Pasta med räksås





Mums! En god och fräsch rätt:)

Ta så mycket pasta som du vill. Koka pastan medan du gör räksåsen.

Ta även så mycket räkor, dill, citron som du vill, vi tog rätt mycket mer än vad man skulle.

Vit grundsås-toppredning

4 portioner

2 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm vitpeppar


  • Börja med att göra redningen. Rör ut mjölet med lite av den kalla mjölken till en slät klimpfri redning.
  • Häll resten av mjölken och grädden i en kastrull och koka upp. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Låt såsen koka 3-5 minuter.
  • Dra kastrullen från värmen. Smaksätt såsen med salt och peppar. För att få den till en räksås, häll i dill, räkor och lite citron.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0