Riga :)

Idag köpte vi äntligen båtbiljetterna Stockholm-Riga tur och retur :) Har aldrig gjort en sån kryssning förut så det ska bli kul! :) Blir jag, Alfred, Viktoria och Blom som åker :) Kul att det verkligen blir av! Har pratat om det länge. Blev att vi beställde kvälls och frukostbufféer också! :) Kommer bli grymt kul! :)
 
Sist vi gjorde resa ihop så åkte vi till Tyskland! Nu blir det Riga istället :) Längtar!
 

Sist jag var på en sån stor båt var när jag åkte med mormor och morfar till Finland för många många år sen. efter det har det bara bivit små färjor över till Danmark och Tyskland :)
 
Vi tar bilen till Stockholm och tillbaka :) Mest bekvämt och dessutom billigare så! I mitten av November blir det att vi åker!
 
 

Fika :)

Moa var här igår! :) Blev att vi fikade och pratade i timmar! Uppskattar henne otroligt mycket som vän! Ärlig, härlig och underbar! :) Hon ger mig så mycket bra energi! :) ♥
 
Gaj var lika glad som jag över att ha Moa över på fika :)
 

Linn :)

Pratade med Linn igår :) Vi har köpt bussbiljetter så hon ska komma till oss några dagar nu i veckan :) Ska bli jättekul! Var ett tag sen hon var här och det är alltid kul att ha familj och vänner här! :) Så på onsdag kommer hon :)
 
Den här bilden tog sist hon var här. Det var hela fem månader sen!!
 

Bilen:)

Woho Alfred kom hem med den nya bilen igår :) Känner oss jättenöjda och den är så fin! :) En blå Peugot 406 blev det! den är mycket bättre än den vi hade innan :)
 
 
 
Lite suddiga bilder, men något i alla fall :)
 
 

Bil!

Just nu är Alfred påväg ner till Skövde! Blev lite hastigt bestämt, men vi är ju ute efter bil och den vi kollade på häromdagen höll inte måttet. Så nu har vi spanat in en annan i Skövde. Det var bara att köpa bussbiljett och åka dit och kika på den. Alfreds pappa har redan vart snäll och tittat på den och även kört den. Han gav klartecken att han tyckte den va bra så då kändes det värt att Alfred också skulle åka ner och titta på den! Förhoppningsvis kommer han hem med den :) Åå, hoppas den är så bra som den verkar! Vore gött att ha bil igen! Jag däremot kommer vara hemma med Gaj. Får ha maten färdig tills han kommer hem, blir nog perfa detta :)
 
 
Samtidigt när han är nere i Skövde passar han på att träffa sin familj  och mysa lite med Ville :)
 

Max

Blev en spontan busstur till Max. Det tar lite längre tid än om man hade haft bil, det blev vi varse om! Men det var värt det. Det va skönt att inte behöva laga mat ikväll, ibland får man göra så! Sen blev det en långpromenad innan vi tog bussen hem :) Superhärligt! Sen att ett barn spydde på max och att det va tråkigt mörkt ute, det var det sämsta. Annars var det jättebra! :)
 
 
 

Fixar och donar!

Jahapp, då var det lördag! Dagen har spenderats hemma. Gjort massa behöva-göra-saker. Så otroligt skönt att få dem gjorda. Är inte färdiga än men det blir vi på ett knyck! Nu tog vi en liten paus. Jag dricker te och tittar lite på tv och Alfred sitter lite vid datorn. Sen är det bara att fortsätta! :)
 
Tillsammans är vi ett bra team du och jag :)♥
 

Love is all you need, all you need is love!

Idag var jag uppe med tuppen minsann. Var ett tag sen jag var det. Det var motigt men det gick! Vaknade av en mardröm och det var inte alls kul! Men den valde jag att glömma snabbt! Det bar iväg till skolan för några timmar och sen cyklade jag hem och tog det lugnt i soffan! Somnade dessutom en stund, det var gött. På kvällen pratade jag med min fina syster Frida, det behövdes! Ett otroligt bra samtal som stärkte mig mycket! Bra relationer ska man ta vara på, de växer inte på träd! :) Är otroligt tacksam över de fina relationerna jag har! Love you all, ni vet vilka  ni är ♥
 
 

Regnet och rusket fortsätter

Hm, fortfarande regn och rusk. Är det något jag inte gillar med hösten så är det just det. Men samtidigt så passar det bra med mina sysslor just nu. Plugg, plugg och plugg. Hade ju vart himla tråkigt om det var strålande sol och jag hade behövt missa det fina vädret. Så jag håller tummarna för att solen kommer fram lagom tills att jag inte behöver intensiv-plugga mer! ;)
 
Den här dagen kommer väl mestadels bestå av att plugga. Ska snart ut med lillkillen på promenad och samtidigt ska jag posta några brev, lämna tillbaka bok på bibblan och även handla det viktigaste vi behöver i affären.
 
