Lax med örtpesto



4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
Couscous
Sallad med olika ingredienser
Örtpeston:
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesan
2 dl färsk basilika
50g pinjenötskärnor
3/4 dl olivolja
Peppar
Salt
- Skala vitlöksklyftorna. Mixa parmesan, vitlöksklyftor, basilika och pinjenötter i en skål med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis. Viktigt då den skär sig annars. Salta sen.
- Lägg ut laxen på ett ugnssäkert fat. salta och peppra, bred på peston och ugnsstek i 200grader i 15 minuter.
- Servera laxen med couscous och matlagningsyoghurt, salta och peppra över yoghurten.
- God rätt och lika god dagen efter som lunch. Med en sallad till blir det jättegott. Kul att göra egen pesto! Inte alls svårt.

Kommentarer
Trackback