3-rätters på nyår :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förrätten - Råraka med räkor och löjrom
 
6personer
 
400g potatis
1/2 tsk salt
Smör till stekning
2 dl creme fraiche
50g löjrom
120g räkor, skalade
 
Citron och dill till garnering
 

1. Skala och riv potatisen grovt på rivjärn. Blanda med salt. 
 
2. Lägg små högar i stekpannan med smör. Platta till och stek på medelvärme tills de är gyllenbruna på båda sidor.
 
3. Lägg upp på tallrikar och klicka på creme fraiche. Toppa den ena med löjrom och den andra med räkor och citron. Lägg en liten dillkvist på varje.
 
- Supergod förrätt. Enkel att göra och perfekt förrätt. Rekommenderar den starkt!

 
Helstekt oxfilé med mandelpotatismos, sallad och balsamicosås  till huvudrätt :)

Efterätten:
 
Pannacotta med kryddäpplen
 
4 portioner
 
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3/4 dl strösocker
3dl gräddfil
 
kryddkokta äpplen:
2äpplen
1/2dl socker
1/2 dl vatten
1 stjärnanis
1 kanelstång
1/2 tsk stött kardemumma
 
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
 
2. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 timmar.
 
3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5-10 minuter. Låt svalna.
 
4. Lägg äppelklyftorna på pannacottan och lägg en stjärnanis som dekoration på.
 
- En av de bästa efterrätterna jag ätit, gudars så gott! Måste göra den här själv någon gång snart :) Så otroligt fin också!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0