Dagarna i Skövde i stora drag!

Kräftskiva hos Alfreds föräldrar :)
 
Kalas hos lillkusinen Sammy!
 
Spelade spel hos pappa och systrarna :)
 
Besökte Ullared!:)
 
Träffade Oskar och fikade på Moster Elins!:)
 
 
Gaj fick kläder ;)
 
 
 
Plockade svamp med Alfred, mamma och systrarna :)
 
 
 
 
 
 
 

Nollningen! :)

 
Haft jätteroligt verkligen! :) Hoppas resten av nollningen blir lika rolig!
 
 
 

Vad har hänt sen sist?

Oj så kul vi haft det nu det sista! Var i Skövde lite mer än en vecka! Som vanligt är det full rulle när man är där! Hann gå på Kräftskiva, hälsa på Oskar i Hjo och fika på Moster Elins, måla om mormor och morfars hall! Blev superfint och fräscht :) Både de och vi blev riktigt nöjda! Vi hann också ha det mysigt hemma hos mamma och systarna, spelade spel hos pappa och systrarna och var på kalas hos min yngsta kusin Sammy som fyllde tre år :) Inte nog med det så åkte vi till Ullared med Alfreds syster! Köpte massvis med fina kläder och en höstjacka hittade jag också :) Även lite presenter och dylikt! Var kul att åka dit då det var ungefär fyra år sen jag var där sist! Det har blivit så himla stort! Hoppas det inte dröjer lika länge tills jag åker dit igen. Vi gick där inne i åtta timmar! Gissa om vi var trötta efteråt;)
 
Som alltid är det trist att åka ifrån Skövde och alla godingar där, men samtidigt så är det på något sätt ändå skönt att komma hem till sitt! Tur ändå att telefon och så finns :) Snart har vi varit hemma en vecka! Nollningen har börjat och jag och Alfred har varit faddrar! Varit riktigt kul! :) Nu blir det någon dags uppehåll för oss då vi åker till Tyskland imorgon med Helena och Henrik. Men efter det är vi på igen :) Ser fram emot både Tysklandsresan och fortsättningen av nollningen! :)
 
Helena :)
 
Henrik :)
 
Julia ska vara Gaj-vakt när vi är i Tyskland! Verkligen jättesnällt :) Det kommer han tycka om :)
 
 
 
 
 
 

Älskade familj! :)

Idag bär det av mot Skövde :)
 
Blir att träffa mamma och systrarna först :)
 
Linn :)
 
Marley den lilla plutten kommer vi träffa, han har garanterat växt till sig sedan detta kortet togs!
 
Leo min ängel finns alltid i mina tankar och i mitt hjärta! Kommer kännas jobbigt att åka till mamma på ett sätt eftersom han inte kommer att vara där :( Men han lever vidare i våra minnen! Älskar dig så vännen♥
 
Hittade ingen bild på Frida och Brasse, men självklart kommer vi träffa dem också :)♥
 
 
 

Ledig :)

Sista dygnspasset för sommaren avklarat! Känns sjukt skönt! Nu ska jag vara helt ledig innan skolan börjar! Imorgon åker vi till Skövde. Första stoppet blir hos mamma och systrarna! Blir fint med lite fredagsmys med dem :) Ser fram emot det!
 
Ikväll har jag bara tagit det lugnt. Alfred gjorde jättegod middag, så nu är jag helt tokmätt! Har pysslat om mig själv lite, smörjt in fötterna och gjort dem fina. Känns som jag skulle kunna somna snart! Innan dess myser jag ner mig under min gosiga filt och bara myser framför tv:n en stund. Tror jag ska ta mig en kopp te! :) Nu när det blivit lite kallare så känns det som pricken över i! :)
 
Mina älsklingar♥
 

Sista rycket på jobbet!

Just nu har jag så mycket tankar i huvudet att det känns som jag sprängs! Måste hålla koll på dittan och datten! Känner mig som en enda stor kalender. Det ska göras då osv. Mitt liv består rätt mycket av lappar! Måste vänja mig av med det! Inte bra i för stora mängder. Blir tokiiiig! Haha! Tur jag har Alfred som säger till mig på skarpen då och då!
 
