Pizza ai funghi

 
 
 
 
 
 
 
Grundreceptet för pizza har jag nog skrivit här på bloggen förut, men här kommer det igen;)
 
1 stor ugnssäkerplåt
 
15g jäst
3dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
5 1/2- 6dl vetemjöl special
 
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
 
2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl special i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
 
3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45minuter.
 
4. Sätt ugnen på 250grader. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
 
5. Smaksätt med valfri fyllning och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
 
 
 
Pizza ai funghi
 
1 stor ugnssäkerplåt :
 
1 burk krossade tomater med smak av vitlök och örter.
Några champinjoner, delade
Smör
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
375g buffelmozzarella
4 klyftor vitlök
Bladpersilja
Rosmarin
Olivolja
 
1. Sätt ugnen på 250grader.
2. Gör iordning pizzadegen. Häll över de krossade tomaterna och fördela över hela pizzan.
3. Rensa och skiva svampen. Stek den gyllene i smör och krydda med salt och peppar.
4. Skiva mozzarellaosten , skiva vitlöken och fördela över pizzan. Strö på persilja och rosmarin jämnt över hela pizzan.
5. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter.
 
- Underbart god pizza! Hur goda smaker som helst. Vi fick ha i pizzan i ugnen en stund längre. Gjorde den mycket bättre. Gäller att passa noga så att det man har inne i ugnen inte blir bränt. Till pizzan hade vi morotsstavar och vitlökdipp. Mumma :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0