Fisk med skaldjurstäcke






500g vit fiskfilé
Salt och peppar
250g räkor med skal
170g kräftstjärtar i lag
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk sambal oelek
1krm kajennpeppar
2dl grädde
2msk vetemjöl
1dl riven ost
1 tärnad gul paprika
1/2 dl hackad gräslök
4 portioner potatismos
1äggula


Potatismos


4 portioner

10-12 potatisar
1 tsk salt/liter vatten
2 1/2 dl mjölk
1 msk smör
1 tsk salt
1krm vitpeppar


Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa den med purépress eller använd en elvisp och kör sönder potatisbitarna i en kastrull.

Späd med varm mjölk tillsatt smöret, lite i taget och arbeta moset tills det blir poröst. Smaksätt med vitpeppar och salt.

-Jättegott att göra eget potatismos. I den här rätten använde vi det i en gratäng.


1.
Lägg fisken mitt i en ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt.

2. Skala räkorna och häll av lagen från kräftstjärtarna. Fräs vitlök, räkor och kräftor lätt. Tillsätt sambal, kajenn, grädde och mjölet utrört i lite kallt vatten. Koka upp och sjud under omrörning några minuter. Tillsätt ost, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda potatismoset med äggulan och spritsa eller klicka ut det runt fisken. Bred ut skaldjursröran över fisken. Gratinera i 225°, cirka 20 minuter.

-Hur god fiskrätt som helst. Farligt god, man äter hur mycket som helst av det.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0