Alltid är det något;)

Gårdagen var ju väldigt intressant kan man ju säga. I alla fall kvällen. Stod och kokade ägg, samt bakade bröd samtidigt. Var nästan helt färdig med bröden, de skulle bara in i ugnen. Vad hände då? Jo strömmen i hela lägenheten går. Alfred ringde något SOS nummer när det gäller lägenheterna här och tydligen hade strömmen gått i hela området. Så det var svart överallt. Haha, först hade vi problem med vattnet förra året och nu strömmen, vad händer här näst?

Alla lysen släcktes, tv:n stängdes av, ugnen stängdes av, ja precis allt. Alfred stod och diskade också, så vi såg ingenting någon av oss. Som tur var, var det ändå rätt ljust ute. Hade ju varit mycket värre om det var höst/vinter. Vi löste problemet med bröden i alla fall, med att åka hem till Oskar. Där lånade vi hans ugn och gräddade bröden. Som tack för besväret fick han några tekakor av oss:) När jag och Alfred kom hem sen, hade strömmen kommit tillbaka, så det var ju skönt. Blev att vi avslutade dagen med mysig middag bara jag och han:) Tända ljus, åt färskt bröd och gjorde räkmackor, samt drack vitt vin, mumma kan jag lova :)

Idag har det varit en bra dag än så länge:) Städat hela lägenheten, väldig behövligt, inget roligt att göra, men gött som fasen när det är gjort. Solen skiner som bara den också, vilket känns härligt:) Ska ut och gå med Alfred och Gaj snart:) Efter det bär det av ner till stan för att äta på Kebabhouse med vänner:) Ska bli jättetrevligt:) Har aldrig ätit där heller, så det ska bli intressant och se hur det är där:)

Bio:)

Nu är vi hemma från bion:) Var massor folk överallt i biografen. Har ju verkligen varit väder för att gå på bio den här veckan. The Hungergames var väldigt bra:) Det var ju uppenbart att det kommer en följare också. Så den väntar vi spänt på:) Finns massor med andra filmer vi skulle vilja se på bio, så lär nog bli något mer biobesök framöver:) Det är ju inte allt för ofta man är på bio, så det är verkligen roligt när man väl gör det:)

Hämtade ut paket på Konsum förut. Det var inte en utan båda mina jackor som hade kommit, trots att den andra skulle vara försenad. Men icke då! Så det var kul att få sig en överraskning. Gillar båda jättemycket:) Den ena lite mer än den andra, men de kommer verkligen att användas båda två:) Behöver dem verkligen:) Nu är det bara en snygg regnjacka som ska införskaffas, sen är jag färdig i jackväg på ett tag.

I´m so excited, i just can´t hide it :)

Nu har snart hela fredagen gått, men är än inte helt slut. Började dagen med redovisning i skolan, gick galant. Vi var först ut, så det var skönt att ha det gjort :) Efter skolan var jag hemma en stund innan jag och Alfred drog iväg. Vi åkte lite här och var i Karlstad. Bland annat köpte vi en bur att ha i bilen till Gaj, kommer bli perfekt:) Känns mycket bättre att ha honom i en bur nu, istället för att inte vara skyddad någonting inuti bilen. Blev även att köpa Spex-byxor :) Marinblå arbetarbrallor typ;) De är inte så vackra nu, men hoppas de blir riktigt fina om ett tag, då namn ska limmas på och sådär:) Vill att det ska synas att det är mina byxor:) Riktiga Hanna brallor:) Nu är byxorna för långa, men ska försöka sy om dem under helgen. Hann inte köpa tyg idag tyvärr, så får se om jag hinner pimpa dem innan måndag, då det är studentfest. Annars får det bli när det blir;)

Nu ska jag iväg och hämta en av två jackor jag beställt:) Beställde dem i förrgår, så är riktigt häpen över att en av dem redan kommit:) Är så spänd på att se hur den är :) behöver verkligen jackor, så hoppashoppashoppas de är riktigt fina och bra nu:) Efter jag hämtat den blir det bio med min älskling. Dejt, bara han och jag:) Ska bli riktigt mysigt. Vi ska se The hungergames, tror det kommer bli grymt bra:) I´m so excited :D

When nothing goes right... Go left ;)

Vilka dagar det varit! Massa plugg i skolan med grupparbeten hit och dit, de tar aldrig slut, blir snarare fler hela tiden känns det som. Imorgon har vi redovisning på en av dem. Känns som man inte gör nåe annat än att vara i skolan, men daa tänker ni, hon har ju valt att plugga till Socionom, och det är ju helt riktigt, det stämmer ju faktiskt. Vissa dagar, är det lite tyngre än andra bara att plugga och sådär, men så är det väl för alla studenter antar jag.

