Hemma igen

Kom hem igår kväll efter några dagar på vift. Blev en visit ner till Skövde och träffade den närmsta familjen/släkten. Sen kom Viktoria:) Vi hämtade henne på resecentrum och åkte och handlade direkt. Vi skulle ha frukost till våran resa. Sen blev det att sova. Vi hann sova i ynka tre timmar innan vi skulle ut på vägarna. Tyskland var målet:) Det var många timmar i bil, men med bra musik och härligt sällskap, gick det galant:) Hur bra som helst helt enkelt. Blev en del färjor, Sverige-Danmark, Danmark-Tyskland,fram och tillbaka. Fyllde Alfreds föräldrars gigantiska bil med hallonsaft inför nollningen och sen tillbaks igen. Gissa om vi var trötta sen? Jojjomän! Träning med att bära allt blev det flera gånger om också. Hujedamej vet ni vad! När vi var framme i Skövde igen, sov vi många timmar innan vi steg upp igen och efter några timmar så åkte vi mot Karlstad. Rolig resa allt:) Ser fram emot nollningen! Börjar småfesta imorgon med lite tjejer från klassen för att fira Lina som fyllt bolaget, blir perfekt:)
 
 
 
 
 
:)
 
:)!
 
 
 
 
 
 
 
Fler bilder läggs upp inom kort:)
 

OS 2012

Har precis tittat färdig på OS-invigningen 2012. Påbörjade den ju också  i veckan, hann då inte se hela, men var bara tvungen att göra det nu. Så bra det var och så fint :) Mycket känslor i omlopp när man tittar på det. Hade tänkt börja titta på avslutningen av OS också :) Har hört att även den ska vara bra och eftersom jag tyckte denna var bra, så är det ju självklart att jag ska se den här också:)
 
Har för övrigt inte följt OS 2012 slaviskt, men har allt tittat lite då och då, det tycker jag hör till, så man har lite koll i alla fall :)
 

Tips på mascara :)

 
Var i stort behov av mascara, så jag slog till på den här. Hade egentligen velat haft en med lila omslag, som min syster har, som är grymt bra. Fast tyckte den här hade bättre borste. Så det var insidan som fick räknas, istället för utsidan, när jag valde mascara. För snygg är den ju inte om man jämför med den lila. Men förbaskat bra på mina fransar:) Under hundralappen också! Perfekt om du frågar mig :)
 

Fy faen vad gött!

Är nu färdig med de förbannade uppgifterna jag hållt på med nu i veckan. Inte de roligaste lördagsgörat precis, men gött att få det undanstökat. Nu hoppas jag bara att läraren blev  lika nöjd med dem som jag;) Så det blir en spänd väntan på svaret!
 
Nu är det bara soffhäng som väntar. Jag tyar nämligen inte något mer! Så Lite kolsyra, choklad och salta pinnar får nog allt göra mig sällskap tror jag.
 
Promenad med lillkillen kan jag gå med på, men sen är det stopp, hahah! Har lärt honom nytt trick idag också:) Så söt är han! Svårt att förklara tricket! Får nog allt ta en serie bilder så ni ser från början till slut vad jag menar. Men trots att han är såpass gammal, så går det bannimej att lära honom ändå:)
 
Gaj ute i skogen förra veckan :)

Lördag

Yes då är det lördag då. Har varit the night from hell rent ut sagt. Somnade inte föränn jättesent. Låg och vred och vände mig. Hörde Alfred snarka. Kände att jag blev tokig. Sen när jag väl somnade så vakande jag stup i ett. Drömde på det även mardrömmar. En dröm var så otroligt jobbigt att jag försökte väcka mig själv ur den. Alfred bara hörde att jag skrek rakt ut, så han fick lugna mig tills jag fattade att det bara var en dröm. Men det var jättejobbigt:(
 
Har fått tillräckligt med sömn ändå känner jag. Tur är väl det, annars hade jag nog varit som en sur gammal kärring idag, haha! ;) Men det är jag inte, känner mig efter omständigheterna glad:) Vädret däremot piggar ju inte upp så värst mycket heller:/ Blev en promenad förut, riktigt jobbigt duggregn som sätter sig på glasögonen. Men det som är bra med sånt här väder är att man kan göra många andra "bra och göra" saker istället. Typ dricka te, plugga, städa och annat!
 
