We create our tomorrows by what we dream today

Så tråkigt när man försöker ha det kul, så ska alltid någon/något göra en irriterad. Men jag vägrar låta sånt påverka mig. Idag ska jag ha kul, punkt slut. Kommer ju träffa massa goa vänner och  en hel del nytt folk sen, vilket alltid är trevligt:) Tyvärr är det alldeles för kallt för grillning, men en del är ihärdiga och ska göra det ändå:) Det får dem, jag bjuder på te sen när dem kommer in och fryser:) Hehe! Vi är några andra som ska äta på pizzeria istället. Premiärgrilla tänker jag göra en perfekt vårdag när det inte blåser isande vindar. Alfreds födelsedag närmar sig snart också, så kanske kunde passa in då:)

Har städat, tvättat och fixat, så nu känns lägenheten okej igen. Antar att man får göra samma igen efter festen ikväll, men de är sånt man får ta! Hoppas verkligen den här kvällen blir guld. Känner att jag behöver det:) Var år och dar sen jag festade också, så är taggad :)




Be You (Tiful)♥

Kollade slut på säsong 2 på Glee idag. Kan ju säga att jag inte är liiitee taggad för att se nästa! :)

Varit en relativt lugn dag, med lite fixande här och där. Tänkte jag skulle ringa lite fölk och tjöta lite:) Kan behövas när de känns lite tomt så här på kvällskvisten. Saknar min Alfred såklart, men det visste ni ju redan;) När han kommer hem imorgon kommer han vara hemma tills tisdag:) Ska bli så härligt:) Massa dagar utan att han behöver ha praktik:) Även om han tycker det är roligt och jag tycker det är kul när han tycker om det, så är det skönt att ha honom nära♥



Take me as i am, or watch me as i go

Sov inte alls bra inatt, helknasigt alltså. Så fort Alfred inte är hemma blir jag mörkrädd och får för mig grejer. Försökte ha Gaj i sängen, så han kunde sova vid mig, men han gillar inte det riktigt tyvärr. Att behöva gå upp innan 8 idag var ju ingen hit heller. Men var ute med Gaj en sväng innan jag åkte till skolan så jag var där vid 9. Där blev det väldigt effektivt arbete, så redan strax efter 13 var jag hemma:) Skönt att det inte blev längre, så hade jag både tid för slappande och fixande innan Alfred kom hem:) Känns som att dagen har gått hur fort som helst och nu är jag jättetrött. Ska nog kolla på ett Glee avsnitt innan jag somnar. Finns nog risk för att jag somnar mitt i, men bra det ändå i så fall. Kan garantera att jag kommer sova bättre den här natten än gårdagen. Ska försöka få Alfred att berätta saga för mig, hoppa hoppas hoppas han gör det;) Hehe, fast brukar aldrig bli så:( Han säger att han har för dålig fantasi för det.



Ni kanske har tänkt på de olika citaten jag brukar ha som titel på mina inlägg? Tyckte det var en rolig grej:) Tycker dem är bra och värda att tänka på. Har inte alltid så stor koppling till innehållet i mina inlägg ibland, men de får vara med ändå:) Kommer att fortsätta med det, så länge jag har några på lager;)

Just take one step at a time, that′s really all you can do

Hej och hå hur saker och ting kan vända. Efter en svacka igår med sämre humör med mera, så är jag back on track idag. Varit full rulle från morgon tills nu. Kommer nog vara så hela dagen. Både jag och Alfred gick upp innan 8, för att vara på Livskraft strax efter halv 9. Där visade en instruktör oss runt och gjorde hälsoplaner med oss. Så nu är jag och Alfred medlemmar där:) Finns både massor med olika pass och gym :) Så tror detta kommer bli bra:) Ska boka tid för oss båda med en annan som jobbar där sen som ska hjälpa oss med individuella gym-scheman och sådär:) Ska bli spännande att komma igång:) Har tränat på gym förut, men det var ju ett tag sen. Ett lite mindre gym fast med ändå bra utbud, det gillar jag:) Samt att det är nära, så man slipper lägga pengar på busskort eller bensin. Därför passade Livskraft oss perfekt:) Har en del klasskompisar också som tränar där, så kan träna med dem också, kul:) Finns även ett till Livskraft gym vid Karolinen, så dit kan man ju åka någon gång om man vill också:)

Har hunnit med massor med annat idag också. Gått med Gaj, borstat honom, dammsugit lägenheten, bytt alla påslakan, örgott med mera i sängen och småfixat med massa annat:) effektiv dag känner jag:) Nu blir det att äta lite rester, för att senare ta tag i disk och plugg. Kommer nog sova gott inatt efter den här dagen är slut.

