Fläskpannkaka

 
 
 
Äppel och morotssallad!
 
Riv morötter och äpplen (så mycket du själv tycker bli bra). Smaka av med lite äppelcidervinäger, salt, peppar, nypa socker. Ta lite i taget, bättre att smaka av steg för steg än att det blir pannkaka på en gång, haha! ;)
 
- En sallad som är underbart god till ugnspannkaka! En sallad som Alfreds pappa lärt oss. Det är vi tacksamma för, då den är så grymt god!
 
 
Fläskpannkaka
 
1-2 paket bacon
6ägg
6 dl vetemjöl
12dl mjölk
1 krm salt
1 msk margarin
 

1. Sätt ugnen på 225grader. Smörj avlång form, ungefär 20*30cm .
 
2. Vispa ihop smeten till ugnspannkakan. Vispa först ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt i en skål. Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken. Viktigt att smeten blir klumpfri.

3.Häll i smeten i ugnsformen. Lägg i de stekta baconbitarna. Grädda i ugnen tills smeten stelnat och fått färg.
 
- Perfekt vardagsrätt. Går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Titta till emellanåt! Ät fläskpannkakan med äppel och morotssalladen och lingonsylten!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0