Pratade med min syster Frida i skype förut.Var länge sen vi pratade nu. Har mest varit sms den senaste tiden. Så det var jättekul att få göra det, dessutom att kunna se varandra:) Fick även prata med Linn lite också:) Mamma, Linn och Frida har skaffat sig en kattunge också:) En liten hankattunge som mestadels är Fridas, men jag tror att de alla gillar honom och har välkomnat honom, tagit honom till sina hjärtan:) Han var så otroligt fin! Liknar katten mamma hade när jag var liten:)
 
Deras nya lilla kille heter Marly! Ska få träffa honom snart, ska bli så mysigt :) När vi pratade i skype idag såg man hur bra Leo och Marly går ihop också:) Så otroligt fina tillsammans! :) Ser ut som de verkligen gillar varandra:) Som att Leo tog hand om Marly lite:) Tror verkligen att det kommer gå hur bra som helst för dem med Marly. Trots att han endast varit hos dem i några enstaka dagar, så är han som en av dem:)
 
 
Mamma skickade den här bilden på Leo igår :) Han är så söööööt♥

FAN!

Once upon a time började inte alls idag. Det var avsnitt 12-22 som gjorde det. Men vi har redan sett alla. Alfred letade sen fram när nästa säsong ska börja, vilket i Sverige är våren 2013. DAMN:/ Aja, den som väntar på något gott....väntar ibland allt för länge;)
 

A sunny day

Idag vaknade jag verkligen inte lika tidigt som igår. Jisses! Sov så länge så jag blev tokig på mig själv. Missade samtal som försökt ringa mig och så också. Inget kan väcka mig när jag sover så tungt! ;)
 
Fick reda på ett skönt besked idag. Så nu slipper jag vara orolig över det. Nu är det framåt som gäller :)!
 
Dagen har gått fort idag. Småplockat med saker hit och dit. Känns som jag får ordning på saker och ting men ändå inte. När saker blivit gjorda, kommer det alltid fler. Haha! Men det är ju så det är.
 
Snart blir det mat, vankas kyckling. Senare sen ska jag titta på Once upon a time som börjar idag! Har väntat så länge, så äntligen!! Ska bli kul! :)
 
 

Trallallaaaaaa :)

Blev mycket bättre igår när Alfred kom hem :) Såklart!! Best person ever to make me happy:) Always! Blev en nattur till Max. Gött att komma hemifrån lite, göra något helt oväntat och få äta gott på köpet. Var verkligen forever sen vi åt sån köpemat.
 
Idag vaknade jag självmant vid 6.30 på morgonen. Till och med innan Alfred åkte till jobbet. Var sen vaken. Gick morgonpromenix med lillkillen och duschade och hade mig. Var underbart! Sen timmarna efter bestämde jag mig för att kolla på OS-invigningen för i år. Hört att de skulle vara bra. Har lite till att titta på, men jösses så bra det varit än så länge. Riktigt kul att se! Ska se avslutningen sen också täntke jag:) Men det får bli imorgon eller något.
 
Efter att Alfred slutat jobbet ringde han och sa att jag skulle ta med handväska och komma ner. Han tog med mig på  surprise tur. Åkte genom fina ställen i utkanten av Karlstad. Underbart i det vackra vädret:) Slutade med sen lunch på Råtorps café:) Perfekt mysigt vid vattnet. Vi tog varsin smörgåstårtebit, yummie:)! Vi köpte med oss nybakt bröd och fika hem också:) Blev en tur till Röda korsets secondhandbutik de har där också, men fann inget. Mysig idé av honom att ta mig på en mini-spontan utflyckt:)
 
Har varit en jättebra dag!:) Hoppas och vill att det ska vara så framåt nu:)
 
 
 
 

:(

 
Ibland är det jobbigt. Viktigt att få känna så också. Gäller bara att låta sig känna sig nere, samla krafter och sen be back on track igen. Det farliga är att hamna där. Det planerar jag inte att göra igen. Inte så som det var förut. Är mycket tankar nu bara och Alfred jobbar. Längtar tills han kommer hem och kramar om mig och säger att allt kommer bli okej! Behöver det nu. Fy fan, detta är bannimej inte kul. Men man måste ju veta hur de är att vara nere för att kunna känna glädje och tvärtom också. Gäller att stå ut. Detta mående är inte för alltid, inte ens i närheten. Tröttsamt när man har sånna stunder bara.
 

Allt för idag, slut för idag!

Har varit näsan i böckerna idag med. Känns bra att göra det:) Bäst att ta vara på sin ork när man har den:) Höjdpunkten var när jag tog paus och åt lunch. Den goda härliga kalopsen från igår. Så förbannat gott!! Kul när man lyckas med maten. Speciellt stora hopkok :)
 

Lavendel!

 
Mormor hade massvis med lavendel i sin trädgård. Passade på att ta lite av henne och torka:) Ser så fint ut och luktar gott också! Kanske om jag vågar, ska jag använda det i bakning tänkte jag. Men det återstår att se;)

Än är inte dagen slut!