Always look on the bright side of life

Vilken dag det var igår, varmt gott och härligt:) Tyvärr var slutet av dagen inte så värst bra med frossa, febertopp och irritation/nedstämdhet/ilska. Ingen rolig kombo kan jag lova. Resulterade i konstig natt med massor med mardrömmar :/ Dagen idag har varit sådär också. Inte den bästa. Sånna ska man väl också ha antar jag. Massor med konstigt hit och dit. Tråkigt när jag försöker hjälpa andra, men som inte vill ha ens hjälp. Eller som inte finns där för en själv. Allt som händer runt omkring just nu, har gjort att jag inte kunnat sörja riktigt över Molly känns det som. Även att verkligen må bra och ta hand om mig själv. Är så trött på alla tråkigheter hela tiden och människor som inte förstår vad livet innebär, att man ska ta vara på sig själv och andra i ens närhet. Har haft några riktiga guldkorn idag med Alfred i alla fall, vilket jag är otroligt tacksam för:) Min ängel i nöden, alltid♥ Ska ta vara på all tid jag har med honom idag, innan han åker till Arvika imorgon. Ska se till att slutet på dagen blir bra i alla fall:) Som sagt: ◊Everyday is an opportunity to make a new happy ending◊ Bara att göra som det står i titeln på det här inlägget också, se livet från den ljusa sidan. Trots den här dagen, har jag alltid försökt tänka i positiva banor. Det gynnar en så otroligt mycket.

Blir smått trött på min virrighet ibland alltså, haha. Skulle precis börjat tvätta, men så hade jag bokat fel tid. Bokade passet innan... Vilket resulterade i att det alltså inte blev att tvätta idag. Var bara att sucka och bära tillbaka allt igen. Se, så fort man har en dålig dag, verkar allt följa i det spåret. Gäller att försöka vara glad och så jämt, så kanske inte sånt här händer, vem vet?

Ser fram emot slutet av veckan, då det blir grillning och fest med vänner:) Var länge sen det var både grillning och fest, så det kan va kul:)

Nu blev det om massa olika saker i det här inlägget, men men, så är det ibland.


Alfred och jag, tihi :)

Live like someone left the gate open :)

Äntligen kom den här dagen:) Då solen och vädret är som bäst och man verkligen tar vara på det:)

Blev att vi sov länge, men när vi väl kommit upp var det full rulle. Fixa sig hit, äta frulle dit och sen bar det iväg för att handla fika. Efter det blev det verkligen en långpromenad ner till sjön Alstern. Det var jag och sen var det Alfred, Oskar, Mikael och Gaj :) Var lite kallare där än vi förväntat oss, men gudars vad mysigt och härligt det var:) Gaj sprang lös och gottade sig, medan vi fikade:) Blev några härliga kort därifrån också:) Kan visa er någon annan dag:) Blev runt fyra timmar vi var ute och så :) Resulterat i ömma fötter och att njuta i soffan resten av kvällen. Känner att solen tagit ut sin rätt också. Haft lite frossa nu när vi varit hemma, även känts som lite feber. Skulle inte förvåna mig om jag blivit solbränd också. Min ljusa hy har tendens att bli det, snabbt, fast inte sådär brunt och fint, utan rött. Glömde såklart smörja in mig också. Inte alltid man tänker på det, så här precis efter vintern. Får bli mer rutin på den fronten känner jag;) Kommer i alla fall somna gott och även sova som en stock :) Blir nattis promenix med Gaj nu, sen är det sova som gäller, bums!


You have no idea what you´re capable of until you try

Oj, här blev det verkligen sent (fast kom på att klockan har slagits om till sommartid också). Har tittat på en del Glee avsnitt. Gosh, i´m in love with all of them♥ Just love watching Glee, makes me feel so happy both inside and out:)

Nu blir det väldigt sen nattpromenad med lillkillen. Lite frisk luft och sen nana kudden, see ya all tomorrow;)


Min underbart fina orkidé:) Den är så söt, mini dessutom:) Hihi! När jag såg den var jag bara tvungen att köpa den, så himlans fin:)♥

Myskväll:)

Åkte ner till stan för lite tid med Jenny och Viktoria:) Blev att äta god mat på Olearys och tjöta om allt och inget i några timmar:) Alltid trevligt:) Gick så fort bara. Tiden springer iväg när man har roligt, som man brukar säga. Tycker det är så roligt att göra lite saker utöver det vanliga med jämna mellanrum:) Blir liksom lite guldkant på vardagen. Får hoppas det inte dröjer så länge tills nästa gång vi ses! Får även hoppas det fina vädret håller i sig, så man kan grilla till veckan som kommer:) Det vore något det:)

Nu väntar jag på att Alfred ska komma hem, borde vara när som helst nu. Han och en klasskompis skulle egentligen ha sovit där, men eftersom det inte är en vardag så fick dem inte tag på nyckel till de rummen man kan låna. Fick bli att åka hem istället och strunta i morgondagen (eller ta igen den någon annan gång). Var dumt för dem, men undrbart för mig, så slipper jag sova själv :)


Wonderful day:)

Ännu en dag med härligt väder:) Ska ta en långis med Gaj snart:)

Alfred har åkt iväg för praktik igen. Får se om han kommer hem ikväll eller imorgon. Saknar honom såklart redan:)

Idag blir det att ta det lugnt, njuta av vädret, promenad, för att senare åka ner till stan och äta på något bra ställe med Viktoria och Jenny:) Kommer bli hur bra som helst:) Längtar som bara den! Mumma kommer det bli:) :D



Så här blev det med de nya lamporna:) Ger mycket mysigare ljus och ser finare ut:) De andra åker ner i förrådet så länge, tills vi flyttat till större någon gång i framtiden.


