Butterflies :)

 
 
 
Precis som mitt bloggnamn heter Butterflychick, så ger det en hint om att jag gillar fjärilar :) Det är något jag gillar väldigt mycket och har gjort så länge jag kan minnas. Samma är det med fjärilar och hjärtan. Vet inte varför, men har väl en slags speciell kärlek till det ;) Nu på senare tid har det kommit till ugglor också:) 
 
Här är det bilder på mina kalendrar :) De med många fjärilar var min kalender för 2011-2012. Den tog precis slut, så behövde en ny. Vad passade inte bättre än att jag hittade en ny variant av samma som hade gjort den förra!? Blev jätteglad när jag fann den. Gillade den förra så mycket, så kul att kunna ha en likadan fast ändå inte, även detta året :) Den är köpt på Åhléns, om det är någon som funderar på en ny kalender :)
 

Mer färg åt folket :)

 
 
 
Förr när jag var yngre använde jag aldrig färg på naglarna. Var endast fransk manikyr som gällde. Nu är det precis tvärtom. Tycker det är jättekul med färg på naglarna och så fort färgen flagnar av försöker jag byta till nytt :) Eftersom vi inte har diskmaskin hemma och därför får diska för hand, har min naglar blivit väldigt sköra. Sällan de växer sig långa och fina. Och de gångerna de gör det, så klipper jag ner dem. Tycker det är hemsk med långa naglar när man diskar. Speciellt när jag diskar med så varmt vatten.  De blir så mjuka och känns som de ska gå sönder. Därför är det kul att kunna piffa till sina korta naglar med lite färg :) Den här gången lånade jag Fridas nagellack :) 

Från en minut till en annan

Ibland blir saker inte alls som man tänkt sig eller någonsin trott. Men hur det än blir får man ta lärdom av det och blicka framåt!  I torsdags åkte jag och Alfred till Skövde för att hälsa på släkten på både min och Alfreds sida. Det hanns med. Men det hände saker under den helgen som ingen av oss någonsin kunde ha föreställt oss. Jag och Alfred skulle egentligen åkt hem i söndags, men det slutade med att bara Alfred gjorde det. Han var tvungen för att han skulle jobba dagen efter. Jag var tvungen att stanna i Skövde och vara hundvakt åt Leo och Gaj. Vet inte ens vart jag ska börja med hela den här historien, men ska försöka ta det från början. Att jag väljer att skriva ner det är för att själv ändå minnas detta och för att få andra förstå att det finns orsaker för hur det varit för mig nu ett tag och kanske är därför vi inte haft så mycket kontakt. I alla fall varför jag inte hört av mig och detta är en av de händelserna. 
 
I torsdags när vi åkte till Skövde var det till mormor och morfar vi åkte till först :) Där var moster Sari och hennes två barn, samt en vän till dem. De skulle egentligen åkt hem dagen innan, men de ändrade sig i sista sekunden och stannade längre. Mamma var även där, så vi var i stort sett alla de i familjen/släkten som brukar träffas, bortsett från några få individer som inte var där. De flesta av oss bestämde oss för att spela spel, det var rätt sent, men det gjorde inget tyckte vi. Vi hann inte ens börja då morfar kommer in till köket där vi satt och sa att han tappat synen på ena ögat. Vi förstod igenting först. VA? vadå tappat synen liksom. Han förklarade hur han kände och han såg ingenting varken utan eller med sina glasögon. Efter ett tag kom synen tillbaka i strimmor. Han mådde förövrigt bra. Vi alla tyckte det var både konstigt och obehagligt. Alfred sa direkt att han ville ringa 1177 för att höra med dem vad de tyckte om det som just hade hänt.  Visst tänkte vi, absolut bäst att göra så. Hellre ringa och fråga en gång för mycket än en gång för lite. Han var borta en stund. Han hade fått morfars personnummer, så han kunde ringa åt honom och fick reda på vilka mediciner han hade och sådär. Vi alla tänkte att det var bra att synen kom tillbaka, att det kanske inte var något farligt.
 
