Life always offers you a second chance. It´s called tomorrow.

Vilken seg förmiddag det varit. Låg och drog mig jättelänge innan jag gick upp. Tittade ut och såg att det spöregnade. Usch tänkte jag, i det där vädret måste jag gå ut i snart. Inte så peppande precis. Varför ska det regna just idag för? Så typiskt när man ska iväg. Det är ju jättemysigt när man bara är hemma och kan krypa ner i soffan och lyssna på regnet samtidigt som man läser en bok eller något, men inte när man ska behöva vistas ute. Måste verkligen köpa en regnjacka. Men vill ha en som känns fin. Som man kan använda annars också. Tror jag har hittat en, så ska kika på den och se om den få flytta hem till mig.

Fick hem paket från HM förra veckan. Vi beställde en jättefin t-shirt till Alfred :) Riktigt snygg var den. Sånt är kul, när man inte är helt säker från början, men när det blir perfekt :) Var även några grejer till min syster också :) Har beställt ytterligare grejer som kommer nästa vecka. Ursnyggt duschdrapperi och några plagg till mig :) Älskar att fynda och det är precis vad jag gjort alla de gångerna jag har beställt ur katalog eller från nätet, så det är kul :)

Igår fyllde min yngsta lillasyster Ellen 7år :) Ringde och grattade henne och pratade en stund med både henne och Annie :) Saknar dem väldigt mycket. Men får träffa dem snart:) Kanske till och med blir så att jag har möjlighet att gå på deras skolavslutningar i år :) Vore jättekul om det gick :) Både jag och dem hade blivit så glada då :)


Sötnosen Ellen är hela 7 år nu :) ♥

In a world where you can be anything, be yourself!

Otur jag har just nu. I och för sig sov jag gott natten till idag, men vaknade med världens nackspärr. Därför har jag inte kunnat göra så mycket idag. Inte ens gått utanför dörren. Bara försökt ta det lugnt och göra saker som inte är allt för ansträngande. Men det är lite frustrerande det också. Men vet att för att få saker och ting att läka, måste man ge det tid. Det blir bra till slut. När Alfred kom hem på förmiddagen idag efter att ha varit borta någon timma, hade han med sig jordgubbar, så det blev frukost med jordgubbar och mjölk för mig och en andra frukost för honom. Helt underbart gott var det. Aldrig ätit så goda jordgubbar tror jag. Riktigt smaskigt var det. Det bästa av allt är att det finns kvar, så imorgon blir det allt en likadan frukost :) Tror det var det bästa som hänt på den här dagen:) Tänk att lite jordgubbar kan göra en så glad. Jag säger ju det, att det är de små sakerna här i livet som är riktigt guld värda. Det är i alla fall de jag lever på :)

Blev ett inlägg med både ris och ros, precis så som livet är, upp och ner. Hoppas jag nu ska få en god natts sömn och att jag vaknar utvilad imorgon. Även att det onda i nacken är så gott som borta. Får nog bli en dag med mycket vila och så imorgon också. Vi ser imorgon helt enkelt.


You can´t judge my choices without knowing my reasons

Vilket väder det varit idag. Helt tvärtom emot vad det varit den senaste veckan. Men nästan lite skönt. Inte behöva känna att man smälter bort av värmen varje dag. Det nämsta jag kommer idag är väl värmen från ugnen. Annars har jag nästan varit frusen hela tiden. Tror det får bli en kopp te och film eller något sen. Mysväder är det allt! :)

Eller kanske skulle fortsätta läsa boken jag började på igår, Mia Skäringers bok Avig Maria. Gillar att läsa hennes böcker. Känner igen mig mycket i henne. Vi har helt olika liv, men kan ändå sätta mig in i hennes tankar och i hur hon skriver. Sånt fastnar jag mycket för när jag läser böcker. Hon får en att tänka lite extra på saker och ting. Den här boken är inte riktigt likadant skriven som hennes förra bok Dyngkåt och hur helig som helst. Den förra skrattade jag hela tiden till när jag läste, ofta så att jag till och med grät. Den här är än så länge lite mer allvarsam och mer djupare tankar. Men jag gillar både och, så för mig gör det ingenting. Detta är ett stycke från hennes bok som jag tycker stämmer en del på mig själv:

" Jag tror på förlåtelse. Jag tror att kärlek är svaret på det mesta. Att igenkänning och humor ofta är det som förlöser oss. Och när du skrattar känner jag mig inte ensam för jag ser att du är som jag. Jag älskar det som är roligt och sorgligt. Fult och fint. Jag tänker aldrig välja. Ofta har jag blivit kallad överkänslig. Men tänk om det är den som kallat mig så som faktiskt är underkänslig?"


