Mosöverbakad chili con carne

 
 
 
6 portioner
 
Ugn: 225°
 

  • Mos som blivit över sedan någon annan rätt ni gjort. Har ni inte det så kan ni göra så mycket mos som ni tror er behöva.
 
Chili con carne:
 
  • 2 tsk olja
  • 500g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 2 burkar valfria bönor
  • 1 msk vitvinsvinäger
Hetta upp stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sen ner sköljda bönor och vinäger.
 
Häll röran i en ugnsform och toppa med moset. Strö över lite ost. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.
 
- Jättegod rätt med sting i. En rolig idé att göra. Har testat en del olika varianter på just chili con carne, men aldrig med mos, så det var kul! Tycker verkligen ni ska testa den :)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0