När Alfred kommer hem från praktiken blir det förhoppningsvis iväg för att kolla på bil! Har nog glömt berätta det men vi sålde våran bil i förrgår. Trodde inte det skulle vara så vemodigt som det faktiskt var! Men det var behövligt! Så nu letar vi ny:) Eller inte helt ny alltså, någon begagnad men som blir ny för oss;) Håll tummanra! Vi vill så gärna hitta en, känner oss lite handikappade nu, i-landsproblem jag vet. Men ändå! Så skönt med bil:)
 

Ösregn!

 
Fy tusan vad det öser ner regn här idag! Började redan igår kväll och har säkert hållt på under hela tiden! Verkar inte sluta inom en snar framtid heller. Eftersom lillkillen var tvungen att komma ut var det bara att klä sig efter väder och ge sig ut. Men trots detta blev jag genomblöt ändå. Vattentäta skor, regnjacka och paraply räckte inte! Hm:/ Har fått ett regntäcke till Gaj också av en bekant, men är ju inte van att använda den så glömde den såklart!  Fick torka lillkillen länge och sen fick han på sig sin tröja :) Det verkade han gilla! Jag fick byta kläder när jag kom in också! Har inget fancy på mig när det gäller kläder idag inte. Tog Alfreds långkallingar, en tjocktröja och en t-shirt med jordgubbar på! Blir bra det när man ändå bara ska vara hemma och plugga :)

Fridfullt

Tändna ljus är fridfullt tycker jag! Att sitta i ett mörkt rum med några tändna ljus, en kopp te och min dagbok är så skönt för själen! Det fattas bara en brasa! :)
 
 

Underbara du:)

Idag när älsklingen kom hem hade han med sig en present till mig :) När han gav den till mig sa han: den här får du för att du är du och för att du är bäst! Åå älskade du! :) Så underbar han är, kan inte förstå att han är min! Han överraskar mig för varje år jag känt honom. Blev så otroligt glad :) Älskar dig mestaste älsklingen! Tack så mycket fina du, älskar klockan:) Kommer använda den jämt! Och du? Det är inte jag som är bäst, det är DU!♥
 

Friday it is!

Sov hårt inatt, kommer inte ihåg några drömmar vilket jag annars brukar göra. Vaknade dessutom sent ._. Nej, det var inte gött att sova länge! Hade velat vara uppe i tid. Typiskt sånt! Glömde även att ställa klocka! Jaja! Det som är bra ändå är att det är fredag :) Fint väder är det ute också! :) Känns som det kommer bli en bra dag :)
 
 
 
 

Mörkare ute nu!

Dagarna går så fort just nu. Man märker när det börjar bli mörkare tidigare på dagarna för det känns ju som dagarna blir kortare då. Liksom lättare att lägga sig på kvällarna också! (Även om jag sitter här när klockan snart är halv ett på natten, haha! Är dock inte vanligt längre att jag är uppe så här sent om det inte är på fest!)
 
Idag hade jag maten färdig när älsklingen kom hem från praktiken! Fick bli lite husmanskost! Köttfärslimpa, potatismos och gräddsås! Husmanskost är ju bara såå gott! Med lingonsylt och géle blev det ännu bättre och mjölk i glasen såklart! :) Mumma!
 
När vi var ute och gick nu ikväll så kände man riktigt den där kylan i regnet, sådär precis innan det börjar snöa. Isande kallt! Så inom några dagar kommer säkert första snön! Känns jättekonstigt på något sätt, eftersom värmen ändå stannat längre än vanligt!
 
 
 
 

Regn och rusk!

Vaknade upp till ett regnigt Karlstad! Var en blöt promenad för mig och Gaj. Hans tass är mycket bättre nu som tur är! Alfred berömde mig för att ha gjort helt rätt med tassen, vilket var jättekul att höra! Kan säga att jag hade koll på hans sko under hela promenaden, så idag tappade vi den inte;)
 
Du betyder så mycket för mig lilla du♥
 

Livet!

