Rabarberlängd

 
 
 
 
 
1 förpackning kyld smördeg, cirka 275g
Cirka 200g rabarber
2 msk socker
1 1/2 msk potatismjöl
 
Fyllning:
3 msk socker
50g smör
1 dl kokosflingor

Ägg till pensling
Pärlsocker
 
  1. Rulla ut smördegen på en plåt. Dela in den på längden med lätta markeringar i tre lika stora delar. Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda socker med potatismjöl och vänd ner i rabarberbitarna. Blanda smör, socker och kokosflingor.
  2. Fördela rabarberhacket på mittdelen. Smula över fyllningen. Skär lite sneda 1 1/2 cm remsor på båda längderna vid sidan om mittdelen. Vik flikarna över fyllningen, varannan från höger, varannan från vänster.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225grader tills längden fått fin färg och ser frasig ut. Ungefär 25 minuter.
 
- Detta var riktigt gott! Lite pilligt att göra, men väl värt det! Mums :)
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0