Spagetti med olivpesto


4 portioner
1 1/4 dl olivolja
1 hackad vitlöksklyfta
2 1/2 dl svarta oliver, urkärnade och grovt hackade
2 1/2 dl gröna oliver, urkärnade och grovt hackade
1/2 tsk torkad mejram
Salt och nymald svartpeppar
500g spagetti
1 dl bladpersilja
Börja med att tillaga peston. Koka upp en stor kastrull med vatten till pastan. Mixa olivolja, vitlök, oliver och mejram i en matberedare. Skrapa ner olivblandningen från innerväggarna med en slickepott och mixa igen tills det blivit en grov röra av det. Häll sedan över peston i serveringsskålen.
Koka nu pastan. Tillsätt två msk salt i det kokande vattnet. Lägg i pastan och koka så länge som det står på paketet. Rör om med jämna mellanrum. Häll av i ett durkslag. Behåll 1 dl av pastavattnet.
Blanda pastan med peston och persiljan. Späd vattnet om så önskas med vattnet från pastan. Krydda med salt och peppar. Servera med sallad till maten :)
- Tog lite tid att göra, men värt det. Mycket smak! Blev väldigt mycket pesto. Använde inte allt, utan sparade en del och hade på hemmagjord pizza. Gick bra det också :)

Kommentarer
Trackback