Kycklinggryta med rosmarin och kokt potatis



4 portioner
Gurka
Kycklingfilé
Matyoghurt
Morötter
Palsternacka
Potatis
Rotselleri
Rödlök
Rött matlagningsvin
Grönsaksbuljong
Majsstärkelse
Olja
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad rosmarin
Torkad timjan
- Koka 900g potatis. Klyfta 1 rödlök. Skala ner och skär 200g palsternacka, 250g morötter och 300g rotselleri i centimeterstora tärningar.
- Bryn 600g kycklingfilé hastigt runt om i lite olja i en rymlig stekgryta med lock.
- Lägg ner lök och rotfrukter, krydda med 2 tsk torkad rosmarin, 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 tärning grönsaksbuljong och 2 dl rött matlagningsvin. Späd grytan med 3dl vatten och låt koka under lock på svag värme i 10-15 minuter.
- Skär 1/2 gurka i stavar. Lägg upp 1 1/2 dl matyoghurt i en skål. Rör ut 1 msk majsstärkelse i lite kallt vatten. Häll ner i grytan och låt koka ytterligare någon minut. Servera med kokt potatis, gurkstavar och yoghurt.
- Vi lät den koka mycket längre. Tyckte inte att potatisen var färdig på 15 minuter, trots att vi skar dem i väldigt små bitar. Det var en god rätt, men inte den godaste jag ätit. Helt klart värd att testa i alla fall. Jättegott med matyoghurten till!

Kommentarer
Trackback