När Alfred efter en stund kommer tillbaka ser jag på hela honom att något inte stämmer. Jag kan läsa hans kroppsspråk och se att det är något viktigt han måste säga. Han sa: Nu är det så här att jag har pratat med sjukvårdsupplysningen och de tycker att vi ska ringa 112. Hela mitt huvud blev kaos. Jag hatar ambulanser och får panik i deras närhet. Sjuksköterskan han pratade med tyckte att de skulle åka in för att säkerställa så att allt står rätt till, så det inte är någon propp eller så. Alfred bestämmer sig för att köra själv. De bor inte lång från sjukhuset så det går snabbare att åka själva. Han tar med sig morfar och min moster. När de åkte var klockan 22.30. Alfred och Sari kom hem 1.30 på natten. Morfar har inte kommit hem än! :(
 
Det var nämligen så att hade Alfred inte agerat och ringt eller åkt med honom till sjukhuset, hade han kunnat bli blind på sitt öga, få stroke och i värsta fall dött. Men i och med att vi tog det säkra före det osäkra, har vi kunnat göra så att sådana hemska saker inte hänt. Han undersöktes och fick vara kvar först över natten. Sedan röntgades hjärnan och de såg att det var ett kärl som var täppt till 97%, alltså väldigt allvarligt. De sa att han måste opereras. Så han fick åka sjuktransport till Göteborg. Där har han varit sen i fredags och är fortfarande. Han fick vänta på operation några dagar, då det kom mer akuta fall än honom före. Men igår var det äntligen hans tur. Operationen gick bra och han mår bra. Nu ska han vara kvar för lite observation och att Neurologen ska titta till honom imorgon. Sedan kommer han nog hem på torsdag (som det ser ut nu), men som sagt kan ju allt hända, så man vet inte.
 
Mormor åkte med moster och barnen, samt tog med Fanny till Göteborg. Som tur är bor de i samma stad som morfar befinner sig i. Så de har funnits nära honom och hälsat på honom varje gång då det varit besökstid. Hade gärna själv velat vara med, men fanns dels inte plats i bilen och var tvungen att ta hand om hundarna. Tänk vilken tur det var att moster och kusinerna stannade längre än vad som var tänkt. Nästan så det var meningen alltihop. Och att jag och Alfred åkte till Skövde precis samma dag.
 
  Än så länge vet jag inte när jag kommer tillbaka till Karlstad. Stannar så länge de behöver mig här.  Men tänk vad saker och ting kan ske, hur livet kan ändras på någon enstaka minut, hur lugn och ro byttes mot förtvivlan, gråt och sorg och hur det sedan ändrades tillbaka igen! Kan meddela att vi alla blivit otroligt tajta nu och vet att vi finns där för varandra om det skulle hända något mer i framtiden. Man uppskattar livet så mycket mer när något sånt här händer. 
 
 

Skövde :)

Det var inte allt för länge sen vi var där och snart åker vi dit igen. Inte för lika länge den här gången, men under några dagar i alla fall :) Gäller att passa på när Alfred är ledig:) Ska bli kul att träffa de flesta igen, även om alla inte är hemma den här gången. Några vi inte träffade förra gången som vi ska träffa på nu är Alfreds morbror, hans sambo och deras två barn :) Kul!
 
Här kommer lite bilder från förra gången vi var i Skövde :) På torsdag när vi kommer dit igen, får vi ta nya;)
 
Linn och Frida ♥
 
Jag och mormor i Rhododendrondalen :)
 
Bild från Rhododendrondalen :) Så otroligt vackert där :)
 
Fanny och Gaj :)
 
 
Älskling i Rhododendrondalen :)
 
 
 
Linn :)
 
 
Leo :)
 
 
Presenterna Linn fick på sin födelsedag :)
 
 
Mamma och Leo :)
 

Saknar redan de små liven♥

 
 
♥♥

Bilder : Minnen

Idag har varit ännu en lugn dag, precis vad jag behöver. Har kollat mycket på bilder. Älskar bilder, att minnas tider från förr och föreviga nya :) Har beställt en 7 1/2 års present till mig och Alfred :) En bok från Icafoto.se med massvis av bilder. Tror det blev runt 150 bilder. Hade lätt kunnat fixa över tusen bilder som hade passat i den från det att vi blev tillsammans tills nu. Men alla sånna bilder får komma till nytta när jag gör en ny bok vid 10års jubileumet;)
 
Tror i alla fall att den kommer bli hur bra som helst :) Jag har bara gjort sånna till andra, så det kan vara kul att ha själv också:) När jag får den, hade jag tänkt skriva minnen och sådär med någon fin penna:) Ska ta lite kort på den när jag får den så ni får se:)
 

Promenad i skogen!

