Cannelloni med ricottafyllning!

 
 
 
4 portioner
 
400g cannelloni
400g arrabiatasås eller en hetare tomatsås med chili
Smör till formen
 
Fyllning till ricottan:

300g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500g ricotta
2krm salt
 
Béchamelsås:
 
6dl mjölk
100g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskotnöt, riven
1 krm salt
1 krm peppar
 
1. Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.
 
2. Smält smöret. Vispa ner mjölet i smöret. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. ställ åt sidan.
 
3. Fyll cannellonin med fyllningen. Lägg i formen. Häll över béchamelsåsen och sedan arrabiatasåsen. Ställ in i ugnen på ca 235grader i 20 minuter.
 
 
- Detta var lite kruxigt att göra men jättegott och krämigt! Med avokado till blir det pricken över i! :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0