Livet är absolut inte lätt alla gånger, det går nog upp och ner för oss flesta i perioder! Det som är viktigt är att finnas där för varandra och stötta när det behövs. Tillsammans klarar vi allt, så är det! Tack tack tack och åter igen tack till er alla som funnits där för mig någon period i mitt liv. Ni alla har hjälpt mig på något sätt och det är jag tacksam för. Allt det jag fått från andra hoppas jag att jag kunnat ge vidare och även fortsätta med i framtiden! Pay it forward så att säga! Det är otroligt viktigt och tycker alla borde tänka så. Varför göra någon illa när man kan göra gott:)? Ekvationen är helt självklar för mig!
 
 
 
 
 

lillkillen

Idag när vi var ute tappade lillkillen sin sko som han måste ha på tassen eftersom han skadade klon för några veckor sen. Så typiskt! Det har hänt några gånger förut men jag har alltid hittat den som tur är. Idag när han tappade den utan att jag märkte det så skadade han tassen igen. Det blödde och jag fick snabbt gå hem med honom. Kände att paniken var nära och försökte göra det bästa med vad jag hade för att det skulle bli så bra som möjligt! Alfred var på praktik så fick lösa det själv. Usch vad läskigt sånt är tycker jag! Gillar det inte alls. Men det verkar helt okej med honom. Alfred får titta på det sen! Hoppas det inte blir värre bara! Älskade lillkille♥ Var ute och letade efter skon och hittade den som tur var :) Som sagt, är ju inte första gången det händer!
 
Inte lätt ibland när djur skadar sig och inte kan berätta för en. Gaj är en så otroligt tyst hund också så måste försöka tyda hans blickar och så istället. Han gnyr till bara om någon exempelvis råkar trampa på honom eller om han blir väldigt glad!
 

Tupperware!

Idag har dagen gått i ett! Pluggat, städat, bakat havrekakor och kokostoppar, varit ute med Gaj, handlat, lagat mat och haft Tupperwareparty :) Var supertrött precis innan alla kom till mig. Tänkte "hur ska jag orka detta", men det gick galant. Tycker det är kul med sånna partyn :) Beställde en stor bakbunke på 7.5 liter och en vattenflaska :) Hoppas på att bli nöjd! :)
 
Bjöd på fika efteråt också. Alla kakor var uppätna när gästerna hade gått hem. Superkul verkligen när det blir så! :) Det ser jag som gott betyg :)
 
Nästa gång hoppas jag på att få gå på ljus eller sminkparty! Hade varit roligt :)
 
 

UpSideDown

Idag har varit en knasig dag! Känslorna lite upp och ner och känt mig stressad. Nu känns allt bättre som tur är! :) Fixat det mesta hemma, bara lite disk kvar (men disk kommer man aldrig undan tyvärr). Nu på kvällen har det blivit lite fredagsmys framför tv:n. Var skönt att bara sitta ner och vara, känna stressen släppa och njuta av kvällen! :) Kommer nog vara så resten av kvällen! :)
 
Ser fram emot imorgon! Då kommer min vän Lisa hit till Karlstad!:) Hon ska sova hos oss och det kommer bli superkul! På kvällen ska vi på födelsedagsfest hos Johanna :) Känns som det kommer bli en bra dag! :)
 
Jösses vad vädret skiftar! Igår var det svinkallt ute! Såklart hade jag klätt mig för lite, så frös som satan när vi var ute och gick med Gaj! Idag var det tvärtom! Klädde mig för varmt! Gaah! Blir galen :P
 
 
 

Älskade, älskade vän!

 
När vår kära Molly somnade in köpte jag ett halsband med hennes namn på! Vill alltid minnas henne och med ett halsband känns det som att hon kan vara nära mig! Detsamma ville jag göra när Leo inte längre fanns mer. Usch, fortfarande jobbigt att prata om och även skriva om. Det vänder sig i magen på mig :( En av mormors vänners barn gjorde detta fina smycket till mig! Blev så otroligt nöjd! Grät när jag såg den första gången. Saknar honom så otroligt mycket varje dag och att se halsbandet med hans namn på gjorde att jag saknade honom ännu mer. Älskade älskade vän, du finns alltid i våra hjärtan♥
 

Nya glasögon!

Var och hämtade ut mina nya glasögon igår! När jag testade dem i affären höll jag nästan på att svimma. Var sån skillnad i styrka (fast ändå inte, bara lite skillnad) att jag blev yr. Även om min syn inte ändrats så värst mycket så är det ju ändå så att man märker en skillnad och på det sättet är ögonen väldigt känsliga. När jag försökt använda dem idag så har jag bara kunnat det i korta stunder, annars får jag huvudvärk! Hoppas att jag snart kommer att kunna ha dem hela tiden! Har känt mig lite osäker på dem, men tror det bara är att jag inte är van vid dem än. Alfred säger hela tiden att de är fina på mig, så det är ju kul att höra i alla fall! :)
 
Tills jag vant mig vid de nya får jag använda de gamla och alternera i mellan. Så just nu har jag tre glasögon! Känns lite mycket, haha! Men så småningom kommer jag ge mina gamla glasögon till insamling så att någon annan får nytta av mina glasögon! :) Så det kommer bli toppen!
 

