Köttbullar, gräddsås, mos och äppelströssel!

 
 
4 portioner
 
400g nötfärs
1 lite gul lök
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 dl finhackad saltgurka
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar
Smör
1 äpple
 
- Gör en gräddsås till och ha i 1 msk svartvinbärsgelé
 
Skala och finhacka löken. Blanda färsen väl med lök, ägg, gräddfil, saltgurka, persilja, salt och peppar. Rulla köttbullar av blandningen. Stek på medelvärme 5-7 minuter. Värm såsen och rör ner gelén. Skär äpplet i små små bitar, tänk på att kärna ur äpplet först. Servera köttbullarna med såsen, moset och äppelströsslet ovanpå!
 
- Detta är en rätt som alltid funkar! Lite annorlunda kryddning, men kul twist på hur man kryddar köttbullar. Äppelströsslet är pricken över i! :) Gör hemmagjort mos till så blir rätten ännu bättre!
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0