Skagenlax med löjrom och potatismos

 
 
 
 
 
 
Detta var en superduper god rätt! Går nog inte riktigt att beskriva hur god den var. Skulle kunna äta den om och om igen! Mumma! Fick bli potatismos till, passar perfekt nu på vintern! Hade det varit sommar hade det nog blivit en hemmagjord potatissallad! :)
 
4 portioner
 

1 laxsida
Löjrom, minst 50 g
 
Fyllning:
 
150 g skalade räkor
3 msk créme fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1/2 krm cayennepeppar
 
  • Sätt först och främst ugnen på 225grader. Gör ett djupt snitt ner mot skinnet i mitten så du får en ficka längs hela. Se till att inte skära igenom helt.
  • Hacka räkorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen i en ungsfast form med bakplåtspapper.
  • Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter. Toppa med klick rom.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0