Köttbullar, gräddsås, mos och äppelströssel!


4 portioner
400g nötfärs
1 lite gul lök
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 dl finhackad saltgurka
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Smör
1 äpple
- Gör en gräddsås till och ha i 1 msk svartvinbärsgelé
Skala och finhacka löken. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar. Rulla köttbullar av blandningen. Stek på medelvärme 5-7 minuter. Värm såsen och rör ner gelén. Skär äpplet i små små bitar, tänk på att kärna ur äpplet först. Servera köttbullarna med såsen, moset och äppelströsslet ovanpå!
- Detta är en rätt som alltid funkar! Lite annorlunda kryddning, men kul twist på hur man kryddar köttbullar. Äppelströsslet är pricken över i! :) Gör hemmagjort mos till så blir rätten ännu bättre!

Kommentarer
Trackback