En hektisk dag


Jisses vad jag har varit igång idag. Vaknade, åt frukost och pluggade lite inför tentan som började 14. Gjorde tentan och begav mig sen cyklandes hemåt. Vilket härligt väder det varit idag, från morgon till kväll:) Lite trist att sitta och skriva tenta en sån här dag, men vad gör man inte. Kan ärligt inte säga hur det gick, får helt enkelt se när resultatet kommer. Efteråt tog jag det lugnt en liten stund hemma. Vi gjorde lunch och åt, var välbehövligt. Var länge sen jag var så hungrig och fick blodsockerfall.

Efter ett tag fick vi för oss att ta en sväng till Bergvik:) Besökte Plantagen för första gången här i Karlstad:) Hittade två blommor och lite andra söta grejer:) Alltid roligt:) Så kul när det är vårkänslor i affärerna och sådär, man vill så gärna förnya massor här hemma:) Vad vore en sväng till Bergvik utan IKEA? Inget för mig och Alfred i alla fall, har ju blivit standard vid det här laget;) Där siktade vi in oss på en matta vi tänk på väldigt länge. Så istället för att vela slog vi till:) Även nya glas, en timer, bullformar, och tre nya lampor fick följa med hem:) Har fått upp det mesta här hemma, men är ändå lite kaos kvar. Får bli att städa iordning imorgon, för vet inte riktigt vart dagen tog vägen. Men kan säga att det blev grymt fint och att vi är jättenöjda:) Så nu får vissa saker åka ner i förrådet. Förnya sig behövs ibland:) Kul när det känns nytt och fräscht:) Får ta bilder när det är iordning här hemma, så ska ni få se:)

Nu blir det promenad med Gaj och sen sova, jag är trööööttt!


There is no such thing as too much love ♥



Sitter här mitt i natten och saknar min älskling. Är inte alls lika roligt att göra någonting, när han inte är med. Att sova blir tomt och att kompensera honom med Gaj blir lite svårt, vår lilla kille är ju så otroligt liten. Men lite hjälper det nog i alla fall. Lägenheten känns så otroligt stor också när han inte är här och det är väldigt tyst. Har kommit på att jag och Gaj är rätt lika när det gäller det. Vi är båda väldigt tysta av oss. Kommer bli skönt på torsdag när Alfred kommer hem och brötar lite, så det blir lite liv här hemma:) ♥

Sometimes you just need a knew perspective on things

Är nog så man måste göra? Går inte att bli irriterad på folk hit och dit i tid och otid. Just gotta let things go and live whit them. Ibland önskar man bara att andra är smartare och gör likadant.

Alfred åkte för snart tre timmar sen och saknar honom redan. Känns som att halva en själv försvinner var eviga gång han åker iväg en längre tid. Inte roligt alls, men får se det som intensiv plugg time istället. Hur det ska gå med den här tentan det vet bara ödet, men  resonerar så att blir det att jag får göra en omtenta, så är inte det hela världen. Visst det är tråkigt, men vad fasen, jag är bara en pytte liten människa i hela universum. Jag ska i alla fall göra mitt bästa inför fredagen, så ser vi hur det går helt enkelt:)

YES!

Ibland kan jag störa mig på att lärare på universitetet tar så jädrans lång tid på sig att rätta ens inlämningar och så vidare. Men idag när jag lämnade in min inlämning 15.30, fick jag svar tillbaka inte ens en timma efter. Så shi fick jag. Fasen vad glad jag blev att det gick så snabbt att få svar:) Fick som svar tillbaka att den var godkänd och att den var mycket bra skriven:) Man tackar så mycket! Härligt när det är så:) Få lite extra energi av sånt där:) Nu är det bara tentan jag siktar på tills fredag. Blir att plugga järnet extra nu de sista dagarna. Alfred kommer ju vara i Arvika från tis-tor så blir väl att jag försöker plugga extra mycket då. Känns så tråkigt att han ska vara borta, men är ju bra att man kan längta efter varandra också:)


Dogs teach us many things about being a better person, that people don´t teach.















The beauty of a single moment, can last an eternity.

Ännu en dag har rullat iväg. Moster, sambo och barn var här förut. De var inte här så länge, men en fika och lite så hanns med i alla fall:) Alltid trevligt med gäster:) Trodde alla mini cupcakes skulle ätas upp, men nepp, så nu har vi både sådana kvar och två mini key lime pajer. Det blir att ha dem till måndags fikat imorgon tror jag allt:) Lite lyx början på veckan, kan behövas.