Blev lite pajätande här förut och tittande på Simpsons! Härlig serie det där :) Pluggandet får ta vid imorgon igen. Lite helg ska man väl ha också;) Imorgon väntar även god söndagsgryta som ska tillagas:) Mums! Skulle behövas städas här också, men det får vi ta senare. Vad gör väl lite skit i hörnen?;)
 

Gröna fingrar!

Detta var för ett tag sen!
 
Så här ser de ut nu :) Blivit riktigt fina :)
 
Vår paprikaplanta som vi gjort själva:) Kul att exprimentera lite!
 
 
Vår timjanplanta :) Älskar krukan :)
 
Köpt på Village♥
 
 
Närbild på tomatplantan jag fick av min syster :) Den var mini när jag fick den och har växt sig stor och fin nu. Den har blivit minst 20cm och större kan den bli :) Den har skjutit ut knoppar som snart kommer slå ut till blommor :) Kanske blir det några tomater också? Får hoppas på det!
 
:)
 

The last few days

Är inte så flitig med bloggandet varje dag som många andra är. Blir när andan faller på helt enkelt :)
 
Igår var vi ute i skogen, letade än en gång kantareller. Fann inga. Var helt fel skog för det. Men så blir det när man testar olika skogar här runt omkring. Blev 1/2 liter blåbär och vilda hallon plockade i skogen i alla fall :) Detta gjorde älsklingen en paj på till oss idag som vi ska njuta av! Länge sen jag åt en hallon /blåbärspaj :) Vad lyxigt det är när en själv inte gör pajen också;)
 
Idag har vi mestadels spenderat dagen med att plugga. Sånt behövs också :) Gött att få undan grejer som legat ett tag. Är fortfarande inte helt färdig. Får se om det blir mer idag eller om det blir att fortsätta med det imorgon igen. Har i alla fall ätit för ett tag sen, så magarna är mätta på oss! Blir nog film senare sen också :) Igår kollade vi på filmen A thousand words! Jättebra var den! Både rolig men med ändå bra budskap. Eddie Murphy är med i den också :) Ett bra tips för den som är sugen på film!
 
 

Mormors vackra blommor♥

Igår och idag

Igår träffade jag klasskompisen Lina på stan för en fika :) Trevligt var det :) Kul att träffas utanför skolan. Blev att fika på House of Melkers :) Ett jättemysigt fik som verkligen passade då det bara öste ner regn utanför. Vägen hem från stan var inte den lättaste. Nästan så att inte ens paraplyet hjälpte mot all regn. Dessutom så regnade det in i bussen, aldrig varit med om tidigare, men jisses det var en upplevelse! Ska bli kul att träffa Lina och andra klasskompisar hemma hos henne senare i augusti sen :)
 
Idag har jag fixat och donat massor med allt möjligt. Ska snart laga mat inför att Alfred kommer från jobbet. Blir sena middagar lite då och då, men tycker det är roligare att äta med någon än att sitta själv och äta. Typ det tråkigaste som finns tror jag. Får se vad som hittas på senare sen:)
 
 
 
 
I love butterflies♥

De senaste dagarna

I torsdags fick det bli en tur på stan. Var ett tag sen jag va det i Karlstad. Man får sig nästan en chock. Så otroligt mycket människor här jämfört med Skövde. Haha! Gillar båda städerna mycket. Båda känns hemma. Får väl se vart framtiden bär oss.
 
Skulle fixa pass till mig, då jag behöver det och Alfred redan har ett. Men när jag går till passexpeditionen så säger hon att jag inte behöver något. Har tydligen ett speciellt idkort som gör att jag kan resa i en massa länder med det. Aha tänkte jag. Har haft det där idkortet i fyra år nu och inte alls vetat det. Men hey, man lär sig något nytt varje dag;) Skönt att inte behöva lägga pengar på det då;)
 
 
Träffade efteråt min fina vän Viktoria för några timmar. Trevligt som alltid :) Blev lunch på vårt favvoställe Maché och även varsin glass i den gassande solen. Gottigt!  Blev inte så mycket shoppande för oss som det blev sist. Men det gjorde inget. Ibland är det bra för plånboken att vila. Alltid kul att träffas och bara tjöta lite om allt och inget. Inget krussidullande, sånt gillar jag! Blev lite planer gjorda inför framtiden, inget riktigt spikat, men ändå kul att planera sånt man vill lite :)
 
 
När jag kom hem från stan mådde jag inte alls bra. Var både fysiskt och psykiskt trött, så jag sov 3 timmar på kvällen där. Inte bra, men vad göra när man inte orkar något? Drömde mardrömmar gjorde jag under tiden också. Yscha! Bättre blev det när Alfred kom hem från jobbet sen! :) Då blev det mys för både mig, Alfred och Gaj i soffan. alla ihopkurade tätt intill varandra. Vi lyssnade på regnet och allt bullrande. Jisses vad blixtrarna är läskiga när det är kolsvart ute!
 
