Pizza con gli asparagi e formaggio di capra





Basic pizzadeg
Grundrecept
För en hel långpanna
15g färsk jäst
3dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1tsk flingsalt
2msk olivolja
1dl durumvete
5 1/2-6 dl vetemjöl special
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt ströcoker, flingsalt och olivolja.
2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills degen är elastisk.
3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter. Sätt samtidigt på ugnen på 250°.
4. Bred ut degen i en ugnssäker form (ha bakplåtspapper i också). Smaksätt med valfri fyllning. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
-Jättebra pizzadeg. Det bästa receptet jag använt någonsin tror jag :)
Tomatsås till pizza
Grundrecept
till en hel plåt med pizza
2 klyftor vitlök
5 solmogna tomater
1msk smör
1msk flytande honung
1tsk vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
1. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna fint. Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör.
2. Tillsätt honung och tärnad tomat. Koka såsen tills tomaterna är helt mjuka och såsen har tjocknat, cirka 20minuter. Smaksätt såsen med vinäger, salt och svartpeppar. Låt svalna.
-Speciell tomatsås, men väldigt god. En riktig höjdare :)
Pizza con gli asparagi e formaggio di capra
En hel långpanna
1 sats valfri pizzadeg och tomatsås
1 knippe grön sparris
1 paket fetaost
250g mozzarella
2dl svarta oliver
5 kvistar färsk rosmarin
Olivolja
Svartpeppar från kvarn
1. Sätt ugnen på 250°. Gör i ordning pizzadegen och såsen.
2. Skär bort nedre delen av sparrisstjälkarna och koka dem i cirka 2 minuter i välsaltat vatten. Låt dem svalna i isvatten och skiva dem i bitar.
3. Kavla ut degen tunt och bred på ett tunt lager med tomatsås. Skär fetaosten och mozzarellan i bitar och strö över pizzan. Lägg även på oliver, sparris, hackad rosmarin och krydda med svartpeppar.
4. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter. Ta ut pizzan och ringla över lite olivolja.
-Underbart god pizza. Helt suverän. Kommer garanterat att göras flera gånger :)

Kommentarer
Trackback