Åå, har inte berättat om lampan vi köpt på Ikea förra veckan va? Blev en som vi kikat på ett tag. En sänglampa, jättefin, för billiga 129kr. Årstid heter den, finns i andra varianter också. Ska ta kort på hur det ser ut så ni får se, är så himla fint:) Vi är så otroligt nöjda:) Kan man vara kär i en lampa så är jag det i alla fall:)

Söndag

Även idag har det varit full rulle än så länge. Diskade upp allt sedan gårdagen och hann även baka lite mini cupcakes tills dagens gäster kom:) Det har varit långväga gäster från Göteborg här idag:) Moster Pia, Richard och kusinen Maja har varit här:) Dem hade varit på skidsemester i Sälen, så de tog en avstickare och kom hit och hälsade på:) Det var roligt:) Inte varje dag man har släktingar här. Är alltid lika roligt när folk kommer och hälsar på en och så att man får bjuda på fika:)

Idag blir de att plugga, gå med Gaj, kika på bilen inför imorgon då vi troligen kommer besikta den, med mera:)

En alldeles, alldeles underbar dag :)

Full rulle, hurtbulle. Japp, hela dagen har gått i ett, från början till slut. Städat, tvättat, diskat, lagat mat+efterrätt, haft gäster här, haft det mysigt, pratat med syrran i över 1 timma i telefon, smidit planer inför framtiden med mera.

Idag städade vi rejält här hemma. Behövdes och gudars så skönt det känns när det är gjort. Efter det kom Jenny och Viktoria hit:) Vi har börjat med "halv 8 hos mig" liknande, fast vi kallar det, klockan 18 hos oss, typ. Så under några gånger framöver ska i alla fall jag, Alfred, Viktoria och Jenny göra det:) Vi har sagt att alla ska hålla i var sin gång och att man då får välja om man vill göra en förrätt och huvudrätt eller en huvudrätt och efterrätt. Jag gjorde huvudrätt och efterrätt idag. Det blev Fläskkarré med belugalinsallad, klyftisar och chilicréme fraiche till huvudrätt och Key lime pie med grädde till efterrätt. Bilder och recept kommer upp på matbloggen:) Var en riktigt trevlig kväll. Ser redan fram emot att få åka till någon av de andra och att då bli bjuden på mat:) Tyckte det jag bjöd på idag blev riktigt gott, tror gästerna var riktigt nöjda också:) Vi har redan planerat inför påsken och så också, så det ska bli jättekul:) Då ska vi äta lite påskmat tänkte vi. Även lite påskägg och sådär:) Hihi :)

You can do anything, but not everything

Idag har varit en konstig dag. Känslorna väller över hela tiden och går upp och ner som en berg och dal bana. Ena stunden är jag glad och sprallig för att i den andra stunden vara ledsen och nere, gillar inte det där. Påverkar Alfred mycket också när det är så. Aja, alla har vi sånna dagar. Hoppas bara att morgondagen blir bättre.

Har varit en rätt lugn dag ändå idag. Åkte till Bergvik en sväng. Var roligt att komma utanför lägenheten lite. Köpte en pipleksak till Gaj, en jättesöt grill inför våren/sommaren, en söt liten lunch bag som jag ska ha lunch-maten i när jag går till skolan och lite smått och gott att knapra på inför helgen:)

Gaj gillade pipleksaken jättemycket:) Riktigt roligt att se honom vara så glad i en leksak, annars brukar han inte vara det. Ska nog släppa honom när vi är ute imorgon och låta honom springa efter den lite:) Han är så söt våran lilla bebis:)

Nu blir det att kolla på film, blir att se super 8.


Där ser man pipleksaken:) Nu sover han efter allt lekande.


Min söta lilla lunch-bag :) Perfekt att ha matlåda, frukt, vattenflaska med mera i när man är i skolan:)

I don´t stop when i´m tired, i stop when i´m done.



Försöker gå vidare med livet som vanligt. Inte som att inget har hänt, men att försöka överleva över huvudtaget, hålla mig över ytan. Gång på gång på gång händer det saker som får en att ta ett steg tillbaka, ofta också när man precis tagit ett steg upp. Men känner att jag verkligen försöker kämpa i allt det svåra som händer just nu. Samtidigt som vissa saker och ting känns tunga, så vill jag också ta vara på det som är bra. Inte alltid det är så lätt att balansera det där, men jag försöker så gott jag kan. Jag försöker, det gör jag.

Äntligen över

Äntligen är inlämningen och redovisningen färdig. Vad jag och min grupp kämpat och slitit med det här. Är så skön känsla när allt är färdigt och man bara kan släppa det sen. Pusta ut lite och bara vara. Det ska jag fira med idag, att bara göra det man känner för! Behövs sånt också ibland.

Fick ett papper i brevlådan om att jag har ett HM paket att hämta på Pressbyrån, man tacka man tackar. Så jag längtat:) Har beställt lite grejer. Kan visa er vad sen:) Älskar att få paket. Var nog flera år sen sist också som jag beställde kläder från en katalog, så känns lite extra kul idag:) Dessutom fann jag allt på rea, vilket inte var fy skam det heller:) Åå vad ivrig jag är nu:) Caroline hämtade ut paket igår, hon hade också beställt lite kläder, fast från ett annat ställe. Var allt lite avis, ville ju också ha mitt igår. Fast var väl tur att jag fick mitt idag, fira lite att examinationen är över :)

Längtar tills Alfred kommer hem också:) Stackarn fick åka 5.30 imorse. Ska pyssla om honom extra när han kommer hem. Han är ledig från fre-mån sen så det ska bli skönt:) Kunna umgås med honom lite extra. Man ser inte så mycket av honom när han har praktik. Långt avstånd att pendla och sådär. Men kul som bara den verkar det vara:)