I förrgår när Alfred var ledig, passade vi på att gå ut i skogen med Gaj. Vi hade med oss lite burkar, ifall vi skulle hitta blåbär. Vi hann inte långt innan vi hittade massor. Slutade med 3 1/2 timma ute i skogen :) Vi plockade burkarna fulla med stora fina blåbär. 2 1/2 liter fick vi ihop:) Var hur härligt som helst! Rofyllt och mysigt:) Enda minuset var myggen som älskar mig så här års, men lyckades som tur var, inte få så många myggbett som jag trodde. De jag fick, var helt klart värda alla blåbär som vi lyckades plocka:) Det enda som stoppade oss från att vara kvar, var att det inte fick plats ett enda blåbär till;) Så nu är frysen välfylld och en paj har vi gjort också:) Mums! Dröjer nog inte alls länge föränn vi gör en favorit i repris :)
 

Bilder från när Linn var här :)

Här kommer det lite bilder från veckan då Linn var här :) Vi hann med en hel del.
 
 
Vi grillade och åt god mat :)
 
 
Hungriga som bara den var vi! ;)
 
 
 
 
En av dagarna var vi nere vid Alstern och solade. Vi hade med oss lite fika och hade det mysigt. Vattnet var rätt kallt, så det blev bara att bada fötterna lite. Gaj var nog den som blev mest blöt ;)
 
 
 
 
 
 
 
Vi slängde ut lite godis åt Gaj i vattnet, så han fick något att göra medan vi andra solade. Eftersom han är så liten var det inte alls långt ut, men det är inte alltid så lätt som det ser ut. Han kom på till slut hur han skulle göra. Bra aktivering för honom! Trött som bara den var han efteråt också.
 
Love you to sweetie;)
 
 
Ser ut som han solar :) Gaj fyllde 10år under veckan som Linn var hos oss. Det firades med att vi sjöng för honom och att han fick extra god mat :)
 
 
En av dagarna gick vi på stan. Vi kollade i affärer, åt på Subway och hittade lite grejer. Jag köpte lite presenter till Alfred:) Jag och han firade 7 1/2 år tillsammans den 4/7 :)♥
 
Linn och Gaj♥
 
Var jätteroligt när Linn var här :) Är så härligt att umgås med henne. Kunna vara sig själv och prata om allt möjligt! Hoppas vi ses snart igen:)
 

:)

För någon vecka sedan blev jag uppringd och tillfrågad om jag ville vara med i ett produkttest. Självklart tänkte jag. Tycker sånt är jätteroligt. Att kunna påverka med sånt man själv tycker. De frågade om jag visste en person till som skulle vilja komma och också testa. Frågade såklart Alfred:) Så han var en dag innan mig och gjorde produkttestet. Fick testa tre olika drickor med lime och citronsmak. Efter det fick jag besvara massor med frågor. Var en ny upplevelse, en väldigt rolig sådan. Hoppas på fler i framtiden. Fick presentkort som tack, vilket uppskattas mycket :)
 
Alla de här tre grejerna kunde jag få för presentkortet från produkttestningen :) Saker jag velat ha länge, som nu äntligen är mina :) Alla tre grejerna kommer från Åhlens :)
 
 
Vi behövde en ny stekpanna. Vad passade inte bättre än den här fina?! Så söt :)
 
 
Den här har jag kollat på länge. Stor och rymlig. Perfekt för sommarens utflykter :)
 
 
Ett miniväxthus:) Perfekt för örter:) Än så länge har vi planterat gräslök och basilika :) Av Linn fick jag även en tomatplanta :) Den har växt sig stor och fin. Vi testade även att plantera paprikafrön också, så får vi se om det blir något av dem:) Lite gröna fingrar har vi allt här hemma;)
 
 
 

Härliga fredag!

