Potatis- och lökpaj med gräddfilstopping och kräftsallad!

 
 
 
 
Tycker bilderna på salladen är helt underbara! Färgerna tillsammans är så härliga! :)
 
Här kommer receptet på den här rätten! Det är från Linas matkasse! :)
 
Pajdeg
800g potatis
2 gula lökar
4 tsk honung
2ägg
2dl mjölk
1 1/2 rödlök
1 burk avrunna kräftstjärtar
70g salladsmix
1 citron
3 dl gräddfil
Smör
Olja
Salt
Vitpeppar
 
  • Sätt ugnen på 225 grader! Skala och skiva potatisen. Cirka 1/2 cm tunna. Koka dem så de blir mjuka i saltat vatten.
  • Fördela pajdegen i en pajform. Färgrädda i ugnen 5 minuter på mittersta falsen. Finstrimla gul lök och stek i lite smör i cirka 5 minuter.  Tillsätt 2 tsk flytande honung, 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  • Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, 3/4 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
  • Varva potatis och lök i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Finstrimla 1/2 rödlök och blanda med kräftstjärtar och sallad.
  • Gör en dressing av 2msk olja, 2 tsk honung, rivet citronskal och pressad citronsaft. Ringla över salladen. Bred gräddfil på pajen och toppa med 1 finhackad rödlök. Servera med kräftsalladen.
- Tar lite tid att göra, många olika moment. Det är ändå värt det. En väldigt mäktig rätt med många smaker. Ser ju så otroligt fin ut också :)
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0