Dubbelpanerad spättafilé med remouladsås





4 portioner
400g spättafilé
1 tsk salt
1 1/2 dl finriven parmesanost
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 lättvispat ägg
2 msk smör
Remouladsås
2 ättiksgurkor
1/2 dl syltlök
1 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk fransk senap
1 krm salt
Tillbehör:
Kokt färskpotatis
Citron
Ärtor
Gör så här:
1. Fintärna ättiksgurkan. Hacka syltlöken. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.
2. Salta fileérna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ost och ströbrödsblandningen.
3. Bryn smöret och stek fisken 2-3 minuter på varje sida till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.
- Underbart god rätt. Man åt sig proppmätt kan jag lova. Blev mycket över också, som passar utmärkt till lunch. Allt var helt suveränt! Mumma :)

Kommentarer
Trackback