I Fredags var vi på stan. Köpte en jättefin kruka i en av favoritaffärerna i Karlstad, Village :) Köpte även olika viner ämnade för helgen :) Blev en fika på stan med kompisar:) Vi blev ett litet gäng:) Var god fika och gott sällskap:) Efteråt blev det att storhandla. Behövde fylla på med massor, så det tog sin lilla tid. Efteråt var vi trötta. Blev sen middag och sen tv:n.
 
I helgen var vi ute i skogen och plockade svamp! Var hur fint väder som helst ( i alla fall när vi var i skogen). Gaj njöt som fisken i vattnet och vi hade det inte så pjåkigt heller. Blev mer kantareller än vi trodde vi skulle hitta. Så 400g blev det i alla fall :) Blir gott till hösten med någon god gryta eller som sås och så:) Jag och Alfred drack olika viner som aldrig förr. Slutade med lite mini party för oss själva. Riktigt trevligt faktiskt. Lyssnade på massor med gamla godingar till låtar och hade härliga pratstunder om allt och inget. Dagen efter var däremot inte rolig. Eftersom jag inte festat och druckit alkohol så mycket det senaste så mådde jag rent ut sagt skit. Haha, så det gick inte i många knop den dagen inte.
 
 

Promenix it is :)

Hepp, nu har jag slappat framför datorn mesta tiden hittills av dagen. Nu blir det en till promenix med lillkillen istället. Ska bli skönt med luft! Snart slutar Alfred jobbet också :) Wiiee! Då blir det handling, kika på stan och fika med kompisar :) Ska bli kul:)
 
 
 

Bilder från Skövde :)

 
 
 
 
 
Leo och Fanny fick fina namnbrickor av mig och Alfred :) Likadana som Gaj har :) Fast på deras brickor är det namn på framsidan och telefonnummer på baksidan :) Jättefina blev dem! :)
 
Leo♥
 
Min vackra Alfred♥
 
 
Alfred, Linnéa, deras kusiner Elvira och Julius :) Ville och Gaj fick va med på kortet också :)
 
Kusin Jessica :)
 
Mormors vackra blommor♥
 
 
Mamma och Leo♥
 
Mormor♥

Lilla bubben!

 
Inte bara omställningar för mig och Alfred nu med att byta miljö och sådär. Är såklart även det för lillkillen i familjen också. Han har sovit i stort sett hela dagen. Inte lätt att vara gammal och grå, men att vara söt som få, det är han minsann! ♥

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!

Eller?
 
Jo det kan jag tycka.
Lämnade in min kamera på Mediamarkt i April och fick tillbaka den i måndags. Kort tid som lovat? Absolut inte. Har krånglat sedan dag ett tills dess att jag fick tillbaka den. De tappade bort vårt kvitto och personal som inte alls var service minded, vilket resulterade i dåligt bemötande gentemot oss. Dessutom är det inte min kamera jag fått tillbaka, utan en annan, visserligen likadan, men begagnad. Tycker jag borde fått en ny, eller något mer som kompensation. Har krävt det också, får se vad det anser om det. Annars har de mist två kunder för alltid. Har tidigare tyckt att de varit en otroligt bra affär, men med allt vi gått igenom jag och Alfred, för min lilla kamera, så känns det inte alls värt att handla där. Kommer möjligen handla hos deras konkurrenter istället. Vad som sker med detta ärende får framtiden visa. Jag förväntar mig i alla fall bättre bemötande från dem, annars är det dem som tappar kunder. Ett plus är ju i alla fall att jag äntligen har en kamera igen. Att inte alltid behöva använda Alfreds systemkamera. Blir lite tungt och bökigt ibland.
 
 
 
Titta vilken fin kanna jag fick av min mamma :) Green Gate, ett av mina absoluta favorit märken! De har så otroligt vackra saker♥

Finally hemma :)

Är äntligen hemma i Karlstad igen! Blev ju lite mer dagar i Skövde än planerat. Men händer det akuta grejer är det bara att ändra sina planer. Kan meddela att min morfar är återställd och allt har gått bra. Endast ett stort ärr på halsen som finns kvar från operationen, men glädjen över att han fortfarande finns i livet gör att man inte bryr sig om sånt, varken han eller vi.
 
Var härliga extradagar i Skövde med både bra och hemskt dåligt väder, men med bra sällskap gjorde det ingenting. Saknar och längtar efter många av dem redan, men ska bli skönt att ta tag i mitt liv här i Karlstad och fixa och dona med allt jag behöver här också.
 
 
 
Sånna här vackra rosor växer det i min mormors trädgård :)

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0