Bagels

 
 
 
 
 
 
Oj så många bilder det blev. Men det är nog bara för att jag är så otroligt nöjd med detta receptet! Bästa bagel receptet jag någonsin testat! Så gör det ni också! Med god fyllning blir det perfekt! Antingen kan man rosta delarna i rosten och fylla med fyllning sen, eller så fyller man först och lägger den kompletta bageln i en smörgåsgrill. Stänger man den blir den så platt som visas i en av bilderna ovan. Det råkade vi göra första gången. Det blev gott, hela blev varm, men den ser inte så värst fin ut. Vill du att formen ska vara kvar, låt bageln ligga i smörgåsgrillen men stäng den inte helt, låt den vila på bageln. Då blir den varm, får lagom med färg och plattas inte. Hur som haver är det gott hur du än gör. Mums!
 
 
13 bröd
 
25 g jäst
5dl ljummet vatten
2 1/2 tsk salt
3 msk strösocker
Cirka 13 dl vetemjöl
Uppvispad äggvita
Vallmofrön
Flingsalt
 
Smula jästen i en bunke. Blanda med socker och salt. Lös upp blandningen med vatten. Arbeta degen i maskin och tillsätt lite mjöl i taget.
 
Knåda degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Den ska bli kompakt. Låt degen jäsa till dubbel storlek under duk, cirka 1 timme.
 
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 13 bitar. Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av mjölat pekfinger.
 
Snurra degbiten runt fingret så att hålet blir större. Låt sedan jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull.
 
Koka några bagels i taget, 3 minuter på varje sida. Låt bröden torka på en ren kokshandduk. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita. Strö över flingsalt på några och på de andra vallmofrön.
 
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Dela bröden, rosta dem och varva pålägg.
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0