Har varit dagar nu i veckan då jag har varit så himlans trött. Vet inte vad det är. Bara spekulationer på vad det kan vara. Jag tror de kan vara vädret som spelar in, massa regn blir man bannimej inte pigg av, massa i skolan-plugga hit och dit, stress-alldeles för mycket att hålla reda på i min skalle och massor planerat hit och dit. Men måste säga att trots detta, har jag lyckats att varva ner ändå och bara ta det lugnt. Därför har bloggen blivit lite lidande, samt en del andra grejer också, som typ att städa. Det kommer inte i första rummet. På det sättet brås jag nog inte på min mormor. Hon minsann städar jämt. Kan ha att göra med att hon är pensionär och har mer tid till sånt än jag, men ändå;)

Har trots alla måsten gjort en del roliga grejer i veckan också. Kikat in de båda nya affärerna nere vid Välsviken:) Lager 157 och Stadium outlet har öppnat där:) Hittade lite grejer på båda affärerna:) Billigt och bra var det också:) Bland annat två tröjor och sport bh:ar :) Var även ute och åt med en del folk från klassen igår. Var riktigt trevligt. Tyvärr var jag så trött, så kände mig inte alls så fräsch och pigg som många av de andra var, men det var kul att följa med ändå:) Vi var nästan på pricken halva klassen där, vilket var göör kul:) Ungefär 25personer var vi. Det ni;) I en enda lång radda satt vi också:) Vi åt på Glada Ankan. Jag tog en club sandwich, gott som bara den och mycket mat också, jisses, orkade inte äta upp. Var värda pengarna i alla fall:) Så det var kul :)

Hepp, nu ska jag gå ut med Gaj och sen får det möjligtvis kanske bli ett avsnitt av Falling skies, jag och Alfred har börjat följa den serien, rätt bra faktiskt:)

Family♥

Hejsan, nu är vi hemma igen!  Har varit några underbara dagar i Skövde. Träffat alla vi skulle träffa:) Har varit välbehövliga dagar, att bara kunna "återhämta" sig och bara vara. Koppla bort allt som är här i Karlstad för en stund och endast fokusera på Skövde och de människorna vi träffade där :) Saknar dem alla redan. Ville inte åka tillbaka hit. Kände att jag egentligen skulle behövt vara med familjen lite till. Tröstar mig med att vi hade det väldigt bra ihop den här gången och att vi får sakna varandra tills nästa gång vi ses. Något som var tomt när vi var hos mormor och morfar var att Molly inte var där. Såg graven där hon vilar nu, jättefin är den, med blommor och sådär. Men eftersom jag inte var med när hon sänktes ner i marken, känns det lite overkligt. Känns som att jag inte riktigt förstår att hon inte finns längre. Blir tung i hela mig när jag tänker på henne, men vet att hon nu har det bra.

Var lite läskigt på kvällarna hos mormor. Hon bor ju i utkanten av Skövde och där är det väldigt mörkt på kvällarna. En dag var utelysena konstiga och tändes och släcktes lite då och då. Det är sånna där lampor som känner av om någon är vid dem och tänds då.  Min syster var rädd, men jag tänkte att det säkert var Molly som sprang där utanför. Skulle så gärna vilja att hon fortfarande fanns, så jag en sista gång kunde krama henne och säga hur mycket jag älskar henne.

