Kokostoppar med apelsin och saffran

 
 
Dessa gjorde jag inför jul, supergoda! Lyxigare variant än de vanliga kokostopparna. Blev en succé kan jag lova:)
 
Ingredienser
 
 
50g smör
1/2 g saffran
Rivet skal av 1/2 apelsin
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g kokos
 
Sätt ugnen på 150grader. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt på påsen. Blanda ner saffran och apelsinskal i matfettet och låt svalna.
 
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och matfettet. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
 
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
 
 
Blev cirka 20 stycken  :)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0