Även:

" Och kom ihåg: jag är ingen psykolog, jag har fullt upp med mig själv. Så vänta dig inga klokheter och tips, jag är bara jag."

Hon skriver så mycket bra grejer, som man verkligen kan tänka djupare på. Som har budskap! Love Mia Skäringer :)

söndag/måndag



Kollade här på bloggen vad jag skrev här sist. Skrev att vi skulle städa och så. Det blev inte så igår ändå. Blev inte som vi planerat. Ibland är det skönt att skjuta måsten på framtiden istället. Tog en skön dag med allt annat som vi kände för. Vi tog städandet idag eftersom det inte blev av igår. Så nu är stället skinande rent, förutom lite disk, men det får jag ta itu med imorgon, för nu gör jag massor samtidigt. Skriver här, lägga upp tradera auktioner och väntar på att min deg ska jäsa färdigt så det blir lite bröd till frukost imorgon.

Vi gjorde svamplasangen sen igår i alla fall. Den var faktiskt inte så pjåkig, helt okej :) Räckte som middag idag också, vilket var skönt, så slapp man tänka på det :)

Skickade efter lite foton häromveckan, så idag har jag pysslat lite med det. Bytt lite kort i ramar och fixat och donat med bilderna som vi har i vårt tv-bord. Blev riktigt bra. Tror aldrig det varit så bra förut, så det känns kul :) Nu kan jag se massor med betydelsefulla individer och minnen där varje dag :) Det gillar jag!



Det här är en av bilderna jag har som foto i tv-bordet :)♥
Gaj och Ellen♥

Sol :)

En lång och skön promenad i det härliga vädret blev det med mina älsklingar Alfred och Gaj. Behövdes kan jag säga. Att vara ute och gå är det bästa sättet att rensa huvudet på! Får hoppas vi fick lite färg också :) Gaj badade i en liten bäck, så när vi kom hem var det bara att duscha honom, han var inte nådigt smutsig. Men vad gör man inte säg om man är varm, tar bästa chansen detklart;)

Idag blir det lite städande på schemat. Massor med pollen och grejs som kommer in när man har öppet dörr och fönster och så. Damm och sånt syns ju mer nu när solen är framme så mycket, så det kan vara skönt att få lite städat :) Senare sen blir det att göra svamplasange också. Ska bli spännande och se hur jag tycker om det, eftersom jag precis nyligen lärt mig äta det. Men jag är öppen för förslag, så testa ska jag allt göra:) Annars har Alfred massor med matlådor till praktiken de kommande dagarna ;)



Var ett tag sen nu vi hade påskliljor, men tycker de är så fina. Ser ut som solar:)

Såå jaaaaaa!!!!!!

Fy fan vad gött!! Sverige vann ESC 2012. Ord kan inte beskriva hur glad jag är nu. Antar jag känner likadant som alla sportnördar där ute när dom hejar på Sverige i hockey och allt vad det är. Även att Loreen var förhandstippad så trodde jag ändå inte detta. Insane är vad det är. Blev så glad när man fattade att Sverige vann att jag började prata finska, vad är det med det liksom? Knäpp blev jag där ett tag. Sprang runt i lägenheten och skrek av glädje. Fick ett sms av Linnéa direkt efter vinsten. Hon och jag kom överrens om när hon var här att är det så att Sverige vinner i år, då ska vi bannimej vara med i finalen när den hålls här i Sverige. Så nu har hon och jag tummat om det :) Det är något jag verkligen bara måste och ska göra. Inget snack om det. Blir än så länge jag, Alfred och Linnéa, får se vilka fler som hänger med. Oförglömligt kommer det bli i alla fall :) Känner mig helt euforisk ;) Den här lyckan kommer jag leva på länge. Hjälper mycket mot andra knäppa saker man får reda på hit och dit nu, inte kul alls, men ska försöka inte låta sånna patetiska saker bekomma mig. Som sagt, tänka positivit, allt negativt är inget värt att lägga energi på. Kommer sova gott inatt kan jag säga, med ett leende på läpparna:) Får hoppas att drömmarna kommer vara lika glada:) Igår natt var hemsk. Hade kompisar här igår, precis innan de gick hem fick jag världens migränanfall. Kunde knappt röra mig och såg bara blixtar överallt. Något av det värsta jag varit med om. Haft det en gång förut innan :/ Jag spydde på grund av det. Sen var det bara att lägga sig i sängen, lägga kudde över huvudet, trots att det var bäcksvart inne i rummet. Men har man rejäl migrän så har man. Inte mycket som hjälper då. Migränen släppte inte föränn nästa dag vid 13 ungefär. Otroligt jobbigt var det. Har därför varit en lugn dag idag, då det ibland känts som att det skulle komma tillbaka. Är glad för att det är över nu i alla fall :) Ska sova nu brevid världens bästa Alfred♥ Natti natti!



