Banankaka



2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
50g smör
2 mogna bananer
4 msk grädde
1ägg
Garnering:
25g chocklad
2 msk kokosflingor
- Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat i en skål. Smält smöret. Mosa bananerna. Blanda ner bananer och grädde i smöret och rör ner i mjölblandningen.
- Vänd ner ett uppvispat ägg i smeten och häll den i en smord form. Grädda i 175grader i cirka 30 minuter. Strö riven choklad över den varma kakan och bred ut. Strö sedan på rikligt med kokosflingor.
- Underbart god kaka. Har nog inte ätit banankaka sedan jag var liten och minnen från kakan jag åt då har hängt kvar ända in i nutid. Därför ville jag göra en banankaka. Den här kakan gjorde mig inte alls besviken, utan snarare bekräftade mina minnen om att banankaka är smarrigt! :)

Kommentarer
Trackback