Sommarfrukost

 
Blev många sånna här frukostar i somras! Jordgubbar med mjölk, jordgubbar i yoghurt, mums! :) Jordgubbar är verkligen nått jag saknar på vinterhalvåret. Kommer ihåg ända sen jag var liten att jag alltid velat ha en jordgubbstårta på min födelsedag men aldrig fått någon. Är ju inte lika självklart som på sommaren. Visst går ju att använda frysta men det är ju inte alls samma som färska! ;) Får nöja mig med de här bilderna och längta tills jag kan äta en sån frukost igen! :)
 

Party

 
I lördags var vi hos Viktoria! Umgicks och hade det trevligt. Blev en del gott att dricka;) Söttsöttsött ska det va;) En jätterolig kväll! Tyvärr slutade den med att Viktoria slog i hakan och behövde sy :( Men nu är allt bra igen som tur är! Nu tar vi det nog lugnt med fest tills min och Viktorias födelsedagsfest! :) Då blir det klackarna i taket! :)
 
 
 

Kycklinghamburgare


Kycklinghamburgare fick det bli att testa på den här gången. Aldrig testat förut. Var helt okej! :) Fast föredrar nog vanliga hamburgare bättre! Vi testade "mini" rösti också som är nytt från Felix. Supergoda! Ibland vill man ha sånna här rätter! Extra allt typ ;)
 

Kyckling-curry smörgås!

 
 
För att lyxa till det på brunchen fick det bli sånna här smörgåsar! Skivad ugnsstekt kyckling med Eriks currysås och grönsaker! Kan inte bli annat än en succé! Mums mums mums! Kan vara något av det allra bästa jag vet! Sådeså! :)
 
 

Risotto med räkor

 
 
 
 
Mmmm, risotto är ju så gott! I denna hade vi bland annat räkor, dill, tomater och gul paprika. Att tänka på är att inte lägga i räkorna för tidigt, då blir de sega och tråkiga. Hyvla på parmesan precis innan servering så blir den här rätten riktigt bra! :)
 
 
 
 
 
 

Hemmagjorda presenter!

 
 
 
Mina vänner ser mig som bakdrottning tror jag. Många av dem blir glada när jag bjuder på bakverk eller har med mig på fester och liknande. När min vän Moa fyller år brukar jag komma med hennes favoritkakor. Det uppskattas mycket och har blivit en liten tradition. Tycker det är kul att det jag gör är så omtyckt :) Det ger mig mer lust att baka ännu mer :) Jag tycker själv det är kul att få hemmagjorda saker. Av mormor brukar jag få äppelmos gjorda på hennes äpplen från trädgården och av svärmor får vi allt från sylter, inlagda gurkor osv. Tycker det är jättekul och det är något som jag och Alfred tagit efter. Att göra saft, sylt m.m. är hur kul som helst! Så det kommer det bli mer av i framtiden :)
 
 
 
 

Längtar till att kunna grilla igen!

Hittade den här bilden i mina gömmor. Den är från i somras när vi grillade hejvilt. Man blir inte lite sugen på grillat när man ser detta! Ser verkligen fram emot julen och allt som hör där till, men att kunna grilla vore ju inte fel alltså!
 
I somras gjorde vi massor med egna marinader! Så kul att testa på olika hela tiden. Man tager vad man haver helt enkelt. Det varierades en hel del, i vissa hade vi i vitt vin, vitlök, chiliflakes, salt och peppar m.m. I andra kunde det få vara med lime, andra kryddor och färska örter. Att göra sina egna marinader är faktiskt riktigt kul och personligen tycker jag det blir godare också! :)
 
 
 

Köttbullar, gräddsås, mos och äppelströssel!

 
 
4 portioner
 
400g nötfärs
1 lite gul lök
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 dl finhackad saltgurka
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Smör
1 äpple
 
- Gör en gräddsås till och ha i 1 msk svartvinbärsgelé
 
Skala och finhacka löken. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar. Rulla köttbullar av blandningen. Stek på medelvärme 5-7 minuter. Värm såsen och rör ner gelén. Skär äpplet i små små bitar, tänk på att kärna ur äpplet först. Servera köttbullarna med såsen, moset och äppelströsslet ovanpå!
 
- Detta är en rätt som alltid funkar! Lite annorlunda kryddning, men kul twist på hur man kryddar köttbullar. Äppelströsslet är pricken över i! :) Gör hemmagjort mos till så blir rätten ännu bättre!
 
 
 
 

Handla!

Att handla mat är nödvändigt och det senaste har det blivit mycket småhandlingar hit och dit. Föredrar mer storhandlingar, så ska försöka bättra oss med det. Igår var vi och handlade med Moa och Johanna. Eftersom vi har bil så frågade vi om de också behövde handla och ville med :) Snabbt gick det också, tjof så var vi färdiga! Nu är skafferierna påfyllda igen och matlista på rätter är gjorda, så nu är det bara att laga mat igen och inte behöva tänka på att något fattas eller så :) (Bilden på mig och Moa är tagen på fest hos henne nyligen :)
 

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0