Loreen:)

Jag är int bitter ;)

Vaknade med huvudvärk imorse, kändes som jag bara ville somna om och glömma bort hela dagen. Kändes som jag gått utan glasögon en hel dag. Fy! Får hoppas resten av dagen blir bättre! Blir inte bättre i alla fall när man hör massor med maskiner hit och dit utanför fönstret. Men, jag är int bitter! ;)

Målade igår med mina akvarellfärger, avslappnande och kul må jag säga att det var :) Tror det blir att måla lite till idag också :) Det där med att måla gör att man får minnen tillbaks från när man var liten och alltid satt och målade. För det var nog nästan min allra största hobby, att måla! Måla i målarböcker eller med vattenfärg, alltid satt jag och gjorde det. Så det förvånar mig inte att det är något som passar mig. Kan nästan känna att det kliar i fingrarna ibland när jag ser barn måla i målarböcker, för det är ju så kul, haha! När jag ändå skriver om att måla, så tror jag att jag ska måla naglarna med någon rolig färg sen, det blir man alltid glad av :D


Även detta är Linnéa skyldig till ;) Men så söt han är :)

No one can drive us crazy, unless we give them the keys

Gillar inte när det bara blir på ena hållet när det gäller vänner och liknande. Känner ofta så att det är man själv som alltid tjatar och frågar andra ,om de vill göra saker, bjuder på fika och kommer med ideér hit och dit. Är inte riktigt jämt det där känns det som. Gör mig lite ont i hjärtat faktiskt. Speciellt när det känns som att när man själv bjuder hem folk, måste man fråga alla, annars är det inte schysst, men sen gör folk inte själva så. Vett och etikett och normer och regler som jag tycker borde råda, kanske inte ens finns? Vad vet jag. Tåls ju att tänka på i alla fall. Har varit så i många år, från och till tycker jag. Lite tankar jag tänker på så här på eftermiddagen. Vet att jag inte är den enda som tänkt på det. Men hos mig återkommer de tankarna rätt ofta. Sad but true. Jag är inte knäpp. Ser ju saker och känner saker också för den delen. Är lite osäker också, skiftar från dag till dag. Vem/vad är äkta vara och inte. Sånna tankar kan göra en galen och är lite farliga också faktiskt. Men eftersom jag är medveten om det, så kommer jag inte hamna där.



Linnéa knöt en rosett på Gaj, sött :)

Whatever you believe, with feelings it becomes your reality!

Sov länge idag. Har för en gångs skull sovit tungt. En bra natts sömn om man jämför med förra veckan och veckan innan det och så. Tur att det vänder, i alla fall för ett tag. Däremot har jag drömt massor med konstiga drömmar. När Alfred gick upp imorse kommer jag ihåg att jag hade drömt massor med mardrömmar, fast jag kommer inte ihåg vad de handlade om. Sen somnade jag om och vaknade några timmar senare. Då kommer jag ihåg att jag drömde om en vän. Drömmen kändes så verklig, sådär så man är helt kallsvettig när man vaknar och mår jättedåligt. Sånt har hänt mig förut och usch vad jobbigt det är. Inte roligt alls. Kommer ihåg massor med detaljer, man borde egentligen skriva ner sina drömmar och kanske tyda dem någon gång. Men jag är inte bra på sånt, hade varit roligt att kunna göra det däremot. Det där med för lite sömn gör en ju smått knäpp och kan bli värre och värre, men tror nästan att för mycket sömn kan göra så att man blir det också. Konstigt det där.

