Fiskgratäng med tomat och spenat







4 portioner
Ingredienser
Bladspenat
Champinjoner
Morötter
Potatis
Riven ost
Sejfilé
Tomater
Honung
Mjölk
Olja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad oregano
Sätt ugnen på 225grader. Koka 900g potatis. Skiva 1/2 ask champinjoner och 2 tomater.
Fräs svampen och 250g bladspenat (fryst) i en kastrull med lite olja. Bred ut allt i en ugnsform.
Skölj och torka av 600g sejfilé. Lägg fisken i formen och fördela tomatskivorna ovanpå.
Blanda 4 msk tomatpuré med 3/4 dl mjölk och 1 msk honung. Tillsätt 2tsk torkad oregano, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Fördela blandningen över formen och strö på 75g riven ost. Gratinera mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Riv 250g morötteratt servera till fiskgratängen och även kokt potatis.
- Den här rätten var med i Linas Matkasse som vi fick av mormor förra veckan. En underbar rätt som jag nästan skulle kunna äta varje dag! Hur god som helst!

Kommentarer
Trackback