Vilket speciellt inlägg det blev, skiftar från glada känslor till ledsna. Men det är ju så livet är ibland. Kommer alltid ha Molly i mitt hjärta!:)

Hoppas på att familj och släktingar snart kommer upp så att vi får träffa dem igen, har inte ens gått 24 timmar sen vi åkte från dem, men är ändå så saknade, love you all♥

Tänk att vakna ur en dröm och det jag levt med nu är borta och glömt





Everybody deserves somebody who makes them look forward to tomorrow

Helgen som var, var helt full med aktiviteter för våran del. Födelsedagsfest på fredagen för Alfred, Oskar och Mikael. Det var massor med gäster här och det blev jättelyckat. På lördagen tog vi det lugnt på dagen och på kvällen blev det pizza och dinseykväll med Oskar och Caroline, vilket var jättemysigt och trevligt :) Nostalgi på hög nivå :) Sen på söndagen bakade jag kaka och så kom Caroline, Oskar, Mikael och Jenny hem till oss för lite fika. Alfred, Oskar och Mikael fick sina presenter av oss :) Alla blev nöjda och belåtna, både av kakan och presenterna:) En underbar helg helt enkelt :)

Här kommer bilder från alla aktiviteterna från helgen :)










Fina blommor som han fick av Emelie och Daniel :)




Alfred fick presenter av några av gästerna:) Jättesnällt:) De här kommer vi garanterat att njuta av i sommar:)


Mikaels, Oskars och Alfreds paket :)

A lot of the pain that we are dealing with are really only thoughts

Imorse ville jag bara sova vidare brevid Alfred, vilket i sin tur resulterade i att jag vaknade 9.20 när jag skulle börja vid 10. Så det var lite stressigt på morgonen, men hann gjorde jag i alla fall. Till min fasa såg jag att lektionen var inställd. Det var stod på en liten lapp på dörren. Mäkta irriterande när det enda man ville var att sova. Blev i alla fall att plugga med gruppen, vilket resulterade i att vi blev klara med det vi skulle för dagen. Ännu irriterande var det när jag såg hemma sen att det blir dubbel föreläsning imorgon. Fast vi hade ändå tänkt arbeta med gruppen, så det får bli en hel dag med föreläsningar och inget grupparbete för min del. Har ju Skövde som väntar på mig imorgon eftermiddag:) Tänkte packa redan idag, så vi kan åka så fort som möjligt imorgon :) Ska bli så otroligt kul att träffa alla :)

Nu fördriver jag tiden med att klippa recept ur tidningar och sortera in dem i mina olika plastmappar. Jag har en för bröd, en för efterrätter/kakor och en för maträtter :) Har recept för en hel livstid tror jag;) Mer och mer blir det för varje vecka också;) Men jag tycker det är enormt kul :) Samma med kok och bakböcker:) Idag ska jag baka två olika sorters bröd och även hamburgerbröd :) Hamburgerbröden ska jag ta med till Skövde när vi åker dit. Har vi tur kanske vi kan grilla hamburgerbröden, men mormor sa att det ska regna, så det ser inte ut så än i alla fall tyvärr.




Alfred♥

Nu har det blivit att vi firat Alfred i några omgångar. Första gången var när hans föräldrar, syster och farmor var här. Sen var det jag som firade honom och sen till sist har det varit med kompisar. Blir nog lite firande också när vi kommer till Skövde igen och han får träffa fler folk därifrån. Har blivit mycket bakande nu det senaste för att fira honom och bjuda gästerna på. Även mycket paketöppning har det blivit. Så roligt med paket:) Jag har varit den som tagit foto på alla paket och Alfred har fått öppna. Riktigt bra presenter har han fått, vilket är jättekul:) Här kommer det massor med bilder för att visa lite vad han fått och så:)


På långfredagen hade vi besök, vilket var jättetrevligt :)


Paket :)




Tyvärr mörk bild, men tycker ändå det är kul att de alla är på samma bild :)









den här fick han av mig :) Det var whiskeyglas i :)


Även den här :) Det var en jacka i :)


:)


Fina paketet som Carro gjort :) En jättefin och bra kokbok fick han av sina vänner. Den kommer vi använda ofta :)

Don´t let the past steal your present.

Yes, nu är det bestämt. På onsdag bär det till Skövde för några dagar. Blir att vara i skolan först, för att sen åka dit, så vi är väl där på kvällen någon gång. Ska bli så skönt att komma dit. Träffa familj och släkt. Samtidigt bara vara.