Nu ska jag ut och gå med Gaj och både hämta och skicka paket:)



Saknar den här myskillen också. Känns allt tomt utan honom. Han åkte hem i måndags. Hoppas han kommer hit till oss snart igen:)

M♥



Tog den här bilden av mamma. En riktigt fin dikt, som verkligen passar in på känslorna om vår älskade Molly♥ Igår var en riktigt jobbig dag. Att först behöva pina sig och vara i skolan, för att sen nästan veta vilket besked som väntade en när man kom hem. Var otroligt tungt, speciellt när Alfred inte var hemma. Hade underbara Caroline och Jenny som brydde sig om mig med vänliga ord. Skönt och veta vilka vänner som finns där när man behöver det som mest. Var som att hela livet stannade igår. Tror jag satt i soffan hela dagen från att jag kom hem tills att jag gick och la mig. Kändes som att jag var som i en dimma. Förstod ingenting. Kom på idag att jag inte åt någonting igår från det att jag åt på lunchen i skolan, tills idag på morgonen. Drack bara. Men är ju inte så konstigt. Kroppen strejkar när det är så mycket känslor i rörelse och så.

Det som var skönt var att jag pratade väldigt länge med både mamma och mormor i telefon. Skönt att kunna dela minnen, tankar och sorgen med dem angående Molly. Dem har ju också känt henne, precis lika bra som jag. Vi alla är ledsna och förstår varandra. Skickade massor med bilder till mormor igår med foton på Molly. Hon blev jätteglad för det. Tänkte att vi skulle göra fotoböcker till oss alla med bilder på henne och skriva in minnen och så. Skulle även vilja ha en tavla med hennes foto i, så jag kan se henne här hemma när som.

Idag har det varit lite lättare. Mer och mer känner jag den friheten hon har nu, är på ett sätt glad för hennes skull. Brukar kolla ut och tänka att hon är där uppe och vakar över oss. Att stjärnan på himlen är Molly som lyser med sin utstrålning och när jag är ute och går, tänker jag att hon går brevid oss. Åå underbara sötnos, vad jag saknar dig♥



Den här dikten vill jag ha i tidningen eller att någon läser upp den på min begravning. Tycker den är så fin. Hittade den när jag var 13 år och tycker om den fortfarande.

Do not stand at my grave and weep,
I am not there; I do not sleep.
I am a thousand winds that blow,
I am the diamond glints on snow,
I am the sun on ripened grain,
I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning’s hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft star-shine at night.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there; I did not die♥

Älskade vän♥



If there ever comes a day when we can´t be together, keep me in your heart, i´ll stay there forever♥

Molly♥



Idag har våran älskade Molly somnat in. Det är med sorg i hjärtat jag skriver allt det här. Det är väldigt jobbigt och tungt. Hela 14år blev hon, 1998-2012. Hon var en alldeles speciell och älskvärd hund. Hon älskade att få bada på somrarna, åka bil, att äta massor med äpplen och äta mormors tjockpannkaka. Hon fanns alltid med en när man var hemma hos mormor och morfar och mötte en alltid med ett leende. Man blev alltid så fint bemött av henne, man kände sig älskad och speciell i hennes närhet. Att få ha lärt känna dig Molly har varit ett privilegium. Att kunna känna så starkt för ett djur, trodde jag nog aldrig, men dig har jag älskat mer än många människor till och med. Att få reda på att du somnat in, gav mig på ett sätt en lättnad inom mig, då du ju varit sjuk en längre tid i cancer. Dock fattas du oss alla så otroligt mycket och jag kommer nog aldrig förstå detta. Det kommer alltid finnas ett tomrum, men kommer alltid bära med mig minnet av dig vart jag än är. Hoppas att den dag det är min tur att lämna den här världen, att du då finns där uppe och hämtar mig, välkomnar mig. Skulle kännas så otroligt fint. ♥

Att få sörja är viktigt för mig. Jag gråter väldigt mycket, nästan så kinderna och ögonen är blodsprängda och röda. Jag vill inte att detta ska vara sant, vill verkligen inte det. Men kan inte vara egoistisk heller. Vet att detta trots allt var det bästa för dig. Att inte längre lida, utan kunna somna in och vara fri. Jag tänker mig att du nu är på en äng någonstans och springer, att du är lycklig och inte har ont längre. ♥

Att få skriva av mig är viktigt. Kommer nog därför att skriva om dig mycket, då du betytt och fortfarande betyder så otroligt mycket för mig/oss. Vem ska nu läxa upp de andra hundarna när dem busar för mycket? Eller kunna komandot "Skall" ? Tigga på ett sätt bara du kan? Det kommer vara tomt, det vill jag lova. ♥

Känns sorgligt att jag inte fick ett avslut med henne. Det grämer mig. Hade så gärna en sista gång velat krama om henne med all min kärlek. Hade känts så bra. Den dagen då detta skulle komma, skulle ju jag vara med henne, det har jag alltid sagt. Tyvärr blir inte alls som man tänkt sig:(

Det värsta är att det bara är jag och Gaj hemma. Alfred har praktik i Arvika och ska sova där tills imorgon, då han jobbar till 22 idag och börjar tidigt imorgon. Hade varit så skönt att ha honom som håller om en. Känner mig så otroligt ensam nu. Gillar inte att vara så här ledsen och vara själv:( Hade velat ha min bästa vän här nu, precis när jag behöver det som mest. Han som känner mig mer än någon annan. ♥

Älskar dig Molly, always hade, Always will♥
Rest in peace gumman♥

Burn brightly without burning out

Jag är en person som tänker oändligt mycket, vet att jag skrivit om det förut, men det är verkligen så. Jag analyserar verkligen allt och alla, även mig själv. Varför gör jag så här, varför sa den personen så, hade man kunnat göra det bättre, ja massor med tankar hit och dit för jämnan.

