Risotto med kräftstjärtar!



1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
2 1/2 dl arborioris
1l fisk eller hummerbuljong (fond+vatten)
1 tsk salt
1 burk kräftstjärtar i lag
1 kruka färsk basilika
125g riven parmesan
1 ask cocktailtomater
1. Hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt ris och blanda. Häll i hälften av buljongen och salt. Koka upp
2. När vätskan kokat in tillsätt resten av buljongen, lite i taget. Rör om. Sjud riset mjukt, ca 20 minuter. Blanda ner 1 dl kräftlag och koka in den i risotton.
3. Blanda ner och strö över basilikablad, riven ost och kräftstjärtar. Servera med tomater.
-Risotto är underbart gott. Perfekt om man dricker vitt vin till! Risotto funkar alltid :) Detta receptet var riktigt gott :)

Kommentarer
Trackback