Blandbröd :)

 
 
 
 
2 bröd
 
25g jäst
6dl vatten
1/2 dl olja
1/2 dl ljus sirap
2tsk salt
Cirka 16 dl mjöl (vetemjöl fullkorn, vetemjöl special och rågsikt)
 

1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vatten, olja och sirap till cirka 37grader. Lös upp jästen med lite av degvätskan och tillsätt resten. Rör ner salt.
 
2. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig, ganska fast deg. Låt jäsa övertäckt cirka 40 minuter.
 
3. Dela degen i två delar. Knåda lätt samman varje del och forma runda bröd. Strö över vetemjöl och snitta rutmönster med en vass kniv. Låt jäsa tills degen reser sig igen efter lätt tryck.
 
4. Sätt in bröden i 225grader, sänk genast till 200grader och grädda i cirka 20-25 minuter.
 
- Jättefint och gott bröd. Upplevde att brödet var lite sött i smaken. Något att tänka på vid val av pålägg.
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0