Dagenefterkäk!

Nu när vi har varit med och varit faddrar på nollningen så blir det mycket festande! Detta är perfekt som dagen efter käk! :) Muuums! Stek bacon, sallad och äggröra! Med ketchup eller chilisås blir det ännu godare! :)
 
 

Annorlunda smoothie

 
Älskar att göra smoothies och även att testa lite mer annorlunda recept! Detta är ett sådant!
 
200g blåbär
3dl yoghurt
1 msk honung
1 msk hackad färsk timjan
1 dl isbitar
 

Mixa alla ingredienser, häll upp i glas! Färdiga att dricka! 
 
- Man tror kanske att timjan inte lämpar sig i en smoothie, men den var faktiskt riktigt god! Så var inte rädda att testa nya recept! :)
 

Zucchini! :)

 
Något som jag älskar och använder ofta är zucchini! Riktigt smarrigt tycker jag! Hyvla i bitar och stek i stekpanna med pressad vitlök och olivolja! Avsluta med lite salt och peppar! Mumma! Passar de flesta rätterna och du har salladen fixat på ett knyck! :)
 
 
 
 

Kantareller!

 
Vi har redan hunnit vara ute i skogen och letat kantareller två gånger den senaste tiden. Detta blev vår skörd! Blir fin fint det till höstens alla mumsiga rätter. Kantarellsås kanske? :) Tycker det är otroligt mysigt i alla fall att ströva omkring i skogen och bara supa in omgivningen. Ger en sånt lugn! Att hitta kantareller är ett stort plus! :) Hoppas det blir mer promenader för oss och att vi hittar mycket mycket mer :)

Kräftskiva! :)

 
 
I helgen hade vi Kräftskiva hos oss! Vi blev runt 10 stycken och det blev väldigt lyckat! Första gången också som jag åt kräftor! Stolt över mig själv ;) Börjar bli mer och mer vuxen, haha!
 
Vi hade både kräftor, räkor, västerbottenostpaj, hemmagjord aioli, bröd med kryddost, vitt vin och så nubben såklart! Brände allt gott i halsen! ;) Behöver inte nämna va att detta var sjukt gott? :)
 
 
 
 

Lax :)

 
 
Lax passar alltid, spelar ingen roll vilken årstid! Däremot kanske tillagningen varierar! En favorit när det gäller lax för oss är att gratinera den i ugn med fetaost och rödlök över. Den här gången hade vi lime och sikrom på också! Med grädde och kryddor runt om blev det supergott när det var färdigt! Vi hade ris till men hade nog passat ännu bättre med potatis :)
 
 
 

Yoghurt och flingor

Kom hem från jobbet för ett tag sen. Var så skönt att slänga sig i soffan och bara va en stund. När jag började bli hungrig tog jag mig en skål med yoghurt och flingor. Tycker det är lättast att fixa iordning snabbt så det fick det bli. Det är något som jag ofta brukar ta mig om hungern faller på och det inte är middag på ett tag.
 
 

Älskar matiga sallader!

 
 
På sommaren tycker jag det är extra gott med en matig sallad! Ta vad man har hemma och bara slänga ihop! Ser inte mycket ut för världen, men det är såå gott! Perfekt att ta med sig också om man ska på utflykt eller så.
 
I min tonfisksallad har jag tonfisk, ägg, majs, pasta, stora bönor, paprika, gurka, sallad, fetaost och rödlök! Tror inte jag har missat något. Matigt blir det och med någon god sås till så blir det perfekt! :)
 
 

Frukt och bär :)

 
De senaste veckorna har vi varit i full gång med att fylla frysen med bär! När min syster Frida var hos oss så plockade vi bär i en skog i närheten. Var helt fullt med stora fina blåbär! Plockade hur mycket som helst. En del frös vi bara in och med resten gjorde vi blåbärssylt på! Mums :) Några dagar efter var vi på Ängebäck och plcokade jordgubbar! Blev 6 liter! På dem blev det jordgubbssylt och saft! :) Saften vi gjorde var inte bara jordgubbssaft, vi hade i rabarber från mormors trädgård också :) Supergod blev den!
 
Varje gång jag är hos mormor får jag med mig massvis med bär hem! Hon har två stora frysboxar fyllda med bland annat bär, så hon brukar ge mig varje gång jag är där :) Den här gången fick jag massvis med rabarber, svartavinbär och hjortron:) Jag som har en väldigt liten frys kan säga att snart är nästan hälften av den fyllda med bär;)
 
 

Butiken och caféet Förr :)

 
När jag var i Skövde nu i veckan fikade jag och mamma på caféet Förr i gamla Hélensgården! Riktigt mumsig fika kan jag lova! Var mätt ett bra tag efter det;) Var jättekul att få egentid med mamma, inte så ofta det händer nu för tiden! Var första gången jag fikade där och kommer verkligen gå dit igen! Planerar att ta med Alfred dit när vi är i Skövde nästa gång! :) Tycker det är så kul att få fikat på Green Gate porslinet som jag älskar så! :) Det gör fikastunden verkligen speciell:) Caféet är precis i anslutning till deras affär som de också har. Där säljs det bland annat porslin från Green Gate! Är du i Skövde måste du verkligen ta dig en titt där! De har alla möjliga roliga och fina grejer:) Det är nog min favoritaffär just nu! :) Jag köpte såklart med mig tre grejer från Green Gate :) Så nu har jag lite till i min samling :) Köpte även presentkort där till mamma för att hon var så snäll och skjutsade hem mig till Karlstad igen:) Hon blev jätteglad! Tur var det :) Hoppas hon hittar sig något fint! :)
 

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0