Love Eurovision Songcontest :)

Glömde nästan att det var semifinal i Eurovision songcontest idag. Jag är inte riktigt klok tror jag. Men som tur var påminde Alfred mig :) Jag riktigt älskar det alltså. Är ett måste att se för mig varje år. Dagens program hade många bra bidrag:) Däremot var programledarna hemska. Något av det värsta jag vet är när folk inte kan uttala engelska. Bortsett från det var allt bra :) Spänd på att se torsdagens avsnitt:) Det ska jag inte missa! Inte lördagens heller! Heliga kvällar för mig ;)



Förra veckan kom Alfred hem med en present till mig :) Så gullig han är :) Älskar sånt där :)  Jag satte igång och målade direkt. Älskar pysselgrejer och sånt. Så nu kommer det bli mycket målande framöver :) Förhoppningsvis kanske jag kan bli lika duktig som min mamma, faster eller Alfreds syster. De kan verkligen måla fint, önskar jag också kunde det :) Men som Alfred säger, så spelar det ingen roll. Han sa att de här målargrejerna ska fungera lite som terapi för mig. Oavsett på vilket humör jag är, ska jag kunna måla. Bara måla hur jag känner. Får se hur det känns och fungerar för mig :) En målande dagbok kanske :)

Tisdag

Har inte skrivit sen i torsdags. Verkligen bevis på att jag haft alldeles för mycket att göra. Inte tagit det lugnt en endaste stund. Så det måste jag planera in snart. Får bli ikväll eller imorgon och bara ta det lugnt utan något planerat. Helgen har varit helt sjuk egentligen med planer hit och dit. I fredags städade jag och Alfred, handlade lite, tränade, tog en tur till Ikea, bakade paj och bjöd Helena och Johanna på den. Efter det avslutades kvällen med mat på Bunkern. Var ungefär 13pers från klassen där och sen någras respektive. Var riktigt trevligt att träffas och umgås med alla. Inte allt för ofta man gör det. På lördagen kom Linnéa, jag slog in hennes presenter, hon öppnade dem, vi fikade, jag bakade kakor som Moa beställde från mig, vi fixade mat vi skulle ha med oss till Moas födelsedagsfest, tog varsin tequilashot och sen bar det iväg till Moa. Var en riktigt trevlig kväll och än en gång var det många från klassen där. Var ungefär 20 stycken där allt som allt, så det var kul att det blev så lyckat. Kvällen slutade på Campus där det var soffbränning med poliser lite varstans.




Linnéas presenter :)



20 år fyller lilltösen imorgon. Kommer ihåg när hon var 12/13 år. tänk vad tiden går fort.


På söndagen var vi alla lite smått bakis. Blev en lyxfrukost med pannkakor som Alfred gjorde till oss. Både jag, Alfred och Linnéa satt på rad och åt samtidigt som vi kollade på film. Det blev att se John Carter. En riktigt jäkla bra film. Men lång var den. Men de gjorde inget, eftersom den va såå bra! Hoppas på att det kommer en tvåa. När vi vaknat till lite och blivit mer människor igen gjorde vi iordning oss för en tur ner till Välsviken. Linnéa har ju inte sett butikerna där, så vi visade henne. Hon hittade en skinnjacka och ett par leggings, jag köpte också ett par leggings :) Alltid bra att ha :) På kvällen blev det hemmagjord pizza och promenad ute i det fina väret. Hämtade även grejerna som vi lämnade på festen dagen innan. Härligt att träffa Helena, Moa och Johanna. Speciellt att se att de var lika trötta som vi efter gårdagen;)

Igår åkte Linnéa hem. Lite tråkigt faktiskt. Alltid kul att ha släkten här. Får trösta mig med att vi åker mot Skövde inom en snar framtid. Då ska jag verkligen njuta av att få träffa alla nära och kära :)♥ Resten av hela dagen spenderade jag med näsan i boken. Blev ju inget läsande i helgen, så tog igen det igår. Tog pauser för mat och sådär. Gjorde ingenting att jag läste hela dagen. Boken var trots allt riktigt bra. Förvånansvärt bra. Sociologi 2.0, har ni inte läst den så gör det.




Innan festen hos Moa delade vi på en flaska mousserande vin. Mumma :)


Idag vaknade jag och åt frukost i lugn och ro, slog på tv:n och kollade lite på prinsessan Estelles dop. Så fint det var :) Ringde mormor för att berätta det, men de satt redan bänkade och kollade. Visste faktiskt inte att de va så intresserade av det, eftersom de ursprungligen är från Finland och så, men kanske är för att de själva inte har några kungligheter i Finland. Jag kollade tyvärr inte hela tiden, var tvungen att cykla iväg till skolan för seminarium (IGEN). Tar aldrig slut på dem. Var nog det tråkigaste seminariumet vi haft, gav ingenting :( På vägen hem från skolan träffade jag Moa och Johanna. De hade sitt seminarium tidigare på dagen så jag hade inte träffat dem innan. Blev helt paff när jag såg Johanna stödja sig på kryckor. Stackarn hade stukat foten. Vårdcentralen sa att hon skulle åka till sjukhuset. De hade ringt taxi, för att ens kunna komma dit. Jag sa att de skulle ha ringt mig eller Alfred, så hade vi kunnat skjutsa dem. Så det hoppas jag alla som känner mig vet, att är det något är det bara att ringa. Jag stöter inte bort någon. Kan jag hjälpa så gör jag det!

