Ugnsbakad torskfilé med baconströssel och sötpotatisstomp




Bacon
Körsbärstomater
Persilja
Sugarsnaps
Sötpotatis
Torskfilé
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar
- Sätt ugnen på 200grader. Skala cirka 1 kg sötpotatis och skiva dessa i 2-4 cm stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter.
- Dela cirka 600g torskfilé i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Strö över 1 krm salt.
- Blanda 1 msk olja, 1/2 ask persilja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Bred blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
- Stek 1 paket bacon i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Koka 1 paket sugarsnaps i cirka 3 minuter. Lägg ner 250g körsbärstomater i ärtkoket den sista minuten, de ska bara bli varma.
- Krossa sötpotaisen med en gaffel eller potatisstöt och tillsätt 1 msk smör. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Smula baconet och strö det över fisken. Servera till sötpotatisstomp och varma grönsaker.
- En rätt ur Linas matkasse! Fisk är allt som oftast gott och så även denna gången! Stompet var jag inte så jätteförtjust i, men det var ändå kul att testa det! :)

Kommentarer
Trackback