Ibland vill jag bara sätta den förmågan på paus. Tror allt tänkande tar för mycket energi ifrån mig. Men jag själv känner ändå att det är skönt att tänka mycket, eller nej eller jo eller jag vet inte. Haha! Är väl både och det där. Alfred kan ibland säga till mig "Hanna, nu tänker du sådär mycket igen", vilket jag då svarar "Jo,jag vet,ska försöka dra ner på det lite". Men samtidigt är det den jag är, precis den jag är rättare sagt.

Medan andra söker sig till varandra för att få bekräftelse hos många personer och måste ha massor med vänner för att leva sina liv, väljer jag att ha några enstaka som får det privilegiet att lära känna mig lite bättre. Har i perioder varit precis likadan, då jag nästan inte varit hemma, utan umgåtts med massor med olika personer. För att i nästa period inte alls göra så. Konstigt det där, hur det går i vågor. Men har på något sätt alltid varit blyg av mig. Speciellt i nya situationer och med nya människor. Får ren och skär ångest inför sånt ibland. Men sen när jag kommit över det där, då kan det helt plötsligt vara jag som är tillställningens mittpunkt. Fascinerande tycker jag.

Att sätta dikter, ord och citat med mera på saker och ting, på mina tankar, är något jag starkt tycker om. Har ni någon bra sådan, så dela gärna med er, det gillar jag:) Mamma skickar lite bilder titt som tätt med bra och visa ord och sådär:) Brukar skicka någon till henne också om jag hittar någon. Känns lite som modernt bokmärkesbyte, fast via datorn;)


Mina fina ägg:) Älskar påskpynt, så färgglatt och roligt:)



Life

Ibland behöver man gå in på djupet varför saker och ting händer och sker. Tror det är viktigt att ha en dialog med sitt inre. Speciellt för att kunna förstå sig själv bättre men också andra. Det är en sak som jag är väldigt bra på, att vara uppmärksam på sånt. I och med det känner jag att jag har en annan syn på mig själv, men också andra i min närhet. Vad viktigt det är, både i bra samt sämre stunder och händelser! Man tror inte det, men så är det faktiskt.

Allt som händer tror jag händer av en anledning, gäller bara ibland att komma på varför,vilket man nästan kanske aldrig gör. Går bara att spekulera över det. Är man med om sämre saker i livet, som inte alls varit roligt att vara med om ,kan man försöka vända det positivt och se det som en lärdom, eller att du blir rikare av det. Allt vi är med om är trots allt erfarenheter. Erfarenheter som packas i våra individuella ryggsäckar. Jag har varit med om sjuhelsickes massa mycket på mina unga 21år, mycket mer än kanske personer i samma ålder som mig. Känner mig nästan lite gammal ibland när jag tänker på det. Men det har gett mig så mycket. Visst, jag kanske har fått växa upp tidigare än många andra och sådär, men det är sånt som gjort mig till den jag är. Jag är en människa som inte vill något hellre än att hjälpa andra, det är då jag mår som bäst. Tyvärr kanske jag är en av de sämsta på att rå om mig själv, men vi alla har saker man måste jobba med. Jag tror i alla fall att oavsett vem man är och vilka egenskaper man besitter, så är det bra att "Look at the sunny side of everything". Vi vinner så mycket av att vara poisitiva i vårat tänkande och förlorar så mycket mer om man gör tvärtom och tänker negativt. Sen är man ju mänsklig och därför är det ju bra att balansera det där ibland. För det är inte alltid det går. Men att ha det i åtanke, att ibland kanske det är jag själv som orsaken till att saker och ting är som det är. Och att det är bara jag själv som kan ta mig ur det. Man kan få hjälp av andra, men det är man själv som måste ta det största steget så att en förändring kan ske.



