Laxbulgur med limedressing




3dl bulgur
6dl hönsbuljong
600g skinn och benfri laxfilé
Smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 apelsin
2 avokador
2 msk hackad persilja
Limedressing:
2dl gräddfil
Rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 krm salt
Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisningen på förpackningen. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna cirka 3 minuter. Salta och peppra.
Skala apelsinen och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.
- Fräsch och god rätt. Vi åt detta till lunch en dag innan vi åkte iväg och tränade. Var jättebra mat, man blev inte för "tungt" mätt, vilket gynnade oss när vi var på gymmet. Man stod sig länge på det också.

Kommentarer
Carro
Såg också supergott ut :D
Hanna
Ja :) Detta skulle nog du gilla!
Trackback