. Så mycket tankar och känslor hit och dit. Konstigt det där att det känns som både och på samma gång.

Vet inte vart jag ska börja. Inte heller sluta. Allt är för komplicerat.

Att veta eller inte veta, det är frågan. I prefer to know. Så mycket lättare att ta itu med saker och ting direkt.

Däremot tycker inte alla som mig angående det.

Var länge sen jag var så arg men samtidigt så glad. Hatar detta, fast ändå inte?

Kanske det jag vetat och känt på mig länge, som nu slår in.

Overkligt är vad det är. Trodde inte det skulle bli på just det här sättet. Men världen slutar aldrig fascinera en med vad som är väntat och inte. Ofta man blir häpen över vad som sker, hur och när.

Även om allt är upp och ner, är allt ändå så rakt. Så självklart.

Tur att bara jag är jag, om någon annan skulle se in i mitt huvud, skulle ni inte fatta eller se det som jag gör.

Ordning och reda i kaoset. Känslor ute och innanför.

Trots allt som händer, står jag kvar med fötterna på jorden, med känslorna och modet.

Jag är jag, tur är väl det. För jag hade inte velat vara som du är.

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0