Ska iväg och jobba mitt sista dygnspass inför sommaren! Känns konstigt! Men samtidigt skönt att få ledigt ett tag! Så nu är det bara att samla krafter inför detta passet och ge järnet! Har fått lite tider att jobba i slutet av Augusti och början av September, men de är dagspass. Kul att de gett mig fler tider :) Bevis på att jag är omtyckt!
 
 

Ett härligt möte!

Måste berätta en sak! Tidigare nu i sommar när jag var hos mormor och morfar så hände något riktigt kul! De fick ett samtal och när jag hörde att de försökte svara tillbaka på svenska så förstod jag att det måste vara någon som de inte pratat med förut. Mormor och morfar är ju från Finland och kan inte så mycket svenska. Till slut fick jag prata med personen och det var ett riktigt trevligt samtal. Det var min morfars syster. Kanske låter konstigt. Men de har inte träffats på över 70år! Kan ni tänka er det? Det är nämligen så att morfar blev bortadopterad när han var liten. Han var så liten att han inte kommer ihåg någonting av hans mamma och där de bodde.
 
När han var 30år berättade hans adoptivmamma att han hade tre syskon som de också hade blivit adopterade, men till sverige. Det var under det finska vinterkriget och hans pappa låg ute i krig. Mamman blev sjuk och kunde inte ta hand om sina barn. Hon dog tyvärr till sist kort där efter. Morfar blev adopterad inom Finland, men hans syskon till Sverige. Hans adoptivmamma valde att berätta för honom när han fyllt 30år att han hade syskon. Väldigt elakt anser jag. Förstår inte alls varför hon inte gjort det innan. Fram tills dess trodde han att han var ensambarn. Han försökte leta upp dem och fann en av dem. Hans äldre bror. Han hade flyttat tillbaka till Finland. De andra två bodde i Sverige. En av dem lever tyvärr inte idag. Men hans äldre syster Irma har försökt leta efter morfar och fann hans nummer. Tyckte det var jättekul att hon ringde! Hon skulle ha vägarna förbi Skövde och det bestämdes att hon skulle komma på besök. Detta gjorde morfar så glad då han alltid velat träffa henne men aldrig tagit mod till sig. Irma har bott i Sverige sedan hon kom hit som 5åring. Hon minns morfar som spädbarn. Var så häftigt att få lyssna på alla berättelser om deras familj och allt sånt.
 
Tänk att de inte setts på över 70år! Att morfar pratar finska mestadels och Irma svenska mestadels. De var så lika! Kändes så kul och det märktes hur glada alla blev över detta! Vi alla försökte vara där när hon kom och hälsade på. Det är något vi aldrig kommer att glömma! Vi är så tacksamma för det mötet :)
 
 
 

Tankar så här på fredagskvällen!

För en stund sen kände jag mig så nere helt plötsligt. Men sen efter att ha pratat med mamma och sådär så känns det mycket bättre. Visst kan man va nere, men den här gången va det på grund av vänner jag hade förr. Då blir det inte att man bara är lite "nere", det blir så mycket mer. Har bestämt mig för att inte va ledsen. Utan istället glädjas för det som faktiskt betyder någonting för mig. Lägga energi på saker som känns bra. Varför lägga energi på det dåliga? Det tänker jag inte göra idag!
 
Jag är bra som jag är. Så är det med det! Tänker inte tvivla på mig själv. Det har jag gjort för mycket i mina dar! Tröttsamt har det varit. Alla är vi olika, så är det! Det kan vi aldrig komma ifrån. Vi allla kommer aldrig bli helt lika. Tur är det! Vad tråkigt det hade varit om det var så! Finns bara en av mig och bara en av dig♥
 
Jag är jag och jag är bra! ♥
 

Jobb/tvätt och städ

Har jobbat dag idag! Var lite annorlunda eftersom jag annars brukar jobba dygn. Men måste säga att det var skönt att bara jobba dag. Skönt att komma hem till sig liksom igen! Det är en speciell känsla att sova borta hos någon annan så, speciellt när man jobbar.
 
