Frusen parfait!

 
 
 
 
 
 
6 portioner
 
250g hallon och björnbär
3 äggulor
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl små mandelbiskvier
1 dl lemoncurd
 
1. Lägg bären i en form för att tina lite om de är frysta. Mosa dem lite lätt med gaffel.
 
2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst över vattenbad. Låt äggblandningen svalna. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Vänd sist ner bären och mandelbiskvier.
 
3. Häll upp smeten i en form. Fördela lemoncurden i en strimma mitt i formen. Använd en sked när du gör det. Ställ i frysen minst 6 timmar.
 
4. Ta fram och ställ i kylen cirka 30 minuter före servering.
 
- Första gången vi gjort frusen parfait! Blev god faktiskt :) Nästa gång blir det nog att testa andra bär, varför inte blåbär kanske? Känns som en väldigt festlig efterrätt :) Då skulle man kunna göra dem i portionsglas eller liknande :) Kreativiteten sätter gränserna, bara att testa sig fram :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0