Rostade grönsaker med räkor,couscous och harrisa


Fräsch rätt som inte gör en sådär tungt mätt, utan behagligt mätt:)
1 sötpotatis
1 liten fänkål
1 liten zucchini
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor med skal
Olivolja
pressad citron
salt och nymalen svartpeppar
honung
3 dl couscous
1 1/2 msk harissa
300 g räkor, tinade
1 medelstor rödlök
Finhackad persilja
Citrondessing:
2 dl mezeyoghurt
1 klyfta vitlök
Rivet citronskal från en citron
1 tsk honung
salt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200°. Skala sötpotatisen och dela den i bitar. Dela fänkål, zucchini och paprika i mindre bitar och lägg sedan ala grönsakerna i en ugnssäker form tillsammans med de hela vitlöksklyftorna. (behåll skalet på).
Ringla över olivolja, citron, salt, peppar och honung, rosta i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna känns mjuka och har fått färg. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda harissan med olivoljan och blanda ner i couscousen.
Skala och dela rödlöken i tunna skivor. Blanda grönsakerna med couscous och räkor, och strö sedan över finhackad persilja. Blanda ingredienserna till yoghurt dressingen och servera den tillsammans med couscoussalladen

Kommentarer
Trackback