Indisk linsgryta med mango och yoghurtklick

 
 
 
 
4 portioner
 
Gul lök
Gurka
Ingefära
Kokosmjölk
Krossade tomater
Mango
Matyoghurt
Morötter
Torkade röda linser
Vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Olja
Paprikapulver
Ris
Salt
Spiskummin
Torkad koriander
 

  • Grovhacka en gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och skär 300g morötter i centimeter stora tärningar. Koka 4 portioner ris.
  • Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och 3 pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 3 tsk spiskummin, 2tsk torkad koriander, 2 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt.
  • Häll ner morötter, 3dl torkade röda linser, 4 dl vatten, 1 burk krossade tomater och cirka 200ml kokosmjölk. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i cirka 15 minuter.
  • Tärna 1/2 gurka. Lägg upp gurka, 1 paket tinad mango och 1 1/2 dl matyoghurt i skålar. Servera linsgrytan med kokt ris, gurka, mango och matyoghurt.
- Det var en god kombination med linsgrytan, riset och de övriga tillbehören som gurka, mango och yoghurt. En annorlunda rätt men som var förvånansvärt god! Värd att testa! En av de vegetariska rätterna i Linas Matkasse!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0