Sen jag kom hem har jag bara tagit det lugnt. Skönt och bara slänga sig i sängen och va en stund :) Snart ska jag börja tvätta. Ska bli skönt fast att det inte är så kul! Vi har samlat på oss ett stort berg nu! Skulle behöva diska och greja också. Får se vad som hinns med och vad jag orkar! Alfred är och jobbar tills senare ikväll, så det är mig det hänger på;)
 
 
 

Oändligt letande!

Det blev en sväng på stan igår för att kolla glasögon. Sprang runt hos flera olika optiker. Tycker det har varit lättare att hitta glasögon tidigare år, men nu var det jättesvårt. Kändes som de inte hade glasögon som passade mig! Hittade ett par som var bäst, sen ett annat par som inte var alls i närheten men som ändå var okej. Hittade inga mer! :( Har i och för sig inte varit på alla ställen än, så får ta någon mer dag och titta. Hoppas verkligen jag hittar något par, vill verkligen ha ett par nya glasögon! Mina är inne på sista refrängen minst sagt!
 
Har hittills haft tre olika par glasögon och alla har sett olika ut! Ska bli spännande och se hur det fjärde paret kommer se ut :)
 
 

Vad ska vi hitta på?

Idag är jag ledig från jobb! Skönt med lediga dagar i mellan åt! Igår efter jag hade slutat så kände jag att migrän var påväg. Usch inte alls roligt:(  Så det känns skönt med en ledig dag idag!
 
Trots huvudvärken lyckdes jag laga mat tills älsklingen kom hem och hann med en sväng på stan också. Ville överraska Alfred med present :) Han blev jätteglad! Blev fyra stycken Spiegelau glas, India pale ale :) Han har velat ha sånna länge, så prickade verkligen rätt :) Ville ge honom något för att han är så underbar, alltid finns vid min sida och för att jag helt enkelt älskar honom mestaste! Personerna man älskar mest här i världen ska allt skämmas bort titt som tätt :) Så är det bara!
 
Har ingen huvudvärk idag som tur är :) Har tagit en lugn morgon här hemma med Gaj. Gjort vad jag känt för i stunden och så. Alfred är iväg och jobbar och efter det ska vi nog hitta på något. Lutar åt en sväng på stan för att kolla på glasögon till mig. Måste verkligen ha nya och har dragit på det länge nog nu! Men får se hur vi känner. Eller kanske en loppisrunda? Känns som att det är väder för det idag! Får se vad det blir :)
 
Detta fina glasögonfodralet hör till min syster Frida! jag gav det till henne tidigare nu i år:) så otroligt fint! Skulle gärna själv velat ha ett likadant och ångrar att jag inte köpte det när det fanns fler. Men men! Ska bli kul att testa massa glasögon framöver i alla fall. Är grymt trött på de jag har, alldeles för slitna tyvärr :(
 

Hej och hå!

Var roliga dagar som jag var i Skövde:) Kändes dock lite tomt utan Alfred! :( Han kunde inte följa med för att han jobbade! Moster och kusinerna var och hälsade på i Skövde också! :) Jättekul att träffa så många som möjligt av alla nära och kära:)! Kändes tråkigt att åka hem men ändå inte eftersom Alfred väntade hemma! Nu sen jag kommit hem har det mest varit jobb som stått på schemat. Inte hunnit så mycket annat. Man får ta vara på tiden som blir över helt enkelt! Nu ska jag snart kila iväg på ett till arbetspass. Ingen vila ingen ro ;)
 
 

Besökare:)

 
Det var jättekul att ha Alfreds familj och mormor på besök för några dagar sen! Häftigt tycker jag att hon trots sina 89år orkade följa med! :) Hon var jätteglad att få se hur vi bor. Var ju första gången hon var här :) Hon sa hela tiden att hon tyckte vi hade det så fint! Hon sa även att hon va så tacksam över att vi tagit hand om Gaj! Så söt är hon:) Presenter hade hon med sig också! Finaste lyktan och en jättefin liten duk till bordet :) Är alltid så kul när man får gäster! Speciellt långväga gäster som man inte träffar så ofta!
 
 
P.S. Man ser lite av det vita på bordet som vi målat :) Är inte färdigt än, men vi är redan väldigt nöjda med resultatet! :)
 
 

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0