Cannelloni med ricottafyllning!



4 portioner
400g cannelloni
400g arrabiatasås eller en hetare tomatsås med chili
Smör till formen
Fyllning till ricottan:
300g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500g ricotta
2krm salt
Béchamelsås:
6dl mjölk
100g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskotnöt, riven
1 krm salt
1 krm peppar
1. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
2. Smält smöret. Vispa ner mjölet i smöret. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. ställ åt sidan.
3. Fyll cannellonin med fyllningen. Lägg i formen. Häll över béchamelsåsen och sedan arrabiatasåsen. Ställ in i ugnen på ca 235grader i 20 minuter.
- Detta var lite kruxigt att göra men jättegott och krämigt! Med avokado till blir det pricken över i! :)

Kommentarer
Trackback