Snabb tonfiskpasta med grönt



4 portioner
Koka 350 g pasta, enligt anvisning på förpackningen. Låt 400g frysta broccolibuketter koka med de sista 2 minutrarna. Skala och hacka 1 rödlök. Skär 2 tomater i mindre bitar.
Lägg rödlöken i en skål tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta, finrivet skal av 1 citron, 3 msk citronjuice och 3 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda lökröran med tomaterna, 2 msk kapris, 3 msk finstrimlad persilja, 2 msk finskuren dill och 3 små burkar tonfisk. Häll av pastan och broccolin. Servera med tomat och tonfiskröran.
(För att få en krämigare rätt, tillsätt keso eller matyoghurt.)
-Lätt rätt att göra, men känns som att det är godare med en vanlig tonfiskpastasallad. Med mer olika grönsaker, ägg med mera. Men ändå en helt okej rätt:)

Kommentarer
Trackback