Räkpaj med syrlig grönsakssalsa
Pajdeg:
100g smör
3dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
200g räkor med skal
3 msk hackad dill
3ägg
2-3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 dl riven ost
Grönsakssalsa:
3 tomater
1/3 gurka
1/2 pressad citron
1 röd chili
- Blanda ingredienserna till pajdegen. Tips är att värma smöret i mikron väldigt snabbt, då blir den mycket lättare att jobba med. Tryck sedan ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ in pajformen i kylskåp och låt stå där i 20 minuter.
- Skala räkorna och hacka dillen.
- Ta fram pajformen från kylskåpet och grädda den i ugn 10 minuter på 225grader.
- Vispa samman ägg och mjölk. Smaka av med salt och tillsätt dill. Lägg räkorna i pajformen. Häll över äggsmeten. Strö över riven ost, grädda pajen cirka 35minuter eller tills fyllningen stelnat.
- Dela tomaterna och gurkan i mindre bitar. Pressa över citron. Strimla chilin och blanda ner i grönsaksröran.
- Servera pajen med salladen.
- God paj och sallad. Känns som det saknas någon krydda, som gör det där lilla extra. Annars jättegott. Hade nog varit ännu bättre om man haft vitt vin till också:)
Kommentarer
Trackback