När de hade hoppat in i taxin, gick jag till Pressbyrån för att hämta ut paket. Har beställt lite presenter till min syster Linn som fyller år i juni :) Kom på nu att jag inte öppnat det än, så det ska jag göra nu :) Får hoppas att allt jag beställde fanns med :)

torsdag

Enerverande när man försöker få in bilder på datorn men minneskortet strular. Orkar inte hämta sladden till kameran, så jag kan få över bilderna på det sättet, men har ingen lust med det nu när den är i andra änden av lägenheten. Låter som vi har världens längsta lägenhet, så är inte fallet. Får helt enkelt tjura lite och ta någon annan bild jag redan har i datorn. Kanske är jag tjurig för att jag egentligen borde sova vid det här laget, aa så säger vi att det är. Hehe. Seriöst, låter som jag är värsta sur, snarare sitter jag och skrattar och skrev det här stycket på en minut ;) Men lite irriterad är jag allt över den där sladden alltså..

Har för övrigt varit en okej dag, fast med mer upp och nergångar än vanligt. Men så får det vara, bara att acceptera. Har lite svårt med det, för man vill ju vara glad, man vill ju inte vara ledsen och orolig och så, men jag jobbar på det :) Tycker det går bra framåt :)

Har tillbringat dagen med allt möjligt. Bland annat läst i Sociologi 2.0. rätt okej bok faktiskt. Får bli att läsa mer imorgon. Även fixat och donat här hemma, gillar känslan av att veta att man inte har några måsten med att städa och så. Känns som man kan koncentrera sig på andra saker mer då :) Enda vi skulle behöva är att tvätta. Tycker den aldrig blir tom den där tvättkorgen. Hur mycket man än tvättar. Men tvätta har vi inte tid med nu på några dagar. Får nästan gömma tvätt någonstans när Linnéa kommer. Haha! Skojar bara, men ska ha det i åtanke i alla fall om berget med tvätt hinner växa sig ännu större. Har fullt schema imorgon, så tror inte vi hinner då, eller snarare inte i helgen heller. Man vill ju inte springa ner och tvätta när Alfreds syster är och hälsar på. Får se hur det blir helt enkelt.

Kom på precis hur patetiskt det är för er att läsa om hur jag tänker angående min tvätt, haha! Men så är det med min blogg, lite allt möjligt helt enkelt. Lite charmen med det också ;)



Eftersom jag inte just nu hade tillgång till bilderna jag tänkte, fick det bli den här istället. Fina örhängen va? Alfreds mamma som haft bra smak och köpt dem till mig:)

Think positive and positive things will happen :)

Idag har dagen gått i ett. Var på en intervju inför sommarjobb. Var nervös och hela fadderullan. De ville ha mig, men kruxet är att jag inte riktigt vet hur jag känner. Ska på en till  intervju nästa vecka, så får se hur den känns. Kan nästan sätta pengar på att det känns bättre. Men men, vi får se. När jag kom hem hade jag sån enorm energi, så jag satte mig i flera timmar och sökte jobb efter jobb. Blev 12 stycken till slut. Så får jag inget nu, så har jag i alla fall gjort allt jag kan :) Den känslan är jag nöjd med:)

Har klippt Gajs klor och massa hår på honom, så nu är han nypysslad och fin :) Lilla bubben :) Hoppas det är fint väder imorgon, då hoppas jag det blir en långpromenad för oss alla tre :)

Alfred och jag var på Ikea igår en sväng. Köpte lite presenter till Linnéa som fyller år nästa vecka :) Vi hade tänkt fira henne lite i helgen :) Vi köpte som vanligt lite grejer hem också, skohorn, filtar och nya sovkuddar till oss. Just kuddarna har vi pratat om länge att köpa. Kan säga att jag inte sovit så bra på länge. Speciellt inte den senaste veckan. Har sovit kasst. Vissa nätter har jag somnat när många vaknar för att gå till jobbet. Har varit riktigt påfrestande. Nu känns det som att det vänder i alla fall, vilket är skönt :)



