Hemmagjorda korvbröd

 
Nu på sommaren när det grillas som mest kan jag tänka mig att många grillar korv. Varför inte göra egna korvbröd till? Det gjorde vi för någon vecka sen. Jättegott och kul att ha gjort egna! Däremot tyckte jag att de passade lika bra som vanliga bröd till frukostarna dagarna efter. Har slarvat bort receptet på dem men det finns massvis med andra recept, så leta upp ett och baka :) Ni kommer inte ångra er!

Testpilot för Smartson - Kelda Soup in a cup!

 
 
Har fått möjligheten att vara testpilot rätt så många gånger nu det senaste. Varit både chokladmousse, soppa, juicer, flingor m.m. Tycker det är jätteroligt och hoppas på att det blir fler gånger framåt!
 
För någon vecka sedan var det dags att testa Keldas Soup in a cup! Fanns tre smaker att välja bland och jag valde den här! Karibiska smaker med bland annat ingefära och kyckling. I locket som ni ser nederst i bild var det krutonger, torkade morötter, kokos m.m.
 
Älskar att äta soppa och tycker det är så gott! Den här var inte min favorit av Keldas soppor. Tycker deras Sparrissoppa är underbart god! Men den var helt okej ändå! Perfekt som lunch om man har smörgås och dryck till!
 
 
 

Äppelkaka

 
Hittade det här receptet i Coop forums receptfolder som man kan hämta i deras affärer :)
 
 
2 glas
 
2 1/2 dl äppeljuice
1 1/2 skalade och urkärnade äpplen
1 1/2 dl vaniljyoghurt
1/2 tsk kanel
 
Lägg alla ingredienser i blendern. Mixa allt till en slät smoothie. Häll sedan upp i två stora glas eller fyra mindre.
 

- Väldigt god smoothie! Smakar verkligen äppelkaka. Mastig! Enda minuset är att den känns väldigt torr. Tycker man blir lite törstig efteråt.
 
 
 
 

Tips!

 
Nu i sommar när det grillas som mest måste ni testa på detta som tillbehör till den grillade maten! Sparris i foliepaket! Det går att använda sig av lite allt möjligt, men oftast har vi olivolja, salt peppar. Det varierar också, en del gånger har vi parmesan, chiliflakes eller lime, honung osv. Går att mixtra lite beroende på vad man har hemma och vad man gillar! Supergott blir det i alla fall :)
 
 
 

Pasta och skinksås!

När det inte finns så mycket i kylskåpet tycker jag det är kul att använda sig av det som finns och göra något. För ett tag sen när det var så fick det bli pasta och skinksås! Behövdes bara pasta, salt, peppar, smörgåsskinka, grädde, mjölk, vetemjöl! Koka pastan, skiva skinkbitarna, göra såsen + reda den och sen krydda! Färdigt! :) Snabbt, enkelt och gott!
 

Testpilot för Pizza Tradizionale Mozzarella Droetker :)

 
 
 
 
Fick äran av Smartson.se att vara testpilot för Droetker! Fanns många pizzor att välja bland, men jag valde denna! Glad för det för den var supergod! Har aldrig ätit godare fryst pizza förut. Tar inte alls lång tid att få färdig i ugn, vilket är ett stort plus! Jag och Alfred delade på den och åt till lunch. Jag brukar vilja att Alfred också testar det jag blir testpilot för, så blir det lättare att ge omdöme på det sen, vad som kan förbättras osv. Degen var gudomligt god! Kan tycka att det skulle vara lite mer fyllning och att fyllningen skulle kunna gå ut mot kanterna mer, annars är den perfekt! Jag toppade med färska basilikablad, vilket verkligen var pricken över i! Muums! Testa den ni med! Det är mozzarella, tomater, pesto m.m. på.
 

Älskar att odla!

Mina paprikor växer så det knakar! :)
 
Stora och fina! Riktigt goda också :) Har än så länge fått 10 paprikor på min planta. Inte dåligt inte :)
 
 

Fylld färsk pasta med tomatsås till :)

Det fick bli en väldigt enkel rätt häromdagen! Men jag klagar inte. Ibland är det skönt när maten är färdig fort! :)
 
Färsk pasta fylld med ricottaost och spenat, samt en hemmagjord tomatsås till :) Vi fräste gullök i lite olja, när den var gyllengul hällde vi i ett paket med krossade tomater, färsk basilika, salt och peppar. Fick puttra en stund, sen var det bara att äta :) Jättegott! :)
 

Carbonaragratäng

 
 
 
 
4 portioner
 
250g pasta
1-2 paket bacon
2 dl frysta ärter
4 dl ostsås
1 dl ost
 
Sätt ugnen på 225grader. Koka pastan. Stek baconet i stekpanna innan. Se till att baconet inte blir allt för mycket stekt. Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över baconet och ärterna. Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter.
 
