Välkommen vardagsmat!

 
Pyttipanna är bra vardagsmat! :) Den här var visserligen färdigköpt, men framåt tänkte jag göra egengjord! :) Med stekt ägg och inlagda rödbetor tycker jag det blir som bäst! Möjligtvis lite ketchup också och mjölk att dricka till! :)
 
Bland de färdigköpta finns det faktiskt några guldkorn! Icas egna kycklingpytt är riktigt god! Felix gräddstuvad pytt är väldigt god den också. Den allra vanligaste varianten är väl Felix krögarpytt! Finns så otroligt många varianter och märken! Tror nog vem som helst skulle kunna finna sin favorit bland dem! :)
 
 
 
 

Tacofrossa

Älskar synen av grönsaker! :)
 
 
 
Grönsaker i mängder är härligt! En stor sallad till maten älskar jag! Den här gången åt vi tacos med skal, det är helt okej, men jag föredrar nog med tortillabröd! :) Det riktigt vattnas i munnen när man tittar på bilderna!
 
 
 
 
 

Pasta med dill och räksås!

 
 
Detta gjorde min sambo till oss för ett tag sen. Fråga mig inte vad han hade i, jag försöker fråga och komma ihåg vad han säger, men det är inte alltid det lättaste! Jag vet att han hade i dill, citron, räkfond (hemmagjord), grädde och mjölk. Är inte säker på mått och om det var något mer han hade i. Supergott var det i alla fall! :) Vi har gjort pasta med olika såser förut och det brukar aldrig bli exakt samma man gör. Även här lite vad som finns hemma. Tänk på att räkorna ska i mot slutet, annars blir de inte alls roliga,  sega och tråkiga!
 
 
 
 
 
 

Mumma!

 
Detta är något vi gör lite då och då. Enkelt och gott. Färskpotatis är ju bara ett måste när det är högsäsong på  dem! Nu på vintern går det att köpa dem frysta, perfekt om man blir sugen på det! Det har vi köpt en del gånger och tycker det funkar fin fint. Med kokta ägg, prinskorvar, köttbullar, gräddfil, gräslök och salt blir det perfekt! Detta tycker jag är löjligt gott. Det ser inte mycket ut för världen men det är det kan jag lova! :)
 
 

Smarrigt

 Även fast att det är vinter så kan jag tycka det är gott med lite glass i magen. Det passar sig självklart bättre på sommaren, men då och då blir vi sugna här hemma på glass och då får det bli så! :) Det blir inte lika ofta som på sommaren, men någon slags fika får det bli vissa dagar. Den här gången blev det glass :)
 
Har så mycket idéer på recept och liknande som jag skulle vilja testa. Får bocka av dem pö om pö. Just nu är det skolan som tar mycket tid och då får sånna ambitioner stå åt sidan tyvärr. Titt som tätt kommer det komma upp bilder och recept här på bloggen:) Minnen är alltid kul att ha och det är så lätt för mig själv också att leta fram det i bloggen, istället för att fundera på vart jag förlagt receptet!
 
 

Köttbullemackor!

 
 
 
Detta är minnen alltså! Det är något speciellt med köttbullemackor. Goda som bara den och passar en härlig frukost eller kvällsmat! :) Bäst blir det självklart om brödet och köttbullarna är hemmagjorda! :)
 
 
 
 
 
 

falukorv i ugn!

 
 
Vardagsrätter är tacksamma då de inte brukar vara allt för avancerade och går relativt snabbt att laga. Falukorv i ugn är en sådan rätt. Bara att ta så mycket falukorv man vill ha och skära snitt längs hela, men inte ända ner. Sen är det bara att använda vilken fyllning man vill ha. Vi brukar variera, lite vad som finns hemma och som vi tror passar till. Riven ost är alltid givet på toppen. Någon gång har vi bland annat haft äppelklyftor i skårorna, andra gånger ketchup, senap, ajvar, bostongurka med mera. Oavsett vad man väljer att ha så brukar det bli succé! :)
 

Sommarmiddagar

 
När jag och Alfred börjar prata om sommaren och grillad mat mitt i vintern, ja då är det något fel, eftersom vi vanligtvis ääälskar vintern! Men med en varm vinter och mestadels tråkigt väder, ja då går tankarna mot sommaren! Nu har vi i och för sig fått massvis med snö i Karlstad och härliga minusgrader, men ändå, sommaren är ändå inte fel alltså! Vi har kommit överrens om att grilla mycket mer under sommaren som kommer! Tallriken på bilden var en bakismiddag  i somras med temat mer är bättre, haha! Ibland kan man äta som en häst alltså, inga gränser. Detta var en sån gång ;)
 

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0