På torsdagen har vi bokat tid för Gaj hos veterinären Olle i Mariestad, så då blir det att ta bort tandsten. Möjligt att de kanske får ta bort någon tand. Det fick de göra förra året. Vi tänkte att så länge Gaj finns, ska vi varje år åka med honom till veterinären och fixa iordning speciellt hans tänder. Han har ju sånna problem med dem, så det är han värd. Hjälper tyvärr inte att vi borstar dem på honom.

Längtar efter mormors underbara trädgård, får hoppas vädret är bra bara. Känns både kul att komma dit, men samtidigt lite sorgligt, för jag vet att jag kommer gråta floder. Kommer vara första gången sen Molly gick bort som jag är i Skövde, vilket kommer bli väldigt konstigt för mig. Det kommer kännas så tomt. Samtidigt ska det bli skönt att sitta vid graven där hon vilar och själv få vara där och lägga några blommor och prata lite med henne. Som tur är, kommer jag kunna göra det många gånger, när jag vill, när jag är hos mormor, för hon är begraven i hennes trädgård. På den platsen hon vilar har de planterat ett jättefint träd, som blommar vackert på sommaren. Så det känns skönt att alltid ändå ha henne nära. Det betyder otroligt mycket för mig♥ Har köpt ett halsband som är så fint. Det är en hjärta och en ängel och på hjärtat är det ingraverat Mollys namn på. Den ska alltid hänga i mitt rum, så jag kan se den när som. Samtidigt ska jag så ofta jag kan, använda den, när jag inte använder andra smycken. Såg liknande smycken och kände att jag behövde en sån. Känns så skönt att ha henne med mig på det sättet också:)


Titta Gajs fina halsband:) En platta med hans namn ingraverad, som så fint får hänga runt hans hals:)



Sammanfattning

Yes, nu är jag här igen :) Har varit fullt upp nu den senaste veckan. Massor som hänt varje dag. Istället för att åka hem under påsken som många andra av våra bekanta gjorde, så stannade vi kvar här i Karlstad. Vi fick besök på Långfredagen av Alfreds föräldrar, syster, farmor och Ville:) Det var jätteroligt:) Blev att de firade Alfred och sen fick vi lite påskpresenter också:) Verkligen jätteroligt att Alfreds farmor Ulla kom:) Hon bor i Skåne, så det kändes extra roligt att hon orkade åka upp till oss, inte varje dag man har besök av släktingar inte! Det får man ta vara på:) Nästa vecka ska vi åka till Skövde, var ju ett tag sen vi var där nu, så det ska bli kul det också:) Blir att vi åker dit i slutet av veckan. Längtar riktigt! Den här gången följer Alfred och Gaj med också:)

På påskafton var vi hemma hos oss och åt påskmat, var riktigt rolig dag också:) Firade Caroline som fyllde år på samma dag och avslutades på Nöjes där vi såg Den svenska björnstammen live, lyckat som bara den var det:) På söndagen var jag och Alfred bokstavligt döda. Riktigt länge sen som speciellt jag var så bakis. Skyller det på snapsen!;)

Igår fyllde Alfred år♥ Vi båda sov ut länge och hade det riktigt gött, tog en lång frukost och bara njöt av varandras sällskap:) Tyvärr var inte vädret alls optimalt den här dagen, men en födelsedag är en födelsedag, så humöret var på topp ändå:) Blev en tur på stan där vi kikade runt lite. Jag köpte presenter till honom och sen fikade vi med Caroline, Oskar och Mikael. De alla tre hittade massor med grejer, kul när det är så:) På kvällen gjorde vi mat och bara tog det lugnt. Han fick självklart öppna sina presenter också:) Han fick två av mig den här gången, whiskeyglas och en jacka fick han:) Han blev nöjd, så det var roligt:) Annars brukar han få fler presenter, så kändes konstigt att bara ge honom två, men de var ju riktigt bra presenter ändå:) Blev ingen tårta den här dagen, vilket jag grämer mig lite över, men får bli i helgen istället:) Då slår vi på stort och gör en  baota morotstårta:) Alfreds favorit kaka, så det blir ju inte bättre än så;)

Ser fram emot imorgon då vi ska ha fest här hemma. Är riktigt många som kommer och massor med olika personer också, så ska bli kul att träffa lite nya ansikten och så:) Tror och hoppas det kommer bli megakul:) På lördagen sen förväntar jag mig att bara ta det lugnt och gå långis med Gaj och så, inte så många knop. För att sen på söndagen göra tårta och bjuda över lite vänner för fika. Japp, så tror jag större delen av helgen kommer se ut. Blir bra detta;)

