Testpilot för Smartson!

 
Har ni varit inne på Smartson.se någon gång? Där sökes dagligen nya personer som kan tänka sig testa olika produkter. Det är allt från tekniska prylar, till mat och annat. Jag har anmält mig till över ett tjugotal produkter och blivit antagen till en del av dem. Bland annat Kockens chokladmousse 70% :) Tycker det är jätteroligt att få möjligheten att testa olika produkter!
 
Kockens chokladmoussé kom i pulverform. Den blandades med mjölk och fick stå kallt en stund. Vi valde sen att vispa grädde och ha till. Dessutom rev vi apelsinchoklad över. Blev underbart gott! Många +++ för den här chokladmoussen! Apelsinchokladen var pricken över i! Går snabbt att göra och perfekt som efterrätt! Det var till 4 portioner, men vi tyckte det såg så lite ut så vi gjorde allt på en gång och hällde upp i två glas. Kan meddela att det var väldigt mastigt och att jag inte kunde äta upp allt;) Fick bli att äta det dagen efter också, haha!
 
 
 

Nachos :)

 
Nachochips är ett måste när man äter tacos, men det är också gott att ha som tilltugg framför en film. Såg på  femme.se/jennysmatblogg att hon hade blivit bjuden på nachochips och till det hade det varit philadelphiaost med ringlad sweetchilisås över. Tydligen supergott! Det ska jag testa framöver tänkte jag :) Gå in och kika på hennes blogg. En jättemysig blogg som jag följer dagligen! :)
 
 
 

Scrambled eggs

Detta ser inte mycket ut för världen, men är såå gott! Med bacon eller sallad till blir det perfekt mellanmål/brunch/lunch eller vad du nu vill:) Tar inte alls lång tid att göra och du behöver inte så många ingredienser, hur bra är inte det? :) Behövs bara ägg, smör, mjölk, salt och peppar!
 
 

Kolsyrat vatten!

Är inte så mycket för söta drickor längre. Jag dricker det då och då, men mest blir det smaksatt kolsyrat vatten! Tycker det är uppfriskande och släcker törsten mer. Blir inte smak av massa socker. Testade en från ICA med smak av ananas och citrongräs. Är inte så stort fan av ananas, men det gjorde inget alls i den här drickan! Väldigt god :)
 

Älskar fyllda fruktfat

 
 
När man varit och storhandlat brukar det vara fullt i både kylskåp och skåp. Även fruktfatet brukar vara det. Tycker det ser så härligt ut! Olika frukter blandade! Den här gången fick det bli bananer, päron, papaya och avokado! Mums! :)
 
 

En lite bättre frukost

 
 
 
Mums! Bara älskar att äta fil eller yoghurt på morgonen. Den här morgonen va lite bättre än många andra. Letade lite i skåpen och hittade lite smått och gott att ha i filen. Lite hackade hasselnötter, linfrön, kokos, solrosfrön och annat gott :) Det smakade precis som det ser ut, underbart gott! :)
 

Ännu en av Alfreds goda omeletter!

 
Känner att jag är lite bortskämd med min sambos goda omeletter! Känns också väldigt lyxigt att få den serverad utan att behöva göra något! Ibland mår man;) I den här omeletten var det paprika och kryddig korv, går självklart att variera och ta vad man har hemma :)
 

Variant på fish and chips

 
Med panerade fiskfiléer, pommes och såser, kändes detta nästan som fish and chips;) Dock fel såser, men ändå! Vi hade bearnaise och ketchup, heelt okej det också;) Ibland behöver man allt lite flötmat!

Skulle kunna dö för brieost!

 
 
 
Brieost är såå gott! Tänk att jag för något år sen inte alls åt det. Har fortfarande svårt med kitet, men det gör inget enligt mig;) Har kommit lång väg i alla fall, haha! Med salami blir det en enormt god kombo! Här har jag använt grönpepparsalami, funkade  det också:) På knäckisar blir det ett gott mellan/kvällsmål :)
 

Gott med wok

 
 
Detta är också en återkommande rätt hos oss. Vi tycker det är så otroligt gott med wok, speciellt med färska grönsaker istället för frysta. Grönsakerna varierar ofta också, men basen brukar vara nudlar och kyckling. Dessutom har vi alltid soja och sweet chilisås till, de bara måste vara till, annars tror jag inte ens att  det känns som samma rätt. Smarrigt är det i alla fall!!
 
Bara att tina och skära kycklingfiléer i mindre bitar och steka i stekpanna. Ha koll så att kycklingen inte blir torr. Krydda med salt och peppar. Koka nudlarna efter vad anvisningarna säger på paketet. Använd vilka grönsakerna du vill ha. Blanda ihop allt i woken och låt stå en stund. Rör då och då. Ha soja och sweet chilisås till :) Färdigt att avnjutas!
 
 

Åhléns :)

 
 
Älskar inredningen på Åhléns! Finns alltid något kul att kolla på! Helst skulle man vilja ta hem det mesta man hittar, meeeen det är bara att hejda sig! Skulle jag göra det, så skulle jag behöva en herrgård! ;) Är så otroligt nöjd med de här måtten. Köpte fyra stycken från Åhléns, ett set :) Jättefina verkligen :)
Roligare att använda dessa än plastmått!
 

Kärt barn har många namn

 
 
Dessa godingar har många namn, det omtalade negerbollarna, eller det mer accepterade chokladbollarna. Ja, kärt barn har många namn sägs det. För mig spelar det ingen roll vad de heter, jag vet ändå att det inte är något illa menat när man säger negerboll åt en stackars gobit att äta till fikat. Nej, någon måtta får det allt vara tycker jag! Här hemma görs hälften av smeten med pärlsocker runt och hälften med kokos. Jag älskar och föredrar de med kokos och Alfred de med pärlsocker. Jag tycker det blir alldeles för sött med socker. Hur som haver är det perfekta att snurra ihop till fikat. Snabbt och lätt går de att göra. Sanbbt och fort går det att äta upp dem också;)
 
 
 
 
 

Korvstroganoff med risoni och morötter

 
 
Korvstroganoff är en återkommande rätt titt som tätt här hemma. Det som skiljde sig den här gången var att vi hade risoni till istället för ris. Det kanske inte syns någon skillnad, men det är det verkligen i smaken. Jätteskumt! Kan säga så här att det nästan förstörde hela rätten. Det är pasta fast ser ut som ris. Tyckte det mest var smaklöst tyvärr:( Men nu vet jag det, inget för oss! Gillar pasta annars men tycker nog att ris ska vara ris och pasta pasta, inte att pasta ska vara som ris, blir lite fel, i alla fall för mig;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0