Trust yourself. Create the kind of self that you will be happy to live with all your life

Tisdag idag och andra och sista dagen i skolan för den här veckan. Var obligatorisk redovisning och PPU (personlig professionell utveckling) lektion. Intressanta och roliga båda två :) Bästa dagen vår basgrupp haft också:) Är så glad för en av tjejerna i gruppen som idag sa att hon är gravid:) Ingen av oss har märkt något. Så hon kommer inte komma tillbaka i höst. Det är ju tråkigt för oss, men så himla kul för henne:) Åå, så otroligt kul verkligen! Älskar när man känner att en så snäll och fin människa ska ha barn:) Är så avis. Skulle också vilja vara med om det någon gång! Förhoppningsvis blir det så om några år :)

Utöver skolan var det ju en bra helg också. Stor fest på campus som var riktigt grym. Sen på söndagen blev det våffel och film mys hemma hos Johanna med Moa, Helena och Julia :) Trevligt :) Helgen som vi har framför oss också kommer bli riktigt rolig :) Moa fyller år, så vi är bjudna på födelsedagsfest hos henne:) Linnéa kommer hit i helgen också, så det ska bli kul att träffa henne:) Blandat med de roliga sakerna som händer, ska jag läsa en bok tills nästa tisdag. Men det ska nog gå bra:) Då har vi nästa obligatoriska seminarium. Mycket nu det sista. Vet nästan inte hur jag ska hinna, men på något sätt ska det allt gå. Bara att bryta ihop miljarder gånger och ta nya tag, antar jag?!

Nu tänkte jag kolla på sista avsnittet för säsongen på Once upon a time :) Kommer kännas grymt tomt utan det varje vecka. Får hoppas att det kommer fler säsonger :)


Ville



Den här killen opererade sig i fredags. Fick amputera bort en halva av en av hans tår. Stackarn! Började med att han sprang ute och att en klo lossnade. Efter det har det varit infekterat och veterinären har inte fått bort alla resterna av klon som var kvar. Så därför blev det till slut att amputera bort den. Nu hoppar han tydligen runt på tre ben. Hoppas att han har mer tur framåt! Ville har varit med om mycket. Tycker han är hos veterinären hela tiden. Lilla plutten♥

My life isn´t perfect. But it does have perfect moments!

För några dagar sen gjorde jag en grej som jag tänkt på länge, men inte riktigt tagit mod till mig att göra. Något som jag verkligen behöver och som skulle vara bra för mig. Det var skönt att få det gjort. Blev så otroligt stolt över mig själv. Trodde inte jag hade det i mig just nu. Alltså att våga. Vet att detta är bäst för mig och kommer hjälpa mig så otroligt mycket. Can´t wait! Var en lycka att berätta för mamma och Alfred och att även dem var stolta över mig :)

Ibland blir det inte som man tänkt sig

De senaste dagarna har varit väldigt sega. Har varit trött och det har inte gått i så många knop. Så igår på dagen när jag visste att det var fadderfest på kvällen så orkade jag verkligen inte. Velade fram och tillbaka hela tiden. Har sovit så konstigt i veckan också, så var det som gjorde att jag var ännu mer osäker också. Men sen på kvällen när Alfred bestämde sig för att festa med lite vänner, täntke jag att jag också skulle iväg. Ville inte sitta hemma och ha det tråkigt ensam. Bättre att hänga på andra. Och vilken succé det blev! Hade hur roligt som helst :) Bevis för att det som inte blev som man tänkt sig, kan bli bra det också ibland:) Riktigt roligt! Var massor med kompisar man kände, men träffade också massor med nytt folk. Enda som var läskigt var att jag och min kompis Johanna blev jagade av en indisk kille hela tiden. Han var överallt och ingenstans. Riktigt läskigt. Alfred sa till honom sen och då slutade det för den kvällen. Men idag fick jag sms från Johanna där hon berättade att han hade stått och kollat in i hennes fönster, inte bara en utan två gånger imorse. Läskigt värre tycker jag! Värsta är att det är hennes granne också :/ Hoppas innerligt han slutar med det han gör. Men utöver det, var det en riktigt rolig festkväll, trots att den började ovanligt sent för oss.

