Fläskpannkaka



Äppel och morotssallad!
Riv morötter och äpplen (så mycket du själv tycker bli bra). Smaka av med lite äppelcidervinäger, salt, peppar, nypa socker. Ta lite i taget, bättre att smaka av steg för steg än att det blir pannkaka på en gång, haha! ;)
- En sallad som är underbart god till ugnspannkaka! En sallad som Alfreds pappa lärt oss. Det är vi tacksamma för, då den är så grymt god!
Fläskpannkaka
1-2 paket bacon
6ägg
6 dl vetemjöl
12dl mjölk
1 krm salt
1 msk margarin
1. Sätt ugnen på 225grader. Smörj avlång form, ungefär 20*30cm .
2. Vispa ihop smeten till ugnspannkakan. Vispa först ihop vetemjöl, hälften av mjölken och salt i en skål. Tillsätt sedan äggen och resten av mjölken. Viktigt att smeten blir klumpfri.
3.Häll i smeten i ugnsformen. Lägg i de stekta baconbitarna. Grädda i ugnen tills smeten stelnat och fått färg.
- Perfekt vardagsrätt. Går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Titta till emellanåt! Ät fläskpannkakan med äppel och morotssalladen och lingonsylten!

Kommentarer
Trackback