Italienskt lantbröd

 
 
 
2 limpor
 
Steg 1
6dl vatten, 37°
25g jäst
3dl durumvete
8dl vetemjöl special
 
Steg 2
4 tsk salt
1 dl olivolja
1 äggvita
4 dl vetemjöl special
 
Smula ner jästen i en bunke. Slå över vattnet och rör tills jästen löst sig. Arbeta in de båda mjölsorterna. Låt jäsa i 1 timma. Sätt ugnen på 250grader.
 
När den jäst färdigt tillsätt salt, olja, äggvita och mjöl. Arbeta degen ordentligt och forma den sedan till en stor eller två mindre limpor. Låt jäsa på plåt i ungefär 40 minuter. Skär skåror med en vass kniv.
 
Pensla brödet med vatten och grädda i ugn i 30 minuter.
 
- Tycker inte detta var ett typiskt italienskt lantbröd. Men ett helt okej bröd ändå. Lite åt det sötare hållet.
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0