Alfred älsklingens födelsedag :)

Herrejösses, det är inte sant. Mer än en vecka sen jag bloggade sist. Kan nästan inte tro det, men så var det tydligen. Tänkte bara titta in och säga att jag lever;) Har bara däremot varit lite virrig nu det senaste. Får ta och ändra på det tycker jag allt;) To much kaos right now, NOT OK. Får ta och varva ner lite. Just nu skulle jag bara vilja göra ingenting och där med basta. Men tyvärr går det ju inte :( Får försöka ta vara på de små studenterna och bara vara när man har möjlighet till det! Nu ska jag försöka få mig en god natts sömn. Tyvärr ringer klockan alldeles för tidigt imorgon, vilket jag inte är så jätteförtjust över.

Har i alla fall varit älsklingens födelsedag idag, den har vi firat bra :D♥ Kan ju inte bli sämre än förra året, då vi satt på akuten en stor del av dagen. Då hade han brutit foten. Den här gången klarade vi oss utan sånna tråkigheter:) Kan berätta mer någon annan dag om veckan som varit, mycket som hänt :)

It´s nice to be important, but it´s more important to be nice

Har kommit på hur mycket jag gillar mitt och Alfreds hem :) Trivs så mycket här, känns verkligen hemma. Många som säger att det är så hemtrevligt och mysigt hos oss och det tycker jag också. Kul att andra känner det som en själv gör :) Nu när vi gjort lite ändringar med både lampor och andra grejer hemma , har ljuset blivit mysigare och helhetskänslan blivit bättre. Kul när det känns så:) Känns som ett hem med mycket kärlek, glädje och bra atmosfär:) Allt jag någonsin velat ha:) Ska göra allt för att det föralltid ska få vara så ♥ Det är så viktigt att ha ett hem där man mår bra och som man kan luta sig tillbaka i. 

Både igår och idag har vi gjort lite "bra att ha gjort saker" här hemma. Lite tvättning av fönster, frosta av frysen och så. Sånt som man inte gör så ofta. Har dragit oss lite för det, mest för att vänta på en dag då vädret passar för att putsa fönster och för att äta ut det mesta ur frysen och att inte köpa några nya frysvaror. Allt hann vi såklart inte äta, men med kylskåp och kylväska till hjälp, lyckades vi ändå frosta av frysen och frysvarorna blev inte dåliga.

Har planerat mycket inför den kommande veckan nu. Bestämt vad som ska bjudas på när Alfreds mamma, pappa, syster och farmor kommer på besök på fredag. Då blir det två olika pajer med sallad, samt efterrätt. De kommer för att fira Alfred:) Ska bli kul att ses. Har i alla fall inte sett Alfreds pappa sedan början av januari och Alfreds farmor var det ännu längre sen jag såg. Känns extra roligt när man får besök från Lund/Skåne, inte varje dag det händer. Sen har det planerats inför lördagen då det ska ätas påskmat, skrivit lista på vad som ska köpas. Även vad vi ska ha i våra påskägg. Ska nämligen byta påskägg med några kompisar, gulligt tycker jag:) Jag vill också ha påskägg som de små barnen alltid får;) Tihi:) Har planerat ännu mer inför Alfreds födelsedag, samt en fest vi ska ha för honom och två killkompisar. Mycket som finns i huvudet just nu kan jag säga. Har lappar överallt, men är ändå säker på att jag kommer att glömma något. Listan inför imorgon ser ut så här:

Baka bröd + kakor
Handla mat till fredag och lördag + innehåll i påskäggen.
Göra iordning påskäggen så de är helt färdiga
Damma och dammsuga
Diska
Lämna bok och äppelmos till Caroline och Jenny
Ringa några samtal
Plugga
Köpa presenter

Alla punkterna behöver jag såklart inte göra själv, har ju Alfred till hjälp med vissa av dem. Men så här kan det se ut för mig. Jag skriver ofta lappar för att komma ihåg vad jag behöver göra. Har så mycket tankar som flyger hit och dit hela tiden, att det där med lappar är absolut nödvändigt. Kommer säkert inte hinna med allt imorgon, men siktar på så många som möjligt. Kommer säkert på fler imorgon som behövs göras. Så då får man prioritera annat och sådär, men så är det:) Nu ska jag ut med Gaj och sen sova. Natti natti!