Gäller att älska livet oavsett upp och nergångar. Vi blir rikare av allt vi är med om genom erfarenheter. Ibland när allt är sådär jobbigt så man verkligen inte orkar med vissa saker, försöker jag tänka att livet är en jävligt dålig komedi. Hjälper rätt ofta faktiskt. I alla fall hjälper det så att man börjar skratta lite:)

Lördag

Vad skönt det har varit med lördag, har njutit fullt ut, det måste man extra mycket när det är helg. Har hunnit med rätt mycket idag, fast inte sådär så man blir jobbigt stressad. Städade rätt mycket igår, så behövdes inte så mycket idag. Blir att ta det sista imorgon. Hann göra matlistor förut och även åka och handla. På dagen var det skönt väder, fast lite väl blåsigt. Carro följde med:) I slutet släppte vi hundarna, där fick dem springa av sig:) Blev att dem lekte med en fransk bulldog vid namn eskil också:) Eskil med de söta öronen:)

Melodifestival finalen var det idag också:) Något jag aldrig missar! Något som hör till varje år:) Någon gång skulle jag väldigt gärna vilja vara på plats i Globen för att se det:) Tyckte det var en bra låt som vann. Men hade fler andra som hade kunnat vinna också, enligt mig. Nu ska det bli spännande och se Eurovisionfinalen också:) Can´t wait:)


Nu är det inte många dagar kvar tills Ville åker hem. Kommer nog kännas konstigt. Han är så mysig, men ändå brötig, tyst, men ändå inte. Han skulle kunna vara här längre, men gissar på att Linnéa inte kan vara utan honom, så är väl bäst han får komma hem igen. Kommer nog kännas tomt i sängen. Han vill alltid ligga i sängen och sova. Helst med oss också och gärna i mellan oss, under täcket. Nästan så att man får sova med full mundering på, för att inte få rivmärken och så. Bäst kommer vara att slippa hans hemska pruttar!!! Haha. Tur att inte Gaj lägger av sånna dunder pruttar;) Nu blir det att gå ut på en kvällspromenad, sista för idag. Sen blir det kanske film:) Jag och Alfred kollade på Stargate continuum igår, riktigt bra:) Idag blir det ännu en bra film hoppas jag:)


Thoughts

Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar de personerna jag älskar här i livet. Att älska någon/något är så fint, det måste man ta vara på. Inget man slänger bort eller använder allt för lättvindigt. Kärlek är bra, jävligt bra rent ut sagt och kan visa sig i oändligt många former. Att inte använda det för lättvindigt enligt mig, är för att det lätt kan bidra till andra känslor. Tyvärr ofta känslor som ger en det motsatta än kärlek. Man kan gilla människor, men att älska någon det ger en större dimension till det. Älskar man någon, ger man inte upp den personen. Tror även man kan älska personer, men sen kan man också ÄLSKA personer. Finns skillnad där också. Just idag, i denna stund, tänker jag på de personer som jag verkligen ÄLSKAR av hela mitt hjärta och skulle kunna göra så gott som allt för. Att visa känslor tycker jag är något som är viktigt också och är en sak som jag vill lära vidare till mina framtida barn. Det ska man kunna göra oavsett om man är tjej eller kille. Visa känslor för andra, men lika viktigt för sig själv, hur känner jag själv? Att lyssna på sitt hjärta och magkänsla.

Fredag


Skönt, nu är alla recept från den här bloggen överförda till min andra blogg: butterflychick.blogg.se/hannasgodaste

Skönt att ha det lite organiserat. lättare att hitta nu, om man lätt vill se tillbaka på vad man gjort och sen göra recepten igen. Blir väl att ändra kategorierna lite sen eftersom, men inget jag tänker ändra på just nu i denna stund.

Vad hände med vädret? Tänkte precis nästan gå ner med alla vintergrejer i förrådet och så börjar det snöa igen. Nu är jag faktiskt lite trött på all snö och slask. Glömde dessutom ta med skridskorna jag skulle låna av mamma, vilket gör det ännu mindre kul:(

Idag blir det att först och främst städa. Det behövs. Speciellt när man har inte bara en hund, utan två stycken här hemma. Efter det får vi se vad som händer. Känner att jag bara behöver ta det lugnt, det är en sak som är säker.


Typiskt!!

Krångel hit och krångel dit. Går inte att skicka filer som jag vill, eller så gör det, det men att andra inte kan öppna. Och så var det, det där med boxen, måste köpas en sladd. Massor sånt hela tiden. Varför kan inte saker fungera direkt. Jag bara undrar!

Varit en skön avslappnad dag idag. Det är skit i hörnen, disken växer, hundarna fäller massa hår, behöver alltså städas. Men det tänker inte jag göra. För först och främst ska vi göra precis  vad vi vill och känner för. Spyr på måsten just nu. Vill vara lite tvärtom om trotsa allt det där. Massa måsten finns det alltid gott om ändå. Tänker bara njuta och göra det som faller mig in.


Ska snart ut och gå med Alfred, Ville och Gaj :) Kasta lite boll och sådär också:)

Our day

Är helt slut inifrån och ut. Har varit full rulle nu i så många dagar, så jag känner att jag verkligen behöver varva ner. Är så trött så jag vet inte vad. Frågade Alfred nyss om jag var vaken eller om jag sov ^^

Var en hel dag i skolan idag. Hade examination i skolan och sen stannade jag och min grupp kvar och arbetade inför nästa uppgift som ska redovisas nästa vecka. Här är det ingen vila inte. Får ta vara på de stunder man verkligen kan vila. Nu tänkte jag titta på något Glee avsnitt kanske, eller så blir det att jag somnar. Får väl se hur der blir.


Idag har jag och älsklingen varit förlovade i 1/2 år :)♥ Love you sweetie♥ Det firas inget särskilt, blir väl hålla varandra i handen när vi sover eller så. Räcker gott och väl. Speciellt om man är så trött som jag är nu.