- En enkel rätt som passar till vardags! Går snabbt att göra och man blir riktigt mätt!
 
 

Pulled pork

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vi utgick från ett recept som vi hittade på Taffel.se! Det heter alltså pulled pork och är väldigt populärt i USA. Nu har det mer och mer kommit till Sverige :) Kul att testa tänkte vi! Det tar tid men det är såklart värt det!
 
Det behövs:
 
  • 1 kg fläskarré
  • BBQ-sås:
  • 1 stor gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl ketchup
  • ½-1 msk chipotlepasta
  • ½ dl vatten
  • 1 msk farinsocker
  • 1/2 tsk +1 nypa mald koriander
  • ½ msk + ½ tsk mald spiskummin
  • 1 msk whisky
  1. Lägg köttet i botten av en tjockbottnad emaljkastrull med lock, lergryta eller en ugnfast form med lock.
  2. Skala lök och vitlök och skiva tjockt. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla övriga ingredienset till en smet och bred på köttet. Placera lök och vitlök ovanpå karrén.
  3. Sätt in i ugnen och värm till 125°C. Låt karrén stå i ca 4 timmar. Efter en dryg timme petar du ner löken så att den hamnar i botten av kastrullen. Om den får ligga i den sura röran frön början blir den inte lika fint mjuk.
  4. Kika till grytan då och då så att det inte bränner fast i botten. Slå på vatten om det behövs. Om du behöver lämna köttet utan tillsyn är det bra att slå lite vatten i botten innan, så att det inte bränner vid. Efter 3 timmar kan du tillsätta lite mer av alla kryddorna.
  5. Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det. Låt svalna något.
  6. Mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda med såsen. Smaka av med lite mer whisky, spiskummin och chili om det behövs. Köttet blir ännu godare om det får stå till sig över natten. Värm eller ljumma köttet före servering.
  7. Lägg köttet mellan rostade skivor av surdegsbröd med skivad lök, avokado och tomat.
- Detta var jättegott och ett kul sätt att både göra maten och äta den på. Det blir verkligen pricken över i med ett gott rött vin till! Mapio som vi drack till var väldigt gott :) Däremot känner vi nog att vi hade velat ha mer smak på köttet. Kanske lite mer sting i :)

Chili con carne med massa bönor!

Chili con carne :) Jättebra rätt att göra mycket av! Mättande och passar att ha som lunch dagarna efter! Mycket bönor ska det vara tycker vi här hemma! Var inte riktigt nöjd med riset den här gången. Köpte jasminris. Får bli något annat nästa gång. Chili con carne är jättegott att äta med något gott färskt bröd bara och skippa riset! Med paprika och lite hetare krydda i blir den perfekt! Den här gången blev den rätt mild, men det är bra att variera sig lite. Vi hade mild chilisås från Felix till den här gången. Helt okej faktiskt! Alfred har blivit tokig i chilismak nu, så han var riktigt nöjd :)
 
 

Gräddfilssås med örter

 
 
 
 
 
Detta är en riktig höjdarrätt! Skiva kryddig korv i slantar och ta de grönsaker/rotsaker som du vill använda. Lägg det i en ugnssäker plåt med bakplåtspapper i. Ringla över olivolja och rör runt. Salta och peppra lite. Servera det med bulgur och en kall sås. Hur gott som helst! :) Såsen fann jag i Arla kökets kokbok Vardag :)
 
3dl
 
3dl gräddfil
1/2 dl persilja
2msk hackad gräslök
1tsk torkad dragon
Salt och peppar
 
Blanda gräddfilen med örterna. Smaka av med salt och peppar!
 
-Superenkel att göra, går på ett knyck! :)
 
- Vi valde att använda morötter, rödlök, palsternacka och paprika när vi rostade i ugnen :)
 
 
 
 
 
 
 

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0