Chokladbollskaka



Nu är ju redan allahjärtansdag förbi, men detta kan man ju göra till sina kära om man vill :) Kaka i hjärtform :) En enormt god kaka i en supersöt form :)
2 1/2 dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör
3-4 msk starkt kaffe
Glasyr:
100g mörk blockchoklad
1/2 dl kokosflingor
Blanda alla de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar. Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant och jämna ut den så gott det går. Låt den stå kallt medan du förbereder glasyren.
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt kakan stå i kylskåpet för att stelna, servera den sedan kall.
- Gillar ni vanliga chokladbollar, så gillar ni också den här kakan! Smakar som det, fast med lite mer vuxen smak.

Kommentarer
Trackback