Tidsinställde senaste inlägget. Därför stämmer det inte riktigt. Skrev att bloggen var vit och att den var rosa förut och så. Men efter jag hade skrivit och tidsinställt det, gjorde jag om den helt. Så nu har den en alldeles ny look :) Trivs enormt med det! :)
 
Var uppe väldigt sent inatt. Första tiden på snart en månad jag fått för mig själv. Bara kunnat vara helt för mig själv, göra det jag vill och ta det lugnt. Skönt var ordet! När jag väl blev trött strax efter 3 inatt kröp jag ner brevid Alfred och somnade direkt. Sov ut imorse och vaknade ändå innan klockan skulle ha ringt.
 
Tänker inte ha något specillt bestämt för dagen. Tänker ta den som den kommer. Har man sin allra första "lediga" dag på evigheter vill jag inte att den ska förstöras med massa bestämda grejer. Det enda jag vet är att jag och Alfred ska göra god mat senare och ta vara på kvällen tillsammans! :)
 
Me and my love ♥

Här har det hänt grejer!

Det har hänt saker här på bloggen medan jag varit frånvarande ser jag. Ser inte alls ut som förut. Känns väldigt tomt faktiskt. Förut var det helt rosa, men nu är det bara vitt. Snyggt det också, men någon dag får det allt bli att ta tag i den så den ser mer personlig ut. Tills dess får den duga som den är! :)
 
Medan jag varit frånvarande har det hänt saker med mig också. Har faktiskt inte haft en enda ledig stund till att göra saker som jag brukar, som att exempelvis blogga. Det är sant. Först var vi i Skövde ett tag, där slet alla i en och ville göra saker hit och dit hela tiden. Sen när jag väl kom hem till Karlstad följde min syster Linn med mig hem:) , så då hade jag inte alls tid för sånt heller. Då fokuserade vi på att umgås med varandra :). Efter att hon åkte hem kom pappa med familj och hälsade på hos oss, vilket var jätteroligt:) Sen har vi de senaste dagarna hälsat på dem på campingen de står på här i Karlstad, som varit väldigt mysigt:) Så nepp, det är nu framåt som jag kommer hinna blogga mer. Eller? Man vet ju aldrig vad som händer;) Men att inte ha bloggat på så lång tid, det är inte bra. För då har jag ju så mycket att ta igen och berätta och visa. Men det får bli lite pö om pö, så ni inte drunknar;)
 
Har ju blivit en del bilder på senaste tiden också. Vi försöker ha med den så ofta som möjligt, är ju så roligt med bilder och minnen :) Som vanligt kommer det lite bilder nedan :)
 
 
Pappa, Tina och systrarna Ellen och Annie har varit på Bomstadbadens camping några dagar :) Eftersom det ligger i Karlstad hade vi såklart möjligheten att hälsa på varandra! :) Mestadels var vi på campingen, det var ju så mysigt där! Ett stenkast från Bergvik låg den här idyllen. Underbar strand och atmosfär! Vi var nere vid vattnet en av dagarna och tog lite kort och njöt av den fina utsikten! Underbart!
 
Stor fin sandstrand fanns det där! Härligt :)
 
Fotade varandra gjorde vi också :)
 
 
Annie :)
 
 
 
Ellen :)
 
 
Vi spelade minigolf också! Ett måste att göra varje sommar. Vi alla sex spelade :) Barnen fick spela lite efter egna regler ;)
 
 
Annie :)
 
 
 
Den bästa banan var med elefanten ;) Det tyckte nog alla! Speciellt Ellen :)
 
Det var inte bara soligt och fint, lite kyligt blev det allt! Pappa :)
 
 
Grillade gjorde vi också:) Som man också alltid bör varje sommar :)!
 
 
När vi inte var ute och promenerade på stranden, spelade minigolf eller grillade, satt vi i husvagnen och spelade yatzy, läste tidningar och liknande :) Mysigt som bara den var det allt att hälsa på :)
 
 
 
 

Se så fint det blev!

Med lite fix och trix blev det ju mysigt här ändå:) Mycket bättre design än förut! :) Här ska jag nog allt trivas!
 
 

butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0