Vi var hemma runt 3 inatt och vaknade sen runt 8 på morgonen imorse. Har nog aldrig hänt förut efter att jag festat. Drack massor vatten och somnade om igen. Inte fasen tänkte jag gå upp då. Bättre att sova. Var nog det bästa valet jag gjort tror jag, för sov nog det sista ruset av mig. Resten av dagen gick inte i många knop. Diskade och städade lite, det var det som var det enda "hurtiga" idag. Inte ens mat orkade vi laga idag, så det blev en bakispizza. Har inte ätit pizza på år och dar, känns det som, men är väl minst en månad tror jag i alla fall. Så den smakade extra gott , så här när man vart lite småbakis. Druckit kolsyra har jag gjort som en tok också. Vet inte varför, men får cravings efter det när jag känner mig bakis. Vi kollade på en film samtidigt som vi åt förut också, riktigt bra var den! Den tycker jag ni ska se :) Puss in boots (mästerkatten i stövlar) :D



Den här bilden är inte från igår. Men från helgen innan. Då var det inflyttningsfest hos Heléna och som sen avslutades på Bunkern :) Även det en riktigt lyckad kväll :)

Tänk vad tiden går fort!



Tänk vad tiden går fort, det är något vi alltid pratar om. Nu har det gått lite mer än ett år sedan som Gaj kom till oss. Kommer ihåg samtalet så väl som Alfred fick av sina föräldrar där de pratade om att Nisse blivit dålig och inte kan ta hand om Gaj. För mig och Alfred var det självklart att han kunde vara hos oss. Visst kändes det konstigt, det skulle ju ändra det liv vi blivit vana vid, men samtidigt var det som sagt en självklarhet, så det var inga diskussioner om det. Det var så det blev helt enkelt. Och glada är vi för det :) Det är så kul att tänka tillbaka på förändringen som skett med honom. Att få lära känna honom närmare och se hur bättre han mår nu, när han får mer uppmärksamhet och någon som kan ta hand om honom lite extra. Skönt var det nog för alla att veta att han inte behövdes avlivas. Han är ju ändå en hund som varit med Alfred ända sen han var liten. Gaj fyller ju 10 år i sommar, så det är ju många år han hängt med. Med mig också för den delen. Men då såg jag inte på honom som den hunden han är idag. Tänk vad saker och ting kan ändras. Nu skulle jag inte kunna tänka mig att vara utan honom. Trots att han är en så speciell och tyst hund, så skulle det kännas otroligt tomt utan honom. Älskade vän, hoppas du kommer finnas med oss länge♥

.

Vilka dagar det varit både igår och idag. Igår var jag och Alfred som två duracellkaniner och städade så gott som hela lägenheten, restrerande blir idag. Vi var så otroligt duktiga! Vad skönt det var efteråt också, allt rent och härligt:) Tvätta hann vi med också! Vad effektivt det är när man gör en lista som man kan gå efter och bara bocka av efter man gjort något av det. Hann till och med söka tre jobb inför sommaren igår. Kände det var lite sent ute, men har ju inte sökt så mycket jobb i år, så jag gjorde ett försök i alla fall. Ansökningsdatumet hade inte gått ut än, så på det sättet var jag ju inte för sent ute ändå. Spännande och se om det blir något med dem eller inte:) Får helt enkelt hålla tummarna och se hur det går. Vore ju skönt att ha något jobb i sommar och få in lite pengar i kassan. Samtidigt som det vore skönt att bara vara också och "ta igen" sig efter den påfrestande hösten och våren. Men jag tänker tänka positivt, så går det säkert bra. Annars får jag ta i tu med det då, när och om något händer.





Vet ni vad det här är? Jo det ska jag berätta för er ;) Såg sånna här första gången hos min mamma. Det är små mini bollar och när man lägger dem i en vas eller något liknande och fyller på vatten så växer dem sig stora:) Väldigt fascinerande. Jag köpte sånna i vita och blåa. Har även nu beställt rosa och lila också. De passar jättebra att ha till exempelvis Orkideér , så behöver man inte tänka på när man ska vattna lika ofta, utan det ser man på bollarna. När de blir mindre, är det bara att fylla på igen så blir dem större. Fina att ha bara som dekorationer också :) På de här bilderna är dem små, men nu har de blivit stora. När jag får hem de andra, ska jag ta kort och visa er hur det färdiga resultatet ser ut :) Hoppas jag får hem dem imorgon:)

