Pizza moreno







Deg:


6 dl vatten
50g jäst
12 dl lantbrödsmjöl
1 tsk salt
2 msk olja till plåten

Tomatsås:

1 burk (400g) plommontomater
1/2 dl olivolja
1 msk oregano
Salt och nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor

Fyllning:

200 g kokt skinka (vi använde kassler)
250g (2 paket) mozzarella
100g soltorkade tomater
100g riven ost
Basilika till garnering


Värm vattnet så att det blir fingervarmt och smula ner jästen. Häll degspadet över mjölet lite i taget. Tillsätt salt och arbeta degen i 10 minuter med en elvisp med degkrokar. om du blandar för hand ska du arbeta degen minst dubbla tiden.

Låt degen jäsa under bakduk till dubbla storleken, cirka 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 275 grader.

Smörj en ugnsplåt med olja. tryck ut degen direkt på plåten och låt den jäsa ytterligare i 5-6 minuter. (Baka ut småbröd av deg som blir över).

Ställ in plåten i ugnen på nedersta falsen och grädda degen i 6-7 minuter. Mixa tomaterna till tomatsåsen. Rör ner olivolja, oregano, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Värm upp hastigt i en kastrull och ställ åt sidan.

Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på den förgräddade pizzadegen. Ställ in pizzan i ugnen igen, men nu på översta falsen och grädda i 5-7 minuter. Lägg på några kvistar med färsk basilika innan du serverar pizzan.
l
-Underbart god pizza. Tänk på att göra botten tunn. Degen räcker till att göra någon liten brödbulle vid sidan om. Låt tomatsåsen puttra ett tag för att göra såsen så god som möjligt. (Vi gjorde den innan allt det andra, så fick den puttra och dra åt sig smakerna länge, blir jättegott resultat). Är en otroligt fin och fräsch pizza. (Detta räcker till både middag och lunch för två personer).


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0