Jahapp..



Alltid ska det vara något känns det som. Aldrig får det vara helt bra. Tröttsamt faktiskt. Är det inte det ena, så är det självklart det andra. Ne, så är det inte hela tiden, men känns så lite i alla fall. Tyckte bilden stämde på det jag tänker på just nu. I övrigt har det väl varit en bra dag. Var tråkigt att åka ifrån Skövde från alla, samtidigt som det var skönt att komma hem till Alfred. Var stressigt direkt när jag kom hem, slängde ihop ett CV och personligt brev på under en timma. Sen åkte jag och Alfred på intervjuer inför sommarjobb. Så dagen har varit rätt intensiv. Får hoppas att det leder till något:) Nu har vi försökt i alla fall:)

Helg i Skövde:)

Nu är jag inne på sista dygnet här i Skövde. Har varit skönt att komma bort från Karlstad med allt pluggande, för att ta det lite lugnt. Har träffat mamma, Linn, Frida, Mormor och morfar, samt alla hundarna. Vi har umgåtts, gått på stan, klippt mig med mormor, spelat spel och massor mer. Allt har inte varit rosor och gröna skogar, men så är det ju också ibland. Saknar Alfred, är inte van att vara borta från honom så länge. Har ju bara varit några dagar, men senast vi var borta från varandra så länge, var för flera år sen. Ska bli kul imorgon när jag kommer hem, för då är Ville hemma hos oss också:) Ska bli kul att ha honom hemma:) Han är så mysig:)

Leo sötnosen är mysig han också, tyr sig till en hela tiden och vill mysa. Riktigt älskvärd hund:) Kommer kännas tomt när jag åker ifrån alla, men samtidigt skönt att komma hem till alla ens saker och sådär.

Idag blir det att åka hem till mormor och morfar och umgås med dem lite mer:) Är fint väder också, så kanske blir lite fixande i trädgården och så:) Tycker det är så kallt här bara. Kände att jag borde tagit med min tjocka jacka, men men. Får låna något av mormor i så fall:)

Har suttit nu på morgonen och kollat i olika bloggar och inredningssidor med mera. Riktigt kliar i fingrarna. Så otroligt mycket man skulle vilja ha:) Två tips är Mikadesign.se och HM home:)


Idag är det min och Alfreds 7år och 2månaders dag, om man ska vara petig, hehe ;)
Om två dagar har vi varit förlovade i 1/2 år:)♥

:)

Har varit en jättebra dag:) Vi åkte mot Bergvik förut, handlade lite mat, köpte lite fynd. Hittade två jättefina tröjor och två ringar för 150kr:) Vi var även på Ikea en sväng, kände att vi var i akut behov av lakan, så vi köpte två stycken i roliga färger:) Hittade även lite fler grejer.

Nu håller jag på att baka bullar. Blev lite sent här med allt vi gjort idag, men det gör inget. Kul att kunna ta med fika till Skövde imorgon:) Är så glad för att träffa alla så kommer säkert börja gråta direkt när jag ser dem imorgon. Blir att jag stannar till måndag:) Sen på måndag när jag kommit tillbaka ska både jag och Alfred på sommarjobbs intervjuer här i Karlstad:) Så det håller vi tummarna för:)



Kommer ni ihåg de där underbara överstrykningspennorna jag köpte för ett tag sen? De höll inte så länge... :(
På det sättet var de väldigt dåliga. Så fick slänga dem och köpa nya. Men den här gången blev det vanliga, men gillar dem väldigt mycket ändå:)

:D

Har varit en rätt lång dag i skolan idag också, men inte alls lika jobbig som de andra dagarna. Hade nämligen världens genom tidernas (enligt mig) bästa föreläsning. Det var med Bengt Starrin om Pippi Långstrump, emotioner och relationer:) Riktigt roligt:) Fick sjunga, dansa, se på film och bara lyssna på hans underbara sätt att föreläsa. Tänk om alla föreläsningar kunde vara så, då hade jag lärt mig allt på en gång, hade inte ens behövt öppna några böcker. Wonderful day at school helt enkelt:)

När jag kom hem gjorde jag och Alfred en underbart god smoothie:) Receptet kommer upp på min matblogg:) Snart ska vi iväg en sväng tänkte vi också. Har varit så sugen på att köpa årets första glass och sitta ute någonstans och äta den, det vore allt mysigt:) Sen blir det en sväng till Bergvik. Behöver köpa hundmat, lite mat till oss och sen titta i lite roliga affärer. Jag tänker minsann inte plugga något föränn ikväll. Jag ska bara göra roliga saker:) Dessutom ska jag baka ikväll. Blir baguetter och bullar:) Gjorde baguetter igår, men glömde två av dem i ugnen, de var så hårda så man kunde spela brändboll med dem. (Jag och Alfred testade att skjuta iväg en blodapelsin med den och det gick, hehe, så var bara att slänga dem). De som jag inte glömde i ugnen blev otroligt goda, så tänkte jag skulle göra en omgång till idag:) Blir att äta soppa ikväll, så nybakta baguetter blir perfekt:)

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0