Fredagsmys

Blev lite spring på stan idag. Fann en smoothieBok, har redan en, men den här verkar vara ännu bättre, så det fick det bli från Lagerhaus. En grej och så var presentkortet förbrukat. Trodde jag skulle hitta massa andra roliga saker, men det gjorde jag inte den här gången. Förra gången jag hade möjlighet att välja presentkort valde jag Åhlens, där hittar jag alltid massor med roliga saker, så tror det får bli att jag väljer den affären nästa gång istället. Blev faktiskt att vi gick in där idag, hittade rätt mycket, en filékniv, muffinsformar, vas, bordstabletter, present till Helena som vi ska på inflyttningsfest hos imorgon och lite smågrejer till:) Var mycket som var på halva reapriset och sen restrerande som inte var det, var det 10%, det tackar man inte nej till! :)

Har varit en dag med småplock där och fixa lite här och sådär:) Var och handlade lite mat förut och sen när jag kom hem bakade jag lite tekakor:) Vi har gått några dagar nu utan mjukt bröd. Bara knaprat på knäckisar, visserligen gott det också, men bättre att kunna variera sig lite :) Älskar verkligen hemmagjort bröd, något av det bästa jag vet! Blir inte att äta av dem idag, men imorgon så:) Då blir det helgfrukost med massor med nya pålägg :)



Presenten Helena ska få:) Sött inslaget va? :D

Loved ones♥

Saknar alltid alla nära och kära så! Brukar säga det till dem alla, ofta♥ Är bra att längta efter varann, blir så mycket mer speciellt att träffa varandra då. Det tycker jag i alla fall:) Önskar allt som oftast att jag kunde bo så nära dem att jag skulle kunna träffa dem när jag känner för det. Men det kanske blir så i framtiden. Får hoppas på det! :)



Älsklings Leo♥


Lika som bär?  Jag och Ellen♥


Annie♥


Ville♥

Har inte bild på alla andra jag saknar, men det vet ni ändå att jag gör :)♥

:)

Idag fick jag hem presentkort på Lagerhaus:) Bara måste åka ner och kika i den affären och spendera presentkortet. Tycker de har så mycket fint och roligt där:) Är med i Åsiktsgruppen och besvarar olika enkäter eller vad man ska kalla det några gånger i veckan. När man kommer upp i ett visst belopp, så får man välja en affär att få presentkort på:) Himla bra tycker jag, Hihi :) Tror det förhoppningsvis blir en sväng ner dit imorgon!







Underbart väder :)

Vilket underbart väder det varit idag, mer sånt tack:) Från början till slut, stor sol och värme, vad vi väntat på det :) Härligt och se blommor, träd och gräs bli härligt gröna:) Ångrade nästan att vi inte grillade idag, men det hanns inte med tyvärr. Får hoppas vädret håller i sig mer i veckan, då blir det säkert grillning:) På Valborg grillade vi för första gången, smakade underbart gott:)

Idag vaknade jag innan klockan ringde och gick upp och gjorde iordning mig. ungefär 8.20 går jag ut mot cykeln och känner på mig att jag ska kolla schemat, känns som att något är fel. Självklart har jag skrivit att vi ska samlas med gruppen vid 9.30 istället för 8.30. Så jag går stampandes in igen. Efter tjugo minuter eller så, ringer en gruppmedlem i skolan och frågar snällt om jag ska komma idag. Alltså hade jag skrivit fel i kalendern och ändå varit rätt första gången när jag gick ut mot cykeln. Såå typiskt verkligen! Pinsamt värre.

Efter skolan blev det hem en sväng och äta innan jag och Alfred rullade mot Livskraft :) Där tränade vi och fick personliga scheman. Känns jättebra och kommer bli hur bra som helst tror jag:) Vi var där i 2 och 1/2 timma, så känner mig verkligen stolt över oss:) Var nervös innan vi åkte dit, men det behövde jag ju inte alls. Gick perfekt ändå:) Enda dumma är att jag är så kort, så blir massa krånglande med maskinerna hit och dit, speciellt efter att Alfred använt den jag precis ska använda, eftersom han är så lång. Haha! När vi kom hem sen somnade jag en stund. Körde slut på mig själv på gymmet, så kroppen var nog lite smått chockad över det. Brukar ju ofta vara psykiskt trött, men att nu vara fysiskt trött, det var en helt annan känsla, underbart! Welcome back:)

Varit en härlig dag som sagt:) Tagit det lugnt hemma efter allt annat som varit planerat. Sånt gillas :) Inga krav, bara vara:)



butterflychick

Everyday is an opportunity to make a new happy ending! :)

RSS 2.0