Ville kommer på fredag, ska bli så kul att träffa honom igen:)

One day your life will flash before your eyes, make sure its worth watching!

Festen i helgen hemma hos oss var riktigt roligt:) Blev ju inte att grilla, men fick bli att äta god pizza istället. Sen spenderade vi många timmar med trevliga vänner:) Alltid roligt när det blir så lyckat:) Längtar till på lördag då det är påskafton och vi ska äta god påskmat med vänner, för att sen avsluta kvällen på Nöjesfabriken och se Svenska Björnstammen:) Kommer säkert bli perfekt det också:)

Här är lite bilder från helgen:)













Dagen efter en fest är det alltid lika roligt att se hur hela lägenheten är i kaos. Speciellt köksbordet ^^

Kan själv!!




Titta vad jag kan:) Är så stolt så jag måste visa er detta. Inte bästa bilden, men man ser ju tydligt vad det är jag menar. Det är nämligen så att jag har bäddat sängen helt och hållet själv. Jag vet, det låter löjligt. Men vissa grejer överlåter jag ofta till Alfred. Ett exempel på det är just bäddning av sängen. Har lite svårt med tålamodet när det gäller det;) Kanske har att göra med att jag är så kort och det blir svårt att få i täckena i påslakanen och sådär. Måste se väldigt roligt ut när jag väl ger mig i kast med det, pustar och frustar. Men jag gav mig inte, det var dags att byta allt i sängen, så då gav jag mig fanken på att få på nytt också och att det skulle se fint ut:) Voila:) Titta våra fina påslakan, så fina färger:) Dessutom vårt nya gröna lakan, älskar det:) Lakanet ser man inte så mycket av på bilden tyvär, men är otroligt fint:) Min mormor sa till mig att man sover bättre i grönt. Har ingen aning om det stämmer, men kul att höra sånt:) Kommer aldrig köpa tråkiga vita mer, det har jag alldeles för många av. Sen har vi satt på nytt vitt skydd runt själva sängen, vilket gjort att den ser mycket finare ut:) Efter några år på nacken, är den inte lika ny och fin längre, så då kan det behövas med lite nytt och fint runt :)

Trust your instincts. Intuition doesn`t lie!

Har inte skrivit på några dagar nu, på varken någon av mina bloggar. Har inte haft sug efter det. Men nu så kände jag för det igen:) Kanske berodde på att när jag tömde bilder från systemkameran, hittade jag massor med bilder som man kan använda till både min vanliga blogg och matbloggen:)

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men min lilla söta Canon kamera började krångla för någon vecka sen. Har använt den varje dag sen jag köpte den för lite mer än ett år sen. Är helt klart den prylen här hemma jag använt mest flitigt. Därför kändes det väldigt tungt, när den inte går att använda längre. Har köpt den på Mediamarkt och eftersom den affären inte finns här i Karlstad, får jag vänta med att lämna in den tills jag åker till Skövde. Garantin har ju gått ut, men de trodde att det kunde vara ett produktionsfel och i papprena står det att man kan få hjälp med sånt upp till 3 år, efter man köpte den, så håller både tummar och tår, att jag kan få den lagad, eller få en ny;) Som tur är kan jag använda Alfreds systemkamera tillsvidare. Den är ju mycket mer klumpig för mina små händer, men går superbra för det:) Har varit otroligt nöjd med min lilla kamera och skulle gärna ha en likadan igen, men har börjat få mersmak på Alfreds stora och profsiga kamera:) Använde ju den innan jag ens hade min egna kamera och man får ju en helt annan kvalité på bilderna när man använder en riktigt bra kamera. Så får se hur det här slutar. Är i alla fall glad över att det finns någon kamera här hemma jag kan använda:) Utan kamera, kan jag verkligen inte fungera, så äre mät! Älskar att fånga minnen på bilder, det gör så otroligt mycket och är så roligt att ha för framtiden:)



Bilder på Gaj från när jag, Alfred, Oskar och Mikael tog en promenad ner till Alstern för en vecka sen :)




butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0