Halloj!

Tjolahopp! Har hunnit vara i Skövde några dagar, vilket alltid är härligt! :) Kikade på mormor och morfars fina kök! Kommer bli jättebra när det är helt färdigt! :) Har även hunnit fika på cafét Förr med Alfred och mina äldsta systrar! Hittade även en och annan GreenGate sak som fick följa med mig hem:) Hihi! Har såklart hunnit med massa mer men blir nog tjötigt om jag punktar upp det:)
 
Kom tillbaka till Karlstad i måndags men då var det bara direkt att hämta jobbväskan och åka iväg och jobba! Jobbade ett pass på 26h! Kan säga att jag var helt mos i huvudet efteråt! Men man får tänka att det är cash;) Åt jättegod hemmagjord pizza igår á la tacosmak! Riktigt god, men åt för mycket så jag trodde jag skulle dö rent ut sagt! Fy bubblan! :P
 
Idag har jag fixat och donat här hemma. När vi åkte till Sövde lämnade vi det lite i kaos, så var skönt att få det lite ordnat. Inte helt färdigt, men många bäckar små! :)
 
Fick den här fina ringen av Frida:) Att en så liten sak kan göra en så glad:) Tack fina du♥
 
 
 

Joråsåattde..

Sitter i köket och pluggar med min älskling. Sitter vid var sin sida av bordet och köttar hemtenta! Gillar att vi sitter nära varann och pluggar. Även om det inte är om samma sak vi skriver så ger vi energi till varandra att klara oss igenom det tråkiga, haha! Har lite paus nu men tänkte sätta igång snart igen. Kan inte bli helt klar med uppgiften ikväll eftersom jag behöver några böcker, men tänker göra så långt det är möjligt i alla fall :)
 
Jag pluggar mycket på eftermiddag/kväll. Då är jag typ som piggast. Förstår mig inte på människor som sätter sig i skolan och pluggar kl.8 på morgonen självmant.. Gaaah! Nej, sovmorgon först------> sen plugga! Jag vet att jag är lite knas, men så äre mät!
 
Hösten är verkligen här nu, me like :)
 
 
 

:):)

 
Älsklingen var hos optikern igår. Vi tänkte det var lika bra att han också fick tid så att han fick sin syn kollad. Det var första gången för honom. Det var bra att han gick för hans aningar var inte så dumma. Han har haft ont i huvudet rätt mycket och vart trött i ögonen och så. Optikern sa att han hade brytningsfel på ena ögat och sådär och att det är bra om han skaffar sig glasögon! :) Så han hade testat massa par och kom hem med olika varianter:) Var jättesvårt att föreställa sig honom i glasögon, men ska bli kul att han också ska få det nu! Så slipper jag vara ensam, haha! Vi ska ner en sväng sen senare och lämna tillbaka de han lånade (här får man bara låna en dag, jag vet, jättedumt :/). Samtidigt ska vi kolla på om vi hittar något mer par:) Det är ju inte så lätt att få vet att man behöver glasögon och sen att behöva välja ett par snabbt. Så tror han får tänka ett tag och sen skaffa sig det! :) Kommer bli spännande detta! :)
 
 
 

Partyt avblåst

Blev inget Tupperware party igår :( Personen som skulle komma avbokade i sista stund :( Riktigt tråkigt! Hade sett fram emot det. Tycker sånna partyn är roliga :) Fick boka nytt datum, men var jättetråkigt att behöva skriva till alla gäster som skulle komma. Dessutom hade jag bakat massa chokladbollar och städat så det var kliniskt rent hemma;) Jaja, får väl göra om proceduren tills nästa gång! Alfred fick i alla fall ta med sig massa chokladbollar till skolan idag när han skulle plugga med några kompisar! :) Fick hem några kataloger som man kunde kika i och beställa från om man ville också. Ska se om jag vill ha något. Det är rätt dyra grejer som de säljer, men å andra sidan håller de i hundra år också;) Skämt åsido, men väääldigt länge i alla fall!
 
 
 
 
Fick bli en lugn kväll istället framför tvn! :)
 

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0