Älskade kålpudding! :)

Kålpudding är så otroligt gott! Min och Alfreds kålpudding är bäst!! :) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet ;)
4 portioner
600g vitkål
2msk smör
1 msk sirap
1msk soja
1dl vatten
Salt och nymalen svartpeppar
Fyllning:
2dl mjölk
200g nötfärs +200g fläskfärs
1ägg
1 tsk salt
2krm nymalen vitpeppar
1 knivsudd kryddpeppar
1dl mjölk + 1dl vispgrädde
Smör till formen
Värm ugnen till 200 grader. Tärna vitkålen och bryn den i smör i stekpannan. Rör under tiden. Ringa över sirapen och sojan, späd detta med vatten. Lägg på locket och låt kålen koka tills den är mjuk, ungefär 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp kålen, lägg den i en sil och låt den rinna av. Spara spadet. Späd om det behövs med kålspadet.Blanda färsen med ägg och salt. Tillsätt ris, kryddor och gräddmjölk och rör ihop. Färsen ska vara lös.
Varva färs och kål i en smord form, avsluta med kål och grädda kålpuddingen i cirka 45 minuter. Servera med lingonsylt, potatis och drick mjölk till.
- Detta är så förbannat gott! Husmanskost när den är som bäst! :) Det enda tipset är att tänka på att krydda köttfärsen lite extra.

Kommentarer
Trackback