Rödvinsbräserad köttfärssås med champinjoner och pasta

 
 
 
 
4 portioner
 
Champinjoner
Körsbärstomater
Gula lökar
Morötter
Nötfärs
Pasta
Rött matlagningsvin
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad basilika
Torkad oregano
 

  1. Grovriv 2 gula lökar och 200g morötter. Klyfta 250g champinjoner. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök, morötter och svamp i lite olja i en stekgryta. Tillsätt 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor.
  3. Blanda ner 500g köttfärs. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek tills allt fått fin färg.
  4. Häll på en burk med körsbärstomater, 1dl rött matlagningsvin och smula ner 1 tärning grönsaksbuljong.
  5. Krydda med 1 msk torkad oregano och 1 msk torkad basilika. Låt puttra i 5 minuter under lock. Servera sedan köttfärsen med pastan!
- Detta var jättegott! Ett av de godare recepten i Linas matkasse! Mmmm! Nästan så man skulle haft